فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش:
طرح پهپادی «رسول» مفهوم جدیدی از پدافند هوایی بدون سرنشین معرفی کرد
تهران (پانا) - فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش گفت: طرح پهپادی «رسول» مفهوم جدیدی از پدافند هوایی هواپایه بدون سرنشین را به جهانیان معرفی کرد که میتواند نویدبخش روحیه خودباوری، اعتماد به نفس، عزت و عزم راسخ ملی برای جوانان و دوستداران ایران باشد.
امیر سرتیپ علیرضا صباحیفرد در آیین تجلیل از نخبگان طرح پهپادی هوا به هوای «رسول» که در دانشگاه خاتم الانبیا نیروی پدافند هوایی ارتش برگزار شد، اظهار کرد: نتیجه و ماحصل اقدام جهادی علمی این نیرو که با موفقیت کامل و غرورآفرین در رزمایش پهپادی ۱۴۰۲ ارتش جمهوری اسلامی ایران در معرض دید جهانیان قرار گرفت، با بیش از ۴۵ هزار نفر کار کارشناسی و میدانی مستقیم و ۱۲ هزار نفر ساعت اقدام غیرمستقیم مؤثر در قالب کارگروههای مشترک فیمابین بخشها و سازمانها انجام شده است.
وی افزود: همچنین طرح پهپادی رسول، ۹ مرحله تستهای میدانی و عملیاتی گسترده و حساس پروازی را نیز به دنبال داشته که از مهمترین نکات قابل توجه در انجام تستهای مختلف پروازی، همکاری عمیق و اثربخش تمام بخشها بوده است.
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش بیان کرد: در این طرح با بهرهگیری از پهپادهای ارتقایافته به موشک هوا به هوای کاملاً بومی، توانایی ردگیری و درگیری علیه هرگونه پرنده و اهداف متخاصم در برد عملیاتی حاصل شده است.
سرتیپ صباحیفرد گفت: طرح رسول مفهوم جدیدی از پدافند هوایی با عنوان پدافند هوایی هواپایه بدون سرنشین را به جهانیان معرفی کرد که این میتواند نویدبخش روحیه خودباوری، اعتماد به نفس، عزت و عزم راسخ ملی برای جوانان و دوستداران جمهوری اسلامی ایران در جهت رشد و بالندگی و ارتقا در تمامی عرصههای علم و فناوری باشد.
عنوان کرد: ظهور و بروز اینگونه طرحها و ایدهها و محصولات اثربخش در عرصههای دفاعی، معادلات و شیوههای رزم و دکترین دفاعی در عرصه جهانی را دستخوش تغییرات بنیادین خواهد کرد که به تبع آن، ایجاد فضای ابهام و افزایش قدرت بازدارندگی در برابر دیگران را هم به دنبال خواهد داشت.
سرتیپ صباحیفرد ادامه داد: در رزمایش مشترک پهپادی ارتش در میدان تیر سمنان با موفقیت تست رهگیری هوایی پهپاد مسلح و انهدام پهپاد هدف برای اولین بار در ایران انجام شد؛ این دستاوردی است که تعداد محدودی از کشورها دارای این فناوری هستند؛ موفقیت تست عملیاتی طرح رسول و دستیابی به پهپاد مسلح با قابلیت رزم هوایی بهعنوان دست بلند پدافند هوایی بهطور چشمگیری توان رزمی پدافند هواپایه را ارتقا داده است و تأثیر مستقیمی در بازدارندگی دفاعی دارد.
وی ارتقای ظرفیت پدافند تاکتیکی، انعطاف تغییر فضای درگیری پدافند هوایی متحرک، تعریف جدیدی از قواعد و شیوههای نبرد هوایی، کاهش خطرپذیری مأموریت رزم هوایی، ارتقای توان رزمی پدافند هواپایه و افزایش قدرت بازدارندگی با دستیابی به دانش و فناوری پیشرفته پهپادی، ارتقای برد عملیاتی و تقویت اصل دفاع در عمق پدافند هوایی یعنی دست بلند در سرعت پاسخگویی به تجاوزهای احتمالی هوایی را از مزایای طرح پهپادی رسول برشمرد.
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش با بیان اینکه در این طرح پهپاد جت کرار به موشک حرارتی با برد هشت کیلومتر تجهیز شده است، افزود: طی یک سال و نیم انجام تحقیقات و مطالعات میدانی گسترده بر روی موشکهای مختلف بهمنظور پیادهسازی و نصب روی پهپاد کرار، در نهایت موشک زمین به هوای «مجید» با انجام تغییراتی فنی در قسمتهای مختلف با قابلیت شلیک به صورت هواپایه انتخاب شد.
سرتیپ صباحیفرد اضافه کرد: بر این اساس، موشک مجید در قالب تستهای زمینی و پروازی مورد ارزیابی عملکرد میدانی قرار گرفت؛ بدین ترتیب فرآیند تست و ارزیابی بدون سرجنگی در منطقه عمومی جندق در ارتفاع سه هزار پایی و در فاصله چهار هزار و ۷۳۵ متری انجام پذیرفت؛ لذا پهپاد کرار مسلح به موشک مجید همراه با سر جنگی علیه پهپاد هدف، همزمان با رزمایش غرورآفرین پهپادی ۱۴۰۲ ارتش جمهوری اسلامی ایران برابر سناریویی که پیشبینی شده بود، مأموریت خود را با موفقیت انجام داد.
ارسال دیدگاه