جلیلی: تمامی دستگاهها باید ارزآوری داشته باشند
کشور را باید جهش داد
تهران (پانا) - «سعید جلیلی» نامزد انتخابات ریاست جمهوری امروز در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما حضور یافت و به پرسشهای طرح شده، پاسخ داد.
به گزارش ایرنا، جلیلی در پاسخ به سوالی در مورد نوسانات بازار ارز و برنامه اش در مورد مدیریت این بازار گفت: کشور ما در موضوعات مختلف توانمندیهای خوبی دارد که باید نگاهش به قله ها باشد. ما در دولت سایه به این جمع بندی رسیدیم که کشور را نباید تنها اداره کرد بلکه باید آن را جهش داد. یعنی فرصت ها را باید با برنامه ریزی صحیح تبدیل به جهش کشور کرد. دولت برای ارزآوری باید برنامه ای با این نگاه داشته باشد.
وی افزود که برای ارزآوری باید برنامه داشت و این امر منوط به فروش نفت خام نباشد. دولت باید برای تک تک دستگاه ها برنامه ارزآوری داشته باشد و تمامی آنها در ارزآوری شرکت داشته باشند.
دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی ۱۵ شهریور ۱۳۴۴ در مشهد به دنیا آمد و در حال حاضر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به همراه ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، نخستین انتخابات میان دورهای مجلس یازدهم شورای اسلامی و دومین انتخابات میان دورهای مجلس پنجم خبرگان رهبری ۲۸ خرداد امسال برگزار میشود.
وی در پاسخ به سوالی در مورد نحوه رونق بازار مسکن گفت: مسکن حق مردم و وظیفه دولت است. اگر دولتی وظیفه خود نداند، قانون اساسی را نقض کرده است. آمار هشت سال گذشته آمار نگران کنندی است. در گذشته به طور متوسط سالی ۸۰۰ هزار دستگاه خانه ساخته می شد که اکنون به ۳۵۰ هزار واحد رسیده است.
جلیلی گفت: دولت برای ساخت مسکن باید برنامه داسته باشد. ضعف در موضوع مسکن موجب کاهش ازدواج شده که از ۸۰۰ هزار به ۵۰۰ هزار رسیده است. برنامه ما این است که اشکالات مسکن مهر اصلاح و رفع شود. در کنار آن سیاست های اقتصادی نیز برای مدیریت بازار مسکن استفاده کرد و آن را از کالای سرمایه ای به مصرفی تبدیل کرد. دولت نیز باید در کنار عرضه زمین تسهیلاتی را نیز تخصیص دهد.
جلیلی در مورد برنامه هایش برای حمایت از قشر آسیب پذیر گفت: لازمه جهش اقتصادی داشتن برنامه مشخص برای معیشت مردم است.
وی با اشاره به فعالیت هشت ساله دولت سایه در این زمینه گفت: مدیریت نظام توزیع و هوشمندسازی دولت می تواند جلوی ایستادن مردم در صف را گرفته و مغازه دار را به دنبال خریدار بکشاند.
به گفته جلیلی، طرح سبد غذایی ۱۳ قلم کالای ضروری که موجب افزایش تولید و اشتغال خواهد شد. طرح تفویض مدیریت سهم مردم از مصرف انرژی «وان» دومین طرحی بود که جلیلی به آن پرداخت.
به گفته جلیلی طرح های مزبور نیاز به زیرساخت جدید نداشته و آزمایش خود را با موفقیت گذرانده است و تنها به گوشی همراه نیاز دارد.
سومین طرح پیشنهادی جلیلی مدیریت اماکن سیاحتی و زیارتی دولت برای استفاده مردم بود.
جلیلی در مورد برنامه خصوصی سازی با اشاره به پرونده های مهم این زمینه گفت: واگذاری ها بدون توجه به ماهیت شرکت ها بوده و دولت به دنبال کسب درآمد و رد دیون از این راه بوده است.
وی در مورد اصلاح این وضعیت گفت: گاهی اوقات تنها مدیریت باید واگذار شود و زمین در اختیار دولت بماند. هیأت واگذاری در معیارهای ارزشگذاری نیز باید تجدیدنظر کند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در مورد برنامه های خود برای ساماندهی بازار سرمایه گفت: تولید باید بیشتر از پول باشد. تورم ناشی از فزونی پول بر کالاست. توجه به بازار سرمایه معطوف به افزایش تولید است و نه افزایش سفته بازی. در سالهای اخیر سوء تدبیرهای جدی صورت گرفت. بازار سرمایه باید مطمئن و پایدار باشد و دولت امکانات بسیار زیادی دارد تا از انتقال سرمایه به این بازار در جلب مشارکت مردم و افزایش تولید استفاده کند. بازار سرمایه، بازار پول و بیمه باید هماهنگ و هم افزا باشند و در نتیجه مردم نیز منتفع خواهند شد.
جلیلی در زمینه برنامه دولت خود در مبارزه با فساد گفت: فساد یک طیف است. فساد تنها اختلاس نیست، کار نمایشی، تعارف و عدم جدیت نیز فساد است. برخی از دستگاه ها به دنبال کار نمایشی هستند و برخی در کارهای غیر تخصصی دخالت می کنند که اینها نیز فساد است.
شکل گیری بانک های اطلاعاتی و تقاطع دادن آنها با یکدیگر سازوکاری است که به گفته جلیلی مانع از شکل گیری فساد می شود.
ارسال دیدگاه