در جلسه ستاد هماهنگی و راهبری نقشه مهندسی فرهنگی کشور؛

جهانگیری: بروکراسی نظام اداری از عوامل مخل توسعه ایران است

تهیه پیوست فرهنگی برای برنامه‌ها و طرح‌ها باید شامل شاخص‌های شفاف و قابل ارزیابی باشد

تهران (پانا) - نهمین جلسه ستاد هماهنگی و راهبری نقشه مهندسی فرهنگی کشور ظهر امروز(شنبه) به ریاست معاون اول رئیس‌جمهوری برگزار شد.

کد مطلب: ۱۱۹۷۱۸۷
لینک کوتاه کپی شد
جهانگیری: بروکراسی نظام اداری از عوامل مخل توسعه ایران است

اسحاق جهانگیری با اشاره به گزارش دبیرخانه ستاد درخصوص وضعیت اجرای نظام نامه پیوست فرهنگی طرح‌های مهم و کلان کشور، ‌گفت: لازم است تهیه پیوست فرهنگی برنامه‌ها و طرح‌ها مشتمل بر شاخص‌های شفاف و قابل ارزیابی با چارچوبی دقیق باشد تا دستگاه‌های مجری طرح‌های کلان به صورت دقیق و روشن وظایف و تکالیف خود را بدانند.

معاون اول رئیس جمهوری از بروکراسی موجود نظام اداری ایران به عنوان یکی از عوامل مخل توسعه کشور نام برد و گفت: تهیه و تدوین اسناد متعدد در کشور باعث شده تا برخی از طرح‌ها و برنامه‌ها متوقف شود و بعضاً این اسناد خود به عاملی برای جلوگیری و ممانعت از پیشبرد امور تبدیل شده‌اند.

وی با اشاره به اهتمام دبیرخانه ستاد هماهنگی و راهبری نقشه مهندسی فرهنگی کشور برای اجرای مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر تدوین و تهیه پیوست فرهنگی برای طرح‌های پولی، مالی و عمرانی کشور، اظهار داشت: تجربه موفق تهیه پیوست زیست محیطی برای طر‌ح‌های کلان کشور نشان می‌دهد که اگر شاخص‌ها به درستی تعیین شوند، دستگاه‌های مجری طرح‌ها قادر خواهند بود برای اجرای سیاست‌های تعیین شده برنامه‌ریزی کنند. لازم است از این تجربه موفق در تدوین پیوست‌های فرهنگی استفاده شود تا از اجرای طرح‌هایی که پیامدهای نامطلوب فرهنگی و اجتماعی دارند، جلوگیری شود.

جهانگیری افزود: وضعیت فرهنگی و اجتماعی امروز جامعه نظیر حاشیه نشینی کلان شهرها و سایر آسیب‌های اجتماعی ناشی از آن، حاصل تبعات و پیامدهای منفی تصمیمات سال‌های گذشته است که اگر در آن سال‌ها پیامدهای اجتماعی هر تصمیم در قالب پیوست فرهنگی مدنظر قرار می‌گرفت شاید وضعیت امروز جامعه به لحاظ آسیب‌های اجتماعی متفاوت بود.

وی با یادآوری جلسات برگزار شده در خصوص آسیب‌های اجتماعی که در حضور مقام معظم رهبری برگزار شد، تصریح کرد: در یکی از این جلسات پیشنهاد دادم که ۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های اشتغال زای روستایی که منجر به ماندگاری روستاییان در روستاها و جلوگیری از حاشیه نشینی و گسترش حاشیه نشینی می‌شود، اختصاص یابد که خوشبختانه گزارش‌ها نشان می‌دهد این طرح با نتایج مثبتی همراه بوده و بعضا شاهد مهاجرت معکوس به روستاها هستیم.

معاون اول رئیس جمهوری از اعضای ستاد و دبیرخانه به خاطر تلاش و پیگیری‌های مجدانه در سالهای اخیر قدردانی و اظهار امیدواری کرد این روند در دولت آینده با جدیت هر چه بیشتر ادامه پیدا کند.

در این جلسه که وزرای آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان و معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده نیز حضور داشتند،‌ سیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارشی از ارزیابی وضعیت اجرای نظام نامه پیوست فرهنگی طرح‌های مهم و کلان کشور ارائه کرد و گفت: این موضوع مطالبه مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۶ است که تاکنون آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفته اما امروز مصوبه‌ای توسط ستاد برای اجرای آن پیشنهاد شده است.

در این نشست پیشنهاد مصوبه ستاد مبنی بر تجمیع اجرای پیوست‌های چهارگانه حوزه فرهنگ مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و پس از ارائه پیشنهادات و دیدگاه‌های اعضای ستاد، مقرر شد شاخص‌های قابل ارزیابی برای پیوست‌های فرهنگی طرح‌ها و برنامه‌ها در نظر گرفته شود و نظرات اصلاحی مطرح شده در جلسه نیز در تدوین نهایی آن لحاظ شود.

در ادامه این جلسه گزارشی از عملکرد کارگروه رصد فرهنگی ارائه شد و دبیر ستاد به تشریح اهم مصوبات هشت جلسه گذشته و وضعیت اجرایی این مصوبات پرداخت.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار