در جلسه با مدیران ارشد شبکه بانکی کشور؛
جهانگیری: مسائل کشور با سوزاندن فرصتها قابل حل نیست
در چنین مقطعی از راهبرد عزت، حکمت و مصلحت در تعامل با کشورها استفاده نکنیم پس چه زمانی استفاده خواهیم کرد؟/ اجازه ندهیم از شرایط سخت کشور برای تسویه حسابهای سیاسی استفاده شود/ باید حس دولتداری را در مردم تقویت کنیم
تهران (پانا) - معاون اول رئیسجمهوری با بیان اینکه مقام معظم رهبری بارها بر راهبرد عزت، حکمت و مصلحت برای ارتباط و تعامل با کشورهای دیگر تأکید کردهاند، گفت اگر در چنین مقطعی از این راهبرد استفاده نکنیم پس چه زمانی استفاده خواهیم کرد. مسایل کشور با سوزاندن فرصتها قابل حل نیست.
اسحاق جهانگیری عصر امروز (دوشنبه) در جلسه با مدیران ارشد شبکه بانکی و بررسی عملکرد برنامههای نظام بانکی در سال جهش تولید، با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر ضرورت کمک به مسئولین دولت برای حل مسایل کشور اظهار داشت: آیا شرایطی از این بدتر هم وجود دارد؟ برخی افراد که خیلی ادعا هم دارند فقط این جملات مقام معظم رهبری را تکرار میکنند و تصور میکنند که دیگران متوجه عملکرد آنها نیستند. هر یک از ما در دوران مسئولیتهای مختلف خود کارنامهای داریم و عملکرد ما از حافظه مردم پاک نخواهد شد. اگر میخواهیم مسایل کشور و مشکلات مردم را حل کنیم جز از طریق تفاهم، انسجام و مشارکت ملی قابل انجام نیست.
وی با اشاره به تحریمها و اینکه عدهای میگویند کشور همواره از ابتدای انقلاب تحت تحریمها بوده است، خاطرنشان کرد: درست است که از ابتدای انقلاب اسلامی تحت فشار و تحریم بودهایم اما تحریمها با یکدیگر متفاوت هستند. تحریمهای اخیر بسیار متفاوت از تحریمهای گذشته هستند و آمریکا و شخص ترامپ با تمام قدرت ایستادند تا اقتصاد ایران را دچار فروپاشی کنند و این فشارها تا حدی بود که حتی کشورهای دیگر نتوانستند به تعهدات خود در مقابل ایران عمل کنند.
معاون اول رئیسجمهوری با یادآوری اینکه از اواخر سال گذشته شرایط جدیدی تحت عنوان ویروس کرونا، بر کشور تحمیل شد تصریح کرد: بسیاری از کشورها که دارای اقتصاد بزرگی هستند، در مواجهه با بیماری کرونا به رشد منفی بالای اقتصادی رسیدند و این مشکل برای ایران نیز صادق بود و ویروس کرونا ما را نیز با مشکلات مختلف مواجه کرد که در وهله نخست سلامت مردم و سپس مسایل اقتصادی و اجتماعی را به همراه داشت.
جهانگیری گفت: متأسفانه در این شرایط عدهای سعی دارند همواره مردم را در فضایی تاریک قرار دهند و نسل جوان را نسبت به آینده کشور و سرنوشت خود نگران کنند. در این شرایط ما به دو جهت مسئولیت داریم که فشارها را تحمل کنیم؛ از یک سو قبول مسئولیت کردهایم که کشور را از شرایط سخت عبور دهیم و از سوی دیگر ما به مردم و کشور علاقمند هستیم چرا که عدهای جان خود را برای کشور دادهاند و بهترین فرزندان این کشور برای حفاظت از این آب و خاک فدا شدند.
معاون اول رئیسجمهوری با بیان اینکه ارزیابی اتفاقات اخیر و مواجهه کشور با پیچیدگیها و فشارهای متعدد نشان میدهد که مسئولین اقتصادی کشور عملکرد خوبی داشتهاند، خاطرنشان کرد: البته این به معنای عدم اشتباه نیست چرا که هر مسئول و مدیری ممکن است براساس محاسبات و شرایط پیش رو دچار خطا و اشتباه شود که مهم این است که این اشتباهات از طریق نقد دلسوزانه مطرح شود تا امکان اصلاح فراهم گردد.
جهانگیری با تأکید بر اینکه باید حس دولتداری را در مردم تقویت کنیم گفت: یکی از بدترین اتفاقات در کشور تضعیف حس دولتداری در مردم است که باعث میشود مردم احساس کنند حاکمیت توان حمایت از آنها را ندارد.
