بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه:
صدور مجوز سلاحهای شکاری به نیروی انتظامی واگذار شد
تهران(پانا) - فراجا مسئول تهیه بانک اطلاعاتی و مجوزهای صادر شده و جمعآوری سلاحهای شکاری غیر مجاز، صدور و ابطال جواز حمل سلاح و تخصیص سهمیه مهمات سلاح های شکاری حسب تشخیص سازمان حفاظت محیط زیست شد.
نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز چهارشنبه ۳ آبان وارد رسیدگی به مواد الحاقی انتهایی گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه شدند.
مجلس با تصویب ماده یک با عنوان «محیط زیست» موافقت کرد که به شرح زیر است:
ماده الحاقی ۱- محیط زیست
الف- سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است با همکاری دستگاه های ذی ربط به منظور دستیابی به محیط زیست مطلوب و تحقق اصل ۵۰ قانون اساسی حداکثر تا پایان سال اول برنامه نسبت به تدوین برنامه ملی اجرائی شدن سیاست های کلی محیط زیست ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) اقدام کند و آن را به تصویب هیأت وزیران برساند.
برنامه مذکور باید تکالیف دقیق دستگاه های اجرائی را به گونه ای تنظیم نماید که حداقل ۲۵ درصد از اهداف تا پایان برنامه محقق گردد.
ب- شهرداری ها مکلفند از محل عوارض وصولی موضوع مواد ۴۰ و ۴۱ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۲ خرداد ۱۴۰۰ با اصلاحات و الحاقات بعدی، نسبت به توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، توسعه فضای سبز، مدیریت پسماند و فاضلاب، اجرای سایر طرح های عمرانی و بهسازی محیط زیست شهری و کاهش آلایندگی واحدها اقدام نمایند.
سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است بر عملکرد شهرداری ها در هزینه کرد اعتبارات مذکور، نظارت و موارد تخلف از مصارف اعتبارات مذکور توسط شهرداری ها را به مراجع نظارتی و قانونی ارجاع نماید.
پ- به منظور مدیریت و کاهش آلودگی هوا، سازمان مکلف است با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، در لوایح بودجه سالانه، برنامه ای را تحت عنوان کاهش آلودگی هوا ذیل فصل محیط زیست ایجاد کرده و بودجه تمامی طرح های کاهش آلودگی هوا به تفکیک منابع آلاینده مختلف را به صورت متمرکز، ذیل برنامه پیش بینی کند.
ت- به منظور حفاظت و احیاء تنوع زیستی کشور و بهبود شاخصهای عملکردی آن:
۱. سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است تا پایان سال دوم برنامه نسبت به موارد زیر اقدام نماید:
۱-۱ بازنگری و تقسیم بندی جدید مناطق چهارگانه محیط زیست با توجه به تقسیمات نوین اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت
IUCN ۱-۲ تهیه، تدوین و اجرای برنامه عمل حفاظت و مدیریت از مناطق چهارگانه، گونه های در معرض تهدید و خطر انقراض و ذخایر ژنتیکی حیات وحش کشور، ذخیره گاه های زیست کره و زیستگاه های حساس
۱-۳ ارزیابی توان اکولوژیک محیط های طبیعی
۱-۴ استقرار مدیریت یکپارچه سواحل شمال، جنوب و جزایر کشور با رویکرد بهره گیری از ظرفیت های داوطلبانه و مشارکت اشخاص و نهادهای حقیقی و حقوقی، مراکز علمی و دانش بنیان با اولویت جوامع محلی و سازمان های مردم نهاد
۱-۵ تدوین دستور العمل مناسب برای بهره برداری از گونه های مختلف حیات وحش و مبارزه با گونه های غیربومی و مهاجم
۲. فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلف است نسبت به ایجاد بانک اطلاعات شکاری و مجوزهای صادرشده، جمع آوری کلیه سلاح های شکاری غیرمجاز، ایجاد ممنوعیت یا محدودیت برای تولید، توزیع و ورود، صدور و ابطال جواز حمل سلاح و تعیین و تخصیص سهمیه مهمات سلاحهای شکاری حسب تشخیص سازمان حفاظت محیط زیست و در چهارچوب آیین نامه هایی که بنا به پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت کشور به تصویب هیأت وزیران می رسد، اقدام نماید.
