قالیباف:

آسیب‌های جامعه ریشه در موضوعات تربیتی دارد

به درستی از ظرفیت بانوان در کشور استفاده نشده است

تهران (پانا) - رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آسیب‌های جامعه که در سال گذشته شاهد بودیم، ریشه در موضوعات تربیتی دارد، گفت اربعین بزرگترین فناوری اجتماعی است و فرصت تاریخی است که خدا در فرهنگ قرآن و فرهنگ اهل بیت و عاشورا برای ما گذاشته است.

کد مطلب: ۱۳۹۶۵۹۳
لینک کوتاه کپی شد
آسیب‌های جامعه ریشه در موضوعات تربیتی دارد

محمدباقر قالیباف در دیدار جمعی از بانوان موکب‌دار اربعین اظهار کرد: ما در همه عرصه‌ها در اقتصاد و فرهنگ و مدیریت، هرگاه کار را از مردم گرفته و دولتی کردیم عملا کار ضعیف شده است.

وی باور به سنت‌های الهی را یکی از رمز پیروزی و تداوم انقلاب دانست و گفت: سنت‌های الهی تحت هیچ شرایط محیطی، سیاسی، نظامی، امنیتی و اقتصادی تبدیل نمی‌شود. البته این به معنای نداشتن تلاش و تدبیر و عقلانیت نیست بلکه باید با عقلانیت و تلاش کارها را پیش ببریم.

وی با بیان اینکه باید کارها را توسط مردم انجام داد و دخالت نکرد و تنها تنظیم‌گری و تسهیل‌گری داشت، اظهار کرد: در انجام مناسک حج یک سازمان و تشکیلات یکسال کار می‌کند تا ۸۰ هزار نفر به حج بروند در آنجا هم حدود دو میلیون نفر از سراسر جهان اسلام حضور پیدا کرده و تجهیزات و امکانات دولت عربستان هم فراهم است. در طرف دیگر برگزاری مراسم اربعین چند میلیون نفری که تقریبا از هفته اول سفر تا هفته آخر سفر انجام می‌شود یعنی سه هفته تمام این کار صورت می‌گیرد و اصلا هم نمی‌شود در قالب کار سازمان‌دهی و برنامه ‌ریزی از جنس مدیریتی دولتی دنبال کرد و باید کاملا مردمی باشد. ترسم این است که نوع نگاه‌مان به امور را براین اساس تنظیم کنیم.

مهمترین رسالت و وظیفه بانوان نقش مادری و ستون اصلی خانواده است

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هیچ وقت به درستی از ظرفیت بانوان استفاده نکردیم ادامه داد: نمونه آن را می‌توان دراین ایام مشخص شدن نتایج کنکور دید که بیش از ۶۰ درصد شرکت کنندگان در کنکور بانوان هستند که آنها تحصیل کرده و حتی در مدارج تحصیلات تکمیلی آموزش می‌بینند اما وقتی نگاه می‌کنیم از ظرفیت آنها در کشور به درستی انجام نشده که شاید یکی از دلایل سرخوردگی بانوان در جامعه همین است.

وی در عین حال با یادآوری اینکه مهمترین رسالت و وظیفه بانوان نقش مادری و ستون اصلی خانواده است، تصریح کرد: در باورهای اسلامی خانواده رکن رکین جامعه است و هیچ چیزی نباید روی آن سایه بیندازد البته این به معنای این نیست که نباید بانوان در عرصه‌های اجتماعی و بخش‌های مختلف حضور نداشته باشند. آن ضرورت دلیلی بر غفلت در این عرصه نیست کما این‌که نباید فعالیت‌ها باعث غفلت در انجام وظایف مادری شود.

