اختلال اضطراب جدایی را در کلاس اولی ها جدی بگیرید
تهران ( پانا) - یک روانشناس با اشاره به اضطراب و استرس بیشتر کلاس اولی ها در روز اول مدرسه، گفت: این اضطراب تا حدی طبیعی است، اما دراین بین حدود ۱۰ درصد دانش آموزان دچار اختلال "اضطراب جدایی" هستند که باید با مراجعه به روانشناس تحت درمان قرار گیرند.
به گزارش ایسنا، مختار عارفی با اشاره به نزدیکی فصل مدارس و ورود کلاس اولی ها به مدرسه، گفت: بیشتر کلاس اولی ها همواره در روزهای ابتدایی مدرسه دچار اضطراب و استرس می شوند که تاحدی طبیعی است.
او با اشاره به راه اندازی مقطع پیش دبستانی، گفت: راه اندازی این مقطع تا حد زیادی از استرس کلاس اولیها برای ورود به مدرسه کم کرده، اما باز هم دانش آموزانی هستند که به محض روبه رو شدن با محیط مدرسه دچار استرس می شوند.
این روانشناس گفت: این دانش آموزان به دو دسته تقسیم بندی می شوند، دسته ای از آنها تنها دچار مشکلات سازشی ناشی از تجربه محیط جدید هستند که عمدتا مشکل آنها ظرف چند روز ابتدایی مدرسه حل می شود.
عارفی تصریح کرد: برای حل و یا کاستن مشکل این دسته دانش آموزان توصیه میشود والدین آنها چند روز ابتدایی مدرسه آنها را همراهی کرده و در محیط مدرسه بمانند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تاکید کرد: به هیچ عنوان حضور والدین در کلاس درس توصیه نمی شود، چرا که این امر وابستگی فرزند آنها را تشدید کرده و استرس آنها را بیشتر می کند و توصیه میشود والدین تنها در محیط مدرسه بمانند که این کار هم باید نهایتا سه روز ادامه داشته باشد.
عارفی بیان کرد: همچنین توصیه می شود والدین برای این دسته دانش آموزان از خاطرات خوب مدرسه تعریف کنند، اما باید دقت داشته باشند در این زمینه اغراق نکنند، چرا که در صورت مواجهه کودک با واقعیت موجود، نگرش کودک به مدرسه منفی خواهد شد.
او تصریح کرد: آشنایی معلم با این دسته از دانش آموزان نیز باید در حضور والدین صورت گیرد تا احساس امنیت برای آنها ایجاد شود.
این روانشناس بر خواب کافی و منظمِ کلاس اولی ها بویژه در روز اول مدرسه نیز تاکید کرد و افزود: کمبود خواب موجب افزایش اضطراب و استرس خواهد شد و توصیه می شود والدین حتما شب اولین روز مدرسه کودکان را زودتر خوابانده و برای رفتن به مدرسه آماده کنند.
عارفی در خصوص دسته دیگر دانش آموزان کلاس اولی که دچار اضطراب و استرس ورود به مدرسه هستند هم گفت: برخی از کلاس اولی ها استرس غیرطبیعی در جدایی از والدین خود دارند و این امر به دلیل ابتلای آنها به نوعی اختلال به نام "اضطراب جدایی" است.
او در خصوص نشانه های این اختلال گفت: کودکانی که وابستگی شدید به مادر دارند، به طوری که با جدایی لحظه ای از مادر دچار استرس و اضطراب شدید می شوند و یا کودکانی که بعد از جدایی از والدین دچار حالت تهوع و یا دل درد شده و یا مدام ترس از گم شدن دارند، مبتلا به اختلال اضطراب جدایی هستند.
او بیان کرد: این دسته از کودکان باید بعد از شناسایی حتما به روانشناس ارجاع داده شوند تا به کمک روش های رفتاری اضطراب آنها برطرف شود
ارسال دیدگاه