در گفتوگو با پانا؛
زنگنه: اخذ مالیات از فضای مجازی به جبران کسری بودجه کمک میکند
شاید دولت بنا به شرایط اقتصادی کشور صلاح ندیده که خیلی به موضوع فضای مجازی ورود کند/در دولت قبل بدون تحقق منابع، هزینهها افزایش پیدا کرد
تهران (پانا) - عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، درخصوص اخذ مالیات از فضای مجازی ابراز داشت موضوع مالیات از فضای مجازی از مواردی است که به کسری بودجه کمک میکند ولی خیلی جدی گرفته نشده، یعنی احساس میشود باید کار بیشتری انجام شود؛ شاید هم دولت بنا به شرایط اقتصادی کشور صلاح ندیده که خیلی به این مباحث ورود کند.
محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با پانا در رابطه با اقدامات مجلس برای کمک به جبران و کاهش کسری بودجه، گفت: «مجلس در قوانینی که تاکنون به تصویب رسانده و احکامی که در بودجه لحاظ کرده سعی داشته در کسری بودجه یاریرسان دولت باشد. اگر دولت به اجرای احکام بودجه اصرار بورزد قدم بزرگی برای جبران کسری بودجه برداشته است. کمک دیگر مجلس به دولت، منابع مالیاتی است که برای دولت در نظر گرفته است؛ منابع متعدد در حوزه شفاف سازی درآمدهای نفتی، میعانات گازی، فرآوردهها به کسری بودجه کمک میکند.»
وی در ادامه اظهار داشت: «مجلس بیش از این نمیتواند در کسری بودجه به دولت کمک کند، مگر آنکه دولت لایحهای را بیاورد که در آن خواستار اختیارات بیشتر باشد؛ مخصوصا در زمینه انتشار اوراق یا درآمدهای ارزی و مالیاتی.»
نماینده مردم تربت حیدریه همچنین بیان کرد: «در بودجه سال ۱۴۰۰ با توجه به دغدغه نمایندگان در این زمینه، پایههای مالیاتی بسیار خوبی لحاظ شده است؛ اعم از مالیات بر خانههای لوکس و خودروهای لوکس و مالیات بر خانههای خالی و ... اما متاسفانه اجرایی شدن این قوانین معطل مانده است. دولت در سال قبل اعلام داشت آئیننامه این قوانین را به اتمام رسانده ولی هنوز گزارشی از میزان مالیاتها در اختیار نداریم.»
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، درخصوص اخذ مالیات از فضای مجازی ابراز داشت: «موضوع مالیات از فضای مجازی هم از دیگر مواردی است که به کسری بودجه کمک میکند ولی خیلی جدی گرفته نشده یعنی احساس میشود باید کار بیشتری انجام شود؛ شاید هم دولت بنا به شرایط اقتصادی کشور صلاح ندیده که خیلی به این مباحث ورود کند.»
وی درباره منابع بودجهای دولت، گفت: «عمده منابع دولت در بودجه، فروش داراییها است که تقریبا تحقق آن صفر است و معمولا دولتها عزمی برای این کار ندارند. در بودجه خیلی از هزینهها را منوط به تامین محل منابع کردیم، مثلا در حوزه هیات علمی مقرر کردیم اگر دانشگاهها و مراکز آموزش عالی به فروش داراییهایی خود اقدام و منابع جدید کسب کنند، میتوانند حقوق و دستمزد هیات علمی را افزایش بدهند. متاسفانه در دولت قبل بدون اینکه منابع محقق شود هزینهها افزایش پیدا کرده بود. مجلس آمادگی دارد اگر دولت تغییراتی مدنظر دارد را مصوب کند.»
زنگنه در پایان پیرامون قانون برنامه هفتم توسعه، اظهار داشت: «متاسفانه تاکنون در حوزه برنامه هفتم، سازمان مدیریت برنامه و بودجه ورود نکرده است. مجلس طرحی را در دست پیگیری دارد مبنی بر اصلاح نظام برنامه و بودجهریزی کشور که در کمیسیون برنامه و بودجه دنبال میشود. ولی هنوز به برنامه هفتم، ورودی نداشته است. تقریبا دولت اواخر پاییز باید لایحه برنامه هفتم را به مجلس ارائه کند.»
ارسال دیدگاه