حماه آزاد شد

جبهه مقاومت در آستانه بزرگ ترین پیروزی

تهران (پانا) - ارتش سوریه مناطق محاصره شده شمال حماه را به صورت کامل پاکسازی کرد. تروریست های باقی مانده در منطقه همه به مرکز نظارتی ارتش ترکیه در نزدیکی مورک پناه بردند.

کد مطلب: ۹۴۸۹۰۳
لینک کوتاه کپی شد
جبهه مقاومت در آستانه بزرگ ترین پیروزی

به گزارش خبرآنلاین، در یک هفته گذشته ارتش سوریه به قلع قمع تروریست ها مشغول است. دو منطقه کلیدی در این روزها از اشغال تروریست های مورد حمایت ترکیه پاکسازی شده است.

در هفته گذشته منطقه خان شیخون که کریدور اصلی به حلب و ادلب محسوب می شود از سوی ارتش سوریه به طور کامل از لوث تروریست های این منطقه پاکسازی شد و به سقوط آنها انجامید. سوریه که از سال ۲۰۱۱ درگیر جنگ داخلی قرار گرفته است امروز یکی پس از دیگری شهرها و منطقه های اصلی خود را از ترویست ها و ارتش آزاد پس گرفته است. در سالهای اخیر پیروزهای مکرر ارتش این کشور حتی سبب شده است که کشورهای عربی به فکر بازگشایی سفارت هایشان در سوریه بیفتند، این کشورهای عربی از جمله امارات حتی به فکر سرمایه گذاری برای احیای زیرساخت های سوریه جنگ زده افتاده اند.

امروز نیز ارتش سوریه حماه را آزاد کرد. منطقه ای که به قلب ادلب راه پیدا می کند و ارتش ترکیه را هدف گرفته است. این در حالی است که در چند روز گذشته ارتش ترکیه با حمایت از تروریست ها مکررا از ارتش سوریه شکست خورده است و مجبور به عقب نشینی شده است. در گزارش ها امده است که حملات مکرر ترکیه به حماه و خان شیخون بی ربطبه مساله منطق امن و توافق با آمریکا نیست.

چرا که پس از سقوط تروریست ها در خان شیخون ، «خلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه با «مارک اسپر» همتای آمریکایی برای اجرای گام اول منطقه امن در شمال سوریه توافق کردند.در خصوص گام های بعدی منطقه امن در شرق فرات در آنکارا نشست مشترک داشