به صورت ویدئوکنفرانس انجام میشود
آغاز بهرهبرداری از سه طرح بزرگ صنعت نفت توسط رئیسجمهوری
تهران (پانا) - مراسم بهرهبرداری از سه طرح بزرگ صنعت نفت، گاز و پتروشیمی دقایقی پیش با حضور رئیسجمهوری و به صورت ویدئوکنفرانس در ساختمان حافظیه تهران آغاز شد.
طرح تولید محصول نرمال هگزان یکی از این طرحهاست که پالایشگاه امام خمینی شازند را در زمره تولیدکنندگان این محصول مهم قرار میدهد. هم اکنون سالانه ۳۰ میلیون دلار صرف واردات این محصول میشود که با تولید آن در داخل کشور از خروج این میزان ارز جلوگیری میشود و سالانه ۴۵ میلیون دلار برای کشور صرفه اقتصادی به دنبال دارد.
محصول نرمال- هگزان در پالایشگاه امام خمینی در دو رتبه (گرید) پلیمری و غذایی با بالاترین استانداردها تولید میشود. هزینه تأسیس این واحد ۱۱ میلیون دلار است، اما در اجرای این طرح در پالایشگاه شازند این هزینه پرداخت نشده و با یک طرح ابتکاری و خلاقانه و با اتکاء به تلاش و نوآوری متخصصان داخلی خط تولید نرمال هگزان بدون کمترین سرمایه گذاری و با استفاده از ظرفیتهای موجود راه اندازی شده است.
همچنین پتروشیمی میاندوآب یکی دیگر از طرحهایی است که امروز در نشست تصویری (ویدئوکنفرانس) دکتر روحانی افتتاح میشود. این واحد با ظرفیت تولید سالانه ۱۴۰ هزار تن پلی اتیلن سنگین به خط اتیلن غرب متصل میشود. سرمایهگذاری ارزی طرح معادل ۴۰ میلیون یورو و سرمایهگذاری ریالی آن نیز ۸ هزار میلیارد ریال است. مراحل اجرایی این طرح از سال ۸۳ آغاز شده و با افتتاح آن برای نزدیک به ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد میشود.
همچنین با دستور رئیسجمهوری مراحل لوله گذاری خط لوله گوره - جاسک بصورت رسمی آغاز خواهد شد. طرح راهبردی و ملی انتقال نفت خام گوره به جاسک و تأسیسات نفتی بندرجاسک با هدف انتقال یک میلیون بشکه نفت خام سبک و سنگین صادراتی در روز از طریق یک خط لوله ۴۲ اینچ با طول تقریبی هزار کیلومتر و با استفاده از ۵ تلمبه خانه بین راهی و ۲ ایستگاه توپکرانی، همچنین تعداد ۱۱ پست برق و خطوط انتقال برق به طول تقریبی ۱۸۰ کیلومتر، اجرا خواهد شد. این طرح شامل پایانه دریافت نفت، ۲۰ مخزن به ظرفیت مجموع ۱۰ میلیون بشکه و تأسیسات جانبی شامل ۳ عدد گوی شناور و اسکله صادراتی است.
در این فعالیت عظیم، سه کارخانه بزرگ ایرانی برای تولید شمش/تختال، تبدیل تختال به ورق و تولید ورق به لوله و سه شرکت پمپساز داخلی برای تأمین پمپهای این خط لوله به کار گرفته شدهاند. اجرای این طرح با اتکای به توان داخلی از خروج ۲۰۰ میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری کرده و برای نخستین بار، پایانه صادراتی خارج از محدوده تنگه هرمز در اختیار صنعت نفت کشور قرار میدهد.
ارسال دیدگاه