معاون اول زئیسجمهوری افزود: عدهای نیز در داخل کشور تلاش میکنند که به جامعه القا کنند دولت ضعیف است و تصور میکنند که اگر دولت را ضعیف و ناکارآمد جلوه دهند، مردم نگاه مثبتی به آنها خواهند داشت اما در حقیقت مردم آنها را اصلاً به حساب نمیآورند.
جهانگیری در ادامه سخنان خود با تأکید بر ضرورت احیاء اعتماد مردم و تلاش در جهت مثبت شدن افکار عمومی نسبت به آینده کشور اظهار داشت: ترامپ انسانی به معنای واقعی ظالم و زورگو است که تا آنجا که توانست به مردم ایران فشار وارد کرد و تحریمهای ظالمانه غیرانسانی به تعبیر خودشان جنگ اقتصادی بر ملت تحمیل کرد و سردار سلیمانی عزیز قهرمان ملی ما را به شهادت رساند. وقتی چنین فردی در انتخابات ریاست جمهوری رأی نیاورد کاملاً طبیعی است که مردم ایران خوشحال شوند اما این به آن معنی نیست که شخص جدیدی که روی کار آمده باید فردی ممتاز و ویژه تلقی شود.
معاون اول زئیسجمهوری ادامه داد: وقتی افکار عمومی تصور میکند که ممکن است در شرایط جدید تحریمها از میان برداشته شود، نگاه جامعه نسبت به آینده کشور مثبت میشود اما متأسفانه عدهای از اینکه نظر مردم و افکار عمومی مثبت باشد ناراحت میشوند و باورشان این است که این جریان ممکن است به نفع فلان گروه باشد. این افراد غافل هستند که مثبت شدن افکار عمومی جامعه به نفع ملت ایران است.
جهانگیری با تأکید بر اینکه باید برای حل مسایل کشور و مشکلات مردم متحد باشیم گفت: ایران کشوری ثروتمند است که از نیروی انسانی قدرتمندی برخوردار است و با اتکا به این ظرفیتها میتواند از پیچهای سخت عبور کرده و مسایل را پشت سر بگذارد.
معاون اول زئیسجمهوری تصریح کرد: مهمترین موضوع این است که اجازه ندهیم از شرایط سختی که کشور و مردم در آن قرار دارند برای تسویه حسابهای سیاسی و جناحی استفاده شود، این ظلم به مردم است که در شرایطی که آنها گرفتار معیشت و مشکلات متعدد هستند ببینند برخی از مسئولین به جای همنوایی و همکاری برای حل مشکلات، به دنبال آن هستند که از این فرصت علیه دیگری استفاده کند.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود از اقتصاد مقاومتی به عنوان مجموعه سیاستهایی مدبرانه و اجماعی برای حل مسایل کشور یاد کرد و گفت: جهش تولید و اقتصاد مقاومتی دو موضوع مهمی است که چه تحریم باشیم و چه تحریم نباشیم نباید از دستور کار خارج شود.
معاون اول زئیسجمهوری با قدردانی از عملکرد نظام بانکی برای کمک به اجرای طرحهای اقتصاد مقاومتی که منجر به تحولاتی نظیر خودکفایی در تولید گندم شد، از نظام بانکی خواست در تحقق جهش تولید نیز تمام تلاش خود را به کار گیرند چرا که جهش تولید هم مطالبه مقام معظم رهبری و هم یک نیاز اساسی کشور است.
جهانگیری همچنین با اشاره به اینکه پرداخت تسهیلات قرض الحسنه یک میلیون تومانی به تمام خانوارها بدون مراجعه افراد به بانک یک شاهکار در نظام بانکی کشور بود، گفت: براساس گزارشها تأثیر این تسهیلات یک میلیون تومانی در زندگی مردم مثبت بوده که امیدوارم دولت بتواند این گونه برنامههای حمایتی را استمرار بخشد.
معاون اول زئیسجمهوری با قدردانی از بانک مرکزی در موضوع تأمین ارز افزود: بانک مرکزی مسئول تهیه ارز نیست اما با مدیریت دقیق منابع ارزی، اقدامات بسیار خوبی در تأمین ارز مورد نیاز کالاهای اساسی و مواد اولیه کارخانهها انجام داد که انتظار داریم این رویه با جدیت بیشتر دنبال شود.
جهانگیری با تأکید بر اهمیت بخش خدمات در اقتصاد کشور اظهار داشت: بخش خدمات ۵۰ درصد تولید ناخالص داخلی و ۵۰ درصد اشتغال کشور را برعهده دارد و در گزارش مرتبط با اشتغال سه ماهه دوم سال جاری که اعلام شده بود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به دلیل شرایط کرونایی بیکار شدهاند، میزان بیکاری در بخش صنعت ۴۰ هزار نفر اما در بخش خدمات بیش از ۸۰۰ هزار نفر بود که لازم است برای حمایت از بخش خدمات طرحی ویژه تدوین شود.
معاون اول زئیسجمهوری با اشاره به اینکه میزان سرمایهگذاری در کشور طی ده سال اخیر رشد منفی داشته و این موضوع برای آینده کشور نگران کننده است، اظهار داشت: نظام بانکی میتواند برای حل این مشکل راهکار پیدا کند تا زمینه سرمایه گذاری در کشور مهیا شود.
جهانگیری اظهار داشت: شرایط اقتصادی کشور نیازمند آن است که نظام بانکی محکم پای کار بایستد و تمام کسانی که شبکه بانکی کشور را مورد نقد قرار میدهند، خود به خوبی میدانند که اقتصاد و معیشت مردم زمانی رونق پیدا خواهد کرد که نظام بانکی نقش خود را به خوبی ایفا کند.
جهانگیری در ادامه با اشاره به افتتاح طرح انتقال آب از خلیج فارس به سه استان کشور که اخیراً توسط رییسجمهور به بهرهبرداری رسید، افزود: برخی بانکهای عامل گلایه داشتند که با وجود مشارکت در تأمین مالی اجرای این طرح، نامی از آنها برده نشده است اما براساس تجربه خود میگویم که بعید است طرح بزرگی در کشور اجرا شود بدون آنکه بانکها در تأمین مالی آن نقش نداشته باشند.
معاون اول زئیسجمهوری با تأکید بر اهمیت نقش شبکه بانکی کشور در پیشبرد برنامههای اقتصادی گفت: نبض اقتصاد کشور باید همواره توسط مجموعهای متشکل از مدیران اقتصادی کشور کنترل شود تا از اتفاقات بد پیشگیری و برای اقداماتی که باید انجام شود، بسترسازی کنند که چنین مسئولیت مهمی بر عهده بانک مرکزی است.
جهانگیری افزود: بانک مرکزی وظایف و مسئولیتهای سنگینی بر عهده دارد که کنترل نقدینگی، کنترل تورم و مراقبت از رشد اقتصادی از جمله این وظایف است و به طور کلی تمامی شاخصهای اقتصادی به نوعی وابسته به عملکرد بانک مرکزی و نحوه نظارتها و حمایتهای این بانک است.
معاون اول زئیسجمهوری با اشاره به گزارش رییس کل بانک مرکزی مبنی بر اعطای ۷۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات در شش ماهه نخست سال خاطرنشان کرد: وقتی این عدد را در مقابل بودجه دولت قرار میدهیم متوجه میشویم که عددی بسیار بزرگ و تعیین کنندهای در اقتصاد کشور است که میتواند اقتصاد کشور را به حرکت وادار کند.
جهانگیری در ادامه با بیان اینکه اقتصاد ایران با برخی مشکلات و بیماریهای مزمن روبرو است که طی سالها انباشته شده و درمان نشده است، افزود: همه علاقمند هستند که اتکاء اقتصاد کشور از منابع طبیعی برداشته شود اما در عمل هر گاه که درآمدهای نفتی کاهش پیدا کرده، اقتصاد کشور با مشکل مواجه شده است.
معاون اول زئیسجمهوری دولتی بودن اقتصاد را از دیگر مسایل و مشکلات اقتصاد کشور برشمرد و اظهار داشت: متاسفانه در سالهای اخیر، اقتصاد کشور علاوه بر بیماریهای مزمن ساختاری با تحریمهای ظالمانه آمریکا و ویروس کرونا نیز مواجه شده است. حل مسایل اقتصادی کشور همواره نیازمند تصمیمات جدی، شجاعانه و عالمانه بوده است تا بتواند اقتصاد را از این شرایط و مشکلات مزمن خارج کند.
جهانگیری در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به ادغام بانکها و موسسات اعتباری وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه افزود: این موضوع یک نیاز بود و نیروهای مسلح نیز میخواستند از بانکداری خارج شوند. این ادغام یک مطالبه از سوی مقام معظم رهبری نیز بود که پس از پیشنهاد رییس جمهور در سال ۹۷ مورد موافقت ایشان قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: تا پیش از این اتفاق چنین تجربهای در کشور وجود نداشت که پنج بانک و موسسه اعتباری در یک بانک ادغام شود. هم ستاد کل نیروهای مسلح و هم بانک مرکزی در این زمینه عملکرد بسیار خوبی داشتند که باید صمیمانه از همه آنها تشکر کنیم.
در این جلسه رییس کل بانک مرکزی نیز گزارشی از اقدامات انجام شده و برنامه های آتی بانک مرکزی برای پیشبرد اقتصاد کشور ارائه کرد. مدیران عامل بانکهای صادرات، اقتصاد نوین، سامان و ملی نیز به نمایندگی از سایر بانکهای عامل به بیان دغدغهها و نظرات خود در این جلسه پرداختند.
ارسال دیدگاه