قالیباف با بیان اینکه اربعین دارای جوهره زنانه است، اظهار کرد: این‌ حضرت زینب (س) بود که در تمامی شئونات مادی و معنوی عاشورا را زنده و پویا نگه داشت لذا در اربعین جوهره زنانه غلبه دارد و شاید آن طور که باید به آن توجه نشده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آسیب‌های جامعه که در سال گذشته هم دیدیم ریشه در موضوعات تربیتی دارد اضافه کرد: وقتی حرف از دهه ۷۰، ۸۰ و ۹۰ می‌زنیم باید موضوعات مهمی را مورد توجه قرار دهیم از این منظر اربعین بزرگترین فناوری اجتماعی است و فرصت تاریخی است که خدا در فرهنگ قرآن و فرهنگ اهل بیت و عاشورا برای ما گذاشته است.

قالیباف با اشاره به سخن امام خمینی (ره) مبنی بر این‌که محرم و صفر اسلام را زنده نگه داشته است، تصریح کرد: این بزرگترین فناوری اجتماعی است که امروز کار عظیمی انجام می‌دهیم. امروز می‌توان در فرهنگ ما و جهادی حضور نوآورانه‌تری داشت. در خیمه‌گاه امام حسین (ع) و اربعین افراد با هر سلیقه‌ای جمع می‌شوند و حتی افراد غیرمسلمان هم حضور دارند این فصل مشترک را می‌توان در تمامی ابعاد داشت یعنی متناسب با اراده اجتماعی و نگاه‌ها و باورهای ما به انقلاب اسلامی و اسلام سیاسی از امام این تحول عظیم را ایجاد کرد؛ امام خمینی (ره) که جز برای خدا گام برنداشت و کلامی بر دهانش جاری نشد، این تحول عظیم را رخ داد. از این فناوری و مسیر باید برای تحول اجتماعی در جامعه استفاده کرد که امروز تبدیل به نقطه ضعف ما شده است.

وی اضافه کرد: دشمن از همین نقطه در جنگ ترکیبی و اقتصادی متمرکز شده است چون در حوزه مسائل نظامی و سخت قدرت منصرف شده است. دشمن در طول ۲۰ سال گذشته همه کار را کرد که نمونه آن قضایای هفتم تیرماه، ترور و جنگ بود دشمن از این بخش ناامید شده چون قدرت بازدارندگی داریم اما در حوزه نرم‌افزاری ضعف داریم و دشمن در همین بستر سوار شده و حداکثر استفاده را از ضعف ما می‌برد و ما آسیب می‌بینیم این آسیب هم متوجه هر خانواده می‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که اربعین فقط از اول تا ۲۰ صفر نیست، تصریح کرد: اربعین ظرفیت و فرصت‌هایی دارد که می‌توان از آن استفاده کرد از جمله این‌که همه افراد با هر سلیقه‌ای در خیمه‌گاه اربعین جمع می‌شوند می‌توان از این فناوری اجتماعی در همه شئونات زندگی و برای همه نسل‌ها در سنین مختلف استفاده کرد تا همه به سمت زندگی اربعینی روی آورند.

قالیباف اظهار کرد: ویژگی عاشورا و هیات‌های مذهبی آن است که دولتی نشدند یعنی اگر هیچ کسی در هیچ کجای بخش دولتی هم پرچم سیاه نزند مردم خودشان پرچم سیاه می‌زنند، هرچقدر مرغ و گوشت گران شود باز هم این موضوع قطع نمی‌شود، این موضوع و ظرفیت را می‌توان در تمام شئونات زندگی به درستی استفاده کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه ما به سهم خود موضوع اربعین به خصوص در قرارگاه جهادی امام رضا (ع) دنبال می‌کنیم، تصریح کرد: امیدوارم حرکت اربعین که جوهره حرکت زنانه دارد و علمدار آن هم حضرت زینب (س) است، پرچم آن در بخش فناوری اجتماعی در دست شما بانوان اربعینی باشد ما هم در قرارگاه امام رضا (ع) به سهم خود تلاش می‌کنیم، منتظران واقعی کسانی هستند که در این فرهنگ و این مسیر حرکت می‌کنند. یاد و نام شما و فرهنگ اهل بیت و فلسفه انقلاب و عزت کشور و عظمت امت اسلامی از این دالان می‌گذرد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار