عضو کمیسیون عمران مجلس اعلام کرد:
مجلس پیگیر ورود همه محصولات به بورس کالا
تهران (پانا) - عضو کمیسیون عمران مجلس گفت مجلس شورای اسلامی پیگیریهای لازم برای ورود تمامی محصولات به بورس کالا را دارد تا به این واسطه شفافسازی در کل نظام اقتصادی شکل بگیرد.
به گزارش سازمان بورس، کمال علیپور خنکداری با بیان اینکه یکی از موارد مهمی که در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گرفته است، مربوط به سازوکارها و ابزارهای سازمان بورس و ایجاد بورسهای مختلف بهمنظور کنترل قیمتهاست، افزود: سازمان بورس نیز در همین راستا تلاشهای بسیاری داشته است و با ورود محصولاتی همچون سیمان و خودرو، معاملات به طور شفاف انجام میشود. البته قیمت برخی از محصولات همچون فولاد هنوز به جایگاه اصلی و مورد انتظار نرسیده اما با ورود بورس کالا به این حوزه، روند مطلوب و رو به توسعه شکل گرفته است.
وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی پیگیریهای لازم برای ورود تمامی محصولات به بورس کالا را دارد تا به این واسطه شفافسازی در کل نظام اقتصادی شکل بگیرد.
علیپور اظهار داشت: ایجاد شفافیت از معضلاتی همچون رانتخواری و فسادزایی جلوگیری میکند و بورس کالا محل مناسبی برای دستیابی برای این اهم است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: رویکردهای سازمان بورس و سازوکار بورس کالا میتواند منجر به کشف قیمت عادلانه بشود؛ همچنین یکی از بزرگترین دغدغه تولیدکنندگان که مربوط به بازار فروش میشود به واسطه ابزارهای متنوع این بستر برطرف خواهد شد. ابزارها و کارکردهای بورس کالا در دنیا تجربه شده است و بازاری بدون دغدغه برای خریداران و فروشندگان محسوب میشود.
وی مطرح کرد: زمانی که مشتریان برای تهیه یک محصول بهخصوصی به بورس کالا مراجعه میکنند، دیگر ترسی بابت بهای پرداختی و یا تهیه آن محصول برای موعد مشخصی ندارند و همین امر میتواند بهخوبی در تنظیمگری بازارها یاریرسان باشد.
علیپور خاطرنشان کرد: البته لازمه کشف قیمت صحیح و عملکرد متناسب نظام عرضه و تقاضا، ورود تمامی محصولات به بستر بورس کالا است. نباید به کالاها، بهعنوان حفظ ارزش سرمایه نگریست؛ متاسفانه نسبت به محصولاتی همچون خودرو و مسکن دیدگاه سرمایهای وجود دارد، در صورتی که این موارد اقلام مصرفی محسوب میشوند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنابراین اگر عرضه و تقاضا بهطور مداوم و پیوسته در تعادل باشد، چنین محصولاتی در جایگاه واقعی خود قرار میگیرند و قیمتها برای مصرفکننده واقعی متعادل و متناسب میشود، همچنین تولیدکنندگان نیز دغدغه و مشکلی از حیث فروش نخواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه از افزایش قیمت بیرویه محصولاتی همچون سیمان جلوگیری شده است، گفت: بورس کالا در مدت کوتاهی که از زمان عرضه سیمان میگذرد، عملکرد خوبی را به ثبت رسانده و سیمان نسبت به تورم، رشد قیمت کمتری را تجربه کرده است که این موضوع موجب ثبات در صنعت ساختمانی شده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: اقدامات دیگری برای بهبود وضعیت مسکن در دست پیگیری بوده و در حقیقت زمینه مناسبی برای خروج مسکن از زمره محصولات سرمایهای به وجود آمده است.
وی در مورد پرسش خبرنگار مبنی بر اینکه از ظرفیت بورس کالا برای پیشبرد طرح جهش تولید مسکن در سال ۱۴۰۱، استفاده میشود یا خیر؟ پاسخ داد: باید به موضوع ساخت ۴ میلیون مسکن نگاه متفاوتی نسبت با سایر طرحهای مشابه وجود داشته باشد و نباید این طرح تنها به واسطه توان دولت به سرانجام بشود.
علیپور بیان کرد: ساخت ۴ میلیون مسکن بالغ بر ۴۰۰ میلیون متر مربع میشود که با احتساب جمعیت حدوداً ۷ میلیونی، هزینه ۲ هزار و ۸۰۰ همتی را میطلبد، بنابراین طی آخرین پیشنهادها، قرار بر اجرای این طرح با استفاده از توان انبوهسازان و بخش خصوصی شده است و سازوکارهای سازمان بورس نیز توان لازم را برای مدیریت این موضوع را دارد.
ارسال دیدگاه