۳. صدور هرگونه مجوز جدید اکتشاف در مناطق چهارگانه بازنگری شده تحت مدیریت و تالاب ها ممنوع میباشد.
ث- به منظور تثبیت کانون های تولید گرد و غبار:
۱. سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است برنامه های کوتاه مدت و میان مدت پیشگیری، سازگاری و مقابله با پدیده گرد و غبار در کشور را در قالب برنامه جامع مقابله با پدیده گرد و غبار و برنامه عمل دستگاه های اجرائی مرتبط، تهیه کند و جهت تصویب به هیأت وزیران تقدیم نماید.
۲. سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است با همکاری وزارتخانه های امور خارجه، جهاد کشاورزی و نیرو برای ایجاد نهاد منطقه ای پدیده گرد و غبار به منظور مقابله با این پدیده فراملی اقدام نماید.
ج- هرگونه احداث، توسعه، تغییر خط تولید و تغییر محل واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی که آلایندگی آن به تشخیص سازمان حفاظت محیط زیست موجب افزایش و تشدید آلودگی منطقه باشد، در دشت هایی که با نظر سازمان حفاظت محیط زیست آلوده تشخیص داده می شود ممنوع است. هیچ شخص، ارگان، نهاد یا کمیسیون حق ندارد در مناطق آلوده، مجوز فعالیت واحدهای آلاینده را جز با تأییدیه سازمان حفاظت محیط زیست صادر نماید.
چ- حدفاصل مجاز واحدهای صنعتی، تولیدی و معدنی در مناطق و دشت های آلوده و نیز حد مجاز خروجی این واحدها در آن مناطق، باید به صورت جداگانه برای هر منطقه و با ارزیابی کارشناسی توسط سازمان حفاظت محیط زیست مشخص شود.
ح- در مناطق و دشت های آلوده، هر واحد تولیدی، صنعتی یا معدنی با هر سطح از آلایندگی (حتی به میزان خیلی کم)، موظف به رعایت تبصره ۳ ماده ۱۱ قانون هوای پاک است. تجهیزات مربوط به پایش آلایندگی موضوع تبصره مذکور باید به صورت مستقیم توسط سازمان حفاظت محیط زیست سفارش داده و نصب شوند و واحدهای مشمول باید هزینه را به سازمان حفاظت محیط زیست پرداخت کنند.
هیچ ارتباط کاری نباید بین واحد مربوط و پیمانکار و تولیدکننده باشد. سازمان حفاظت محیط زیست موظف به نظارت کامل بر روی این تجهیزات است.
خ- واحدهای صنعتی، تولیدی و معدنی در مناطق و دشت های آلوده موظفند به میزان آلودگی که ایجاد می کنند، برای احداث فضای سبز و کاشت درخت به شهرداری و دهیاری های شهرستان محل فعالیت عوارض پرداخت نمایند.
آیین نامه اجرائی این بند ظرف ۳ ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون توسط سازمان حفاظت محیط زیست تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.
د- سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است ظرف ۳ ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون، مناطق و دشت های آلوده کشور را اعلام و این اطلاعات را هر ۶ ماه یک بار به روزرسانی نماید.
وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است زمینه دسترسی ادارات محیط زیست هر شهرستان به بانک اطلاعاتی که در آن نام واحدهای تولیدی، مجوز صادره و مدت اعتبار آن، ظرفیتی که در مجوز آمده و ظرفیت فعال واحد تولیدی، معدنی و صنعتی که هر ۳ ماه به روزرسانی می شود را فراهم نماید.
ارسال دیدگاه