ابوالفضل عمویی*
مبنای غیرحقوقی موضع انگلیس
دکترین نظامی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر دفاع ملی و بومی است. به این عنوان که ما در حوزه نظامی، توانمندیهای خود را افزایش میدهیم تا در صورت بروز خطر و مواقع تهدید خارجی، قابلیت دفاع از تمامیت ارضی کشورمان را داشته باشیم.
ایران کشوری است که ثابت کرده در دو قرن گذشته هیچ اقدام تهاجمی نسبت به کشورهای همسایه و همجوار نداشته و همه فعالیتهای نظامی کشورمان در جهت آمادگی برای دفاع از سرزمین ایران و منافع ملی مردممان است. در این چارچوب برنامه بالا بردن توان موشکی جمهوری اسلامی جزئی از این دکترین دفاعی است.
ما در حوزه موشکی با هدف بازدارندگی، توانمندیهای دفاعی و نظامی خود را افزایش میدهیم به این معنا که این توانایی برای ممانعت از تهدید کشورهایی است که میخواهند افکار سوء علیه جمهوری اسلامی و مردم ایران داشته باشند. بنابراین حفظ توانمندی نظامی با هدف بازدارندگی صورت میگیرد و رزمایشهایی که بهصورت نوبهای در کشورمان برگزار میشود و از جمله مانور نظامی پیامبر اعظم۱۷ در منطقه خلیج فارس که در بالاترین سطح به اهداف خود رسید، نشان از آمادگی بالای جمهوری اسلامی ایران برای دفاع از خود است.
ما نه بنای تهدید کشورهای همسایه و همجوار خودمان را داریم و نه این اقدام را تاکنون صورت دادهایم اما اگر کشوری بخواهد نگاهی سوء به گوشهای از خاک سرزمینمان داشته باشد حتما باید بداند این توانمندی در ایران وجود دارد و همیشه این آمادگی دفاعی در بالاترین سطح حفظ میشود تا پاسخ محکمی به متجاوزان داده شود. توانمندی موشکی و اقتدار نظامی ما جزئی از مذاکرات اتمی نبوده و در آینده هم نخواهد بود.
نهتنها ایران بلکه هیچ کشوری درباره توانمندیهای نظامی و دفاعی خود با دیگر دولتها مذاکره نمیکند. درباره قطعنامه۲۲۳۱ هم که بهصورت غلط و بیمبنا از سوی کشور انگلیس مورد توجه قرار گرفته، باید گفت یک محدودیت هشتساله برای بهرهبرداری از موشکهایی در نظر گرفته شده که برای نصب کلاهک هستهای طراحی شده باشند.
جمهوری اسلامی ایران اصلا چنین موشکی ندارد که برای سلاحهای هستهای طراحی شده باشد. از این جهت اشاره دولت انگلیس یک اشاره غلط و بدون مبناست و مورد توجه حقوقدانان بینالمللی نبوده و بلکه مورد نقد آنها قرار گرفته است. در عین حال کشورهای دیگر باید توجه داشته باشند ایران رویکرد خود را برای حفظ توانمندی دفاعی از دست نخواهد داد بلکه با اتکا به ظرفیتهای جوانان دانشمند کشور و همینطور ظرفیتهای داخلی ملی توان دفاعی و نظامی خود را تقویت میکند. این مسأله هم کاملا روشن است، چون جمهوری اسلامی ایران در منطقه پرچالشی به اسم خاورمیانه قرار دارد و تهدیدات امنیتی هم در این منطقه بالاست. بنابراین باید کشور از چنان توانی در عرصه دفاعی و نظامی برخوردار باشد تا قابلیت ایران برای برخورد با هر تهدیدی مورد انکار سایر کشورها ازجمله نیروهای منطقهای و فرامنطقهای قرار نگیرد.
*عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی
منبع: جام جم
ارسال دیدگاه