موضع نامزدهای ریاستجمهوری درباره FATF
تهران (پانا) - از سال ۱۳۸۸ که ایران به دلیل ملحق نشدن به FATF در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی قرار گرفت، همواره بحث بر سر پیوستن یا عدم الحاق ایران به این گروه مطرح بوده است.
به گزارش اعتمادآنلاین، در چارچوب گروه ویژه اقدام مالی، کشورها در چهار فهرست سبز (کشورهای بیمشکل)، خاکستری (همکار ولی دارای مشکل)، قرمز (غیرهمکار) و سیاه (غیرهمکار و در معرض اقدامهای تقابلی) جای میگیرند. کشوری که در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی قرار گیرد از مناسبات بانکی و اقتصادی با جهان محروم خواهد ماند.
لوایح مذکور عبارتند از اصلاح قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم، اصلاح قانون مبارزه با پولشویی، الحاق به کنوانسیون جرایم سازمانیافته فراملی (پالرمو) و الحاق به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تأمین مالی تروریسم(CFT).
از چهار لایحه اشاره شده تاکنون لوایح «اصلاح قانون مبارزه با تروریسم» و «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» به تصویب رسیدند اما دو لایحه دیگر در سال ۱۳۹۸ تصویب اما توسط شورای نگهبان رد شدند.
دیدگاه نامزدها نسبت به FATF در سه گروه قابل تقسیم است؛ نخست، نامزدهایی که مخالف الحاق ایران به گروه ویژه مالی هستند. دوم، نامزدهایی که از الحاق به آن حمایت می کنند. سوم؛ نامزدهایی که تغییر نگرش دادهاند.
عبدالناصر همتی در این باره گفته است؛ اگر مردم به من رای دهند من به طور جد پیگیر FATF خواهم بود.
علیرضا زاکانی معتقد است؛ FATF طناب داری است که به گردن خودمان میاندازیم.
سیدابراهیم رییسی در بهمن سال ۱۳۹۷ در واکنش به تاکید دولتمردان درباره ضرورت پیوستن به پالرمو و CFT، گفت: برخی میگویند در این جنگها باید برای عدم بهانه به دشمن پیمانها و کنوانسیونهای آنها را عملی کنیم، چه کسی تضمین میکند که دشمن همچنان به دشمنی ادامه ندهد؟
محسن رضایی نیز در این باره گفت: سعی میکنیم ابهامات برطرف شود و اشکالاتی که سر راه پیوستن به وجود آمده، را دنبال میکنیم.
ارسال دیدگاه