در نشست کمیته سلامت مجمع نمایندگان تهران؛

نوبخت: بودجه اجرای ادامه طرح شهید سلیمانی از سوی وزارت بهداشت تامین می‌شود

تهران (پانا) - در نشست کمیته سلامت مجمع نمایندگان استان تهران با رئیس سازمان برنامه و بودجه و دیگر مسئولان مربوطه، نحوه تخصیص بودجه برای ادامه طرح شهید سلیمانی به منظور پیشگیری و کاهش شیوع کرونا در کشور بررسی شد.

کد مطلب: ۱۱۴۸۶۲۰
لینک کوتاه کپی شد
نوبخت: بودجه اجرای ادامه طرح شهید سلیمانی از سوی وزارت بهداشت تامین می‌شود

به گزارش روابط عمومی مجلس، نشست کمیته سلامت مجمع نمایندگان استان تهران به ریاست عبدالحسین روح الامینی با موضوع بررسی مشکلات تهران در حوزه بهداشت و درمان در محل سازمان برنامه و بودجه و با حضور نوبخت رئیس سازمان، سیدرضا تقوی رئیس مجمع نمایندگان تهران، زهره الهیان، محمد صادقی رئیس بسیج جامعه پزشکی، سردار هداوند جانشین رئیس پلیس تهران، سردار حسن‌زاده فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص) تهران، انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران، زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، حناجی شهردار تهران، کریمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، کوهپایه‌زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران و... برگزار شد.

در این نشست حجت‌الاسلام تقوی رئیس مجمع نمایندگان تهران ضمن تاکید بر محرومیت استان تهران به ویژه در بخش بهداشت و سلامت گفت: کلانشهر تهران بخشی از بار سلامت و مبارزه با کرونا را در کشور بر دوش گرفته، اما متاسفانه ما در این شهر با کمبود مراکز بهداشتی مواجهیم، بنابراین باید قدمی در جهت حل مشکلات بهداشتی درمانی این استان برداشته شود.

وی تصریح کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران با وجود تمام کمبودها، در حال جنگ با کرونا هستند و باید این جنگ از سوی دولت پشتیبانی شود، ما باید به فکر شرایط روحی افراد جامعه به ویژه افرادی که عزیزان خود یا مشاغل خود را از دست داده اند، باشیم، زیرا طی این مدت به بحث مسائل روحی افراد کمتر توجه شده است.

تقوی تاکید کرد: کمک ۱۰۰ و ۱۵۰ هزار تومانی معیشتی برای پوشش افراد، آرامش کوچکی ایجاد کرده اما کافی نیست و باید با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره رسیدگی به وضعیت پرستاران و کادر درمانی هر چه زودتر با تجهیز شبکه بهداشت و درمان این افراد را خوشحال کنیم.

حل مشکلات زیرساختی بهداشت و درمان استان تهران در دستور کار

عبداالحسین روح الامینی رئیس کمیته سلامت مجمع نمایندگان استان تهران با بیان اینکه اولویت اول ما در این کمیته رسیدگی به وضعیت استان تهران در شرایط کرونا است، گفت: تعطیلی دو هفته‌ای تهران یکی از اولویت‌های اصلی ما بود که با کمک مسئولان انجام شد و در قدم بعدی باز مهندسی نظام بهداشت و درمان استان تهران و پیگیری حل مشکلات زیرساختی بهداشت و درمان استان تهران را در دستور کار داریم.

وی تصریح کرد: ما در حال بررسی اولویت‌ها برای مبارزه با کرونا هستیم تا اگر یک میلیارد یوروی تخصیصی از صندوق ذخیره ارزی بار دیگر تمدید شد، بتوانیم بحث درمان، تکمیل تخت های بیمارستان، حمل و نقل و... را در دستور کار قرار دهیم، زیرا اکنون در بحث تکمیل شبکه بهداشت و درمان، استان تهران وضعیت خوبی ندارد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس ضمن اشاره به موفقیت طرح شهید سلیمانی برای مقابله با کرونا اظهار کرد: مجموعه‌ای از مجلس، وزارت بهداشت، شورای شهر، شهرداری، استانداری و بسیج درحال اجرای این طرح در کشور بوده و اکنون برای ادامه راه نیازمند حمایت بودجه‌ای دولت هستند.

تهران، محروم‌ترین استان کشور به لحاظ زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی

زهره الهیان دیگر نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس نیز ضمن تاکید بر اینکه بر مبنای آمار وزارت امور اقتصادی و دارایی، محروم‌ترین استان کشور به لحاظ زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی به نسبت جمعیت در استان تهران است، گفت: مشکلات بسیاری در مراکز بهداشت و درمان تهران وجود دارد، اما با اجرای طرح شهیدسلیمانی توانسته‌ایم جلوی منشأ کرونا را از منازل و شناسایی بیمار در محله‌ها تا حدود بسیاری بگیریم، بنابراین آموزش و پیشگیری تا حد زیادی توانسته آمار مبتلایان به کرونا را کاهش دهد که این موضوع اکنون برای ادامه نیازمند بودجه است.

وضعیت بحرانی بهداشت و درمان استان تهران نیازمند بودجه است

زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نمایندگی از دیگر دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران نیز در ادامه نشست با بیان اینکه موضوع بهداشت و درمان در کلانشهر تهران متناسب با جمعیت و چگالی پیش نرفته و زیرساخت‌های آن از حد متوسط، پایین‌تر است، اظهار کرد: بحث بهداشت و درمان نیاز به بازمهندسی دارد و وضعیت بحرانی بهداشت و درمان ما نیازمند بودجه است.

وی ادامه داد: ۲۷۰ پروژه بهداشتی در تهران با بودجه بسیار اندکی قابل توسعه و فعالسازی هستند، همچنین چندین پروژه بیمارستانی در حال ساخت که در تقویم همین دولت قرار گرفته می‌تواند با تخصیص بودجه تا پایان دولت دوازدهم، راه اندازی شود.

این مقام مسئول در وزارت بهداشت تاکید کرد: با کمک سازمان برنامه و بودجه توانستیم ۵۵۰۰ میلیارد تومان کارانه حوزه بهداشت و درمان را پرداخت و برای اولین بار از امروز افزایش ۵۰ درصدی فوق العاده ویژه اعضای غیر هیات علمی دانشگاه های پزشکی را به ویژه در بحث پرستاران عملیاتی کنیم.

زالی تصریح کرد: بالغ بر ۵۰ درصد رسیدگی دانشگاه های علوم پزشکی مستقر در تهران به مردم غیرساکن شهر تهران است و باید برای حل مشکل حوزه بهداشت و درمان با نگاه متفاوتی پیش برویم.

سه اقدام شاخص در حوزه اجتماعی در زمان شیوع کرونا

انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران نیز در ادامه با اشاره به اینکه توانسته ایم در حوزه اجتماعی سه اقدام شاخص انجام دهیم، گفت: مستمری مددجویان پیش از این به تک خانوار ۵۱ هزار تومان، خانوار دو نفره ۶۰ هزار تومان، خانوار سه نفره ۷۱ هزار تومان و خانوار ۵ نفر به بالا ۱۰۰ هزار تومان بود که بعد از افزایش گرانی و تورم، یک خانواده ۵ نفره به بالا ۵۰۰ هزار تومان دریافت می کند.

وی تصرح کرد: توانستیم ۷۰۰ هزار نفر در کمیته امداد امام خمینی (ره) و ۴۰۰ هزار نفر در سازمان بهزیستی را که ۲۰ سال پشت نوبت قرار گرفته بودند را تحت پوشش قرار دهیم، همچنین ۳۰۰ هزار نفر را که هیچگونه پوشش بیمه ای نداشتند را تحت پوشش بیمه قرار دادیم.

استاندار تهران با بیان اینکه ۲۳ بیمارستان در حال ساخت در استان تهران وجود دارد، بیان کرد: بعد از انقلاب تنها بیمارستان قلب شریعتی در تهران ساخته شده و اکنون تکمیل ساخت این ۲۳ بیمارستان می تواند کمک بزرگی برای این کلانشهر باشد.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه بهداشت و درمان در تهران وضعیت خوبی وجود ندارد، گفت: براساس شاخص ها مثلا اگر برای ۱۰۰۰ نفر باید یک خانه بهداشت باشد، در تهران برای هر ۳۳۰۰ نفر یک خانه بهداشت وجود دارد.

محسنی بندپی تاکید کرد: مهمترین مشکل در بحث مقابله با کرونا، بحث حمل و نقل و مترو در کلانشهر تهران است که باید به آن کمک مادی صورت گیرد.

فعالیت ۹ هزار تیم ساماندهی شده در طرح سردار سلیمانی

سردار حسن زاده فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص) تهران نیز در این نشست گفت: بعد از فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر ورود و کمک نیروهای مسلح برای مقابله با شیوع کرونا در کشور، جلسه مشترکی با وزارت بهداشت برگزار شد که بعد از بحث و بررسی ها، طرح شهید سلیمانی تدوین شد که براساس آن سه نوع تیم مراقبتی، نظارتی و حمایتی تشکیل شد.

وی ادامه داد: اولین اقدام ما در این طرح مراکز بهداشت و درمان را از نظر ساعت کاری، نیروی انسانی و سامانه سیب تقویت کردیم و همچنین در کنار آن، مراکزی با استفاده از امکانات سپاه و وزارت آموزش و پرورش تجهیز شد. همچنین ما توانستیم پیشگیری و آموزش را در بحث کرونا به صورت محله محور انجام دهیم تا با شناسایی افراد ناقل کرونا در منازل و محلات، میزان مراجعه به بیمارستان ها را کاهش دهیم.

فرمانده سپاه محمدرسول الله تهران با اشاره به اینکه تنها منطقه ۴ تهران یک میلیون و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که این رقم از جمعیت برخی استان های در کشور هم بیشتر است، افزود: ما در طرح شهید سلیمانی توانستیم با استفاده از اتوبوس و مینی بوس های آمبولانسی و همچنین آمبولانس مراکز بهداشت سیار را در مناطق مختلف تهران به وجود بیاوریم که این اقدام در روند کاهش مبتلایان، فوتی ها و مراجعان به بیمارستان تاثیرگذار بوده است.

سردار حسن زاده تاکید کرد: ۹ هزار تیم ساماندهی شده در طرح سردار سلیمانی مشغول فعالیت هستند و تمامی فعالیت ها هم از طریق مرکز فرماندهی کنترل و براساس آمار و افراد شناسایی شده انجام می شود.

وی افزود: در کلانشهر تهران با حدود ۳ میلیون خانوار توانسته ایم در این طرح مراجعه حضوری به درب منازل ۹۰۰ هزار خانوار داشته باشیم که ضمن آموزش اقدامات لازم در بحث کرونا انجام شده است، همچنین ما در این طرح بسته های حمایتی و بهداشتی را به صورت هوشمند و هدفمند در اختیار اصناف و محلات قرار داده ایم.

ظرفیت ساخت واگن در کشور وجود دارد

حناچی شهردار تهران در این نشست ضمن اشاره به کاهش شدید درآمدها و افزایش هزینه های شهرداری، گفت: ۹۰۰ مرکز ورزشی تحت نظارت شهرداری در تهران تعطیل و ۵۰ درصد ظرفیت های فرهنگی مانند سینماها که زیر نظر شهرداری قرار دارند هم تعطیل شده است و با وجود حمایت کلانشهرهای دنیا در بحث کرونا توسط دولت ها، ما تاکنون ریالی بابت مقابله با کرونا دریافت نکرده ایم.

وی با تاکید بر اینکه شهرداری تهران دومین دستگاه بعد از وزارت بهداشت و درمان بیشترین درگیری را با کرونا داشته است، اظهار کرد: خطوط حمل و نقل مسافر در کلانشهر تهران نیازمند حمایت دولت بوده و ما درخواست افزایش تجهیز از تبصره ۱۹ و همچنین تبصره ۱۸ را برای ساخت واگن های قطار داده ایم زیرا ما ظرفیت بسیار خوبی در کشور برای ساخت واگن داریم.

حناچی تصریح کرد: در حوزه خدمات شهری و محیط زیستی هم به طور متوسط آرامستان های ما دو برابر ظرفیت خود در حال کار هستند که ما برای تامین زمین نیاز به کمک دولت و استانداری داریم، اکنون یک مسیر با وجود رعایت پروتکل های بهداشتی برای فوتی های کرونا در بهشت زهرا وجود دارد که ما اکنون در حال ایجاد یک لاین ایزوله حاد در بهشت زهرا برای این مورد هستیم.

ادامه اجرای طرح شهید سلیمانی نیازمند هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه

محمد صادقی رئیس بسیج جامعه پزشکی با اشاره به نحوه تدوین طرح شهید سلیمانی، گفت: ما با استفاده از روسای دانشگاه ها، نمایندگان مجلس، سپاه، وزارت بهداشت و ... و بعد از بحث و بررسی فراوان بر روی این طرح به جمع بندی رسیدیم تا بتوانیم زنجیره انتقال کرونا را در همان مبدا بشکنیم و در این طرح وزیر بهداشت به عنوان متولی مستقیم و فرمانده قرارگاه به عنوان جانشین در نظر گرفته شد.

وی ادامه داد: اکنون طرح شهید سلیمانی به ریاست استاندار و جانشینی فرمانده سپاه استان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی در استان ها در حال برگزاری است و آن ها توانسته اند از طریق اجرای این طرح کمک شایانی را به کنترل و مقابله با کرونا در محله های هر شهر انجام دهند.

رئیس بسیج جامعه پزشکی تاکید کرد: حدود ۲۳ هزار تیم حمایتی در کشور براساس طرح شهید سلیمانی کار امدادرسانی معیشتی مردم را انجام می دهند که حدود ۱۰۰ هزار نفر از آنان را بسیجیان تشکیل می دهند، همچنین ۱۶۷ هزار بسیجی به همراه چند هزار نیروی هلال احمر و کادر درمانی در کشور در این طرح مشغول فعالیت هستند.

محمدصادقی تاکید کرد: ما برای ادامه اجرای طرح شهید سلیمانی در کشور نیازمند هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه هستیم.

بودجه اجرای ادامه طرح شهید سلیمانی از سوی وزارت بهداشت تامین می‌شود

نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه در پایان این نشست با بیان اینکه ما حدود ۵۰۰ میلیارد تومان برای تجهیز دانشگاه های علوم پزشکی قبل از سال ۹۹ و در ابتدای شیوع کرونا تخصیص دادیم، گفت: در ابتدای سال هم مبلغی را به ستاد مقابله با کرونا واسپاری کردیم تا در اختیار بیمارستان ها و دانشگاه های علوم پزشکی قرار دهد.

وی تاکید کرد: ۷۰۰ میلیون یورو از محل یک میلیون یورو برداشتی از محل یک میلیون یورو برداشتی از صندوق ذخیره ارزی تاکنون به وزارت بهداشت و درمان اختصاص داده‌ایم که مابقی آن هم که حدود ۶ هزار میلیارد تومان می‌شود، تا بهمن ماه تخصیص داده خواهد شد و در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌دهیم و شما می توانید برای اجرای طرح شهید سلیمانی طی هماهنگی با این وزارتخانه بودجه موردنظر خود را دریافت کنید.

رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین در بحث توسعه حمل و نقل کلانشهر تهران هم اظهار کرد: ما از همه ظرفیت های خود استفاده می کنیم تا با استفاده از تبصره ۱۸ به طور ویژه حمل و نقل تهران توسعه پیدا کند و برای ساخت واگن ها هم به شهرداری تهران کمک های لازم انجام خواهد شد.

در پایان مقرر شد، پیگیری مصوبات جلسه به وسیله روح‌الامینی از طرف مجمع نمایندگان استان تهران انجام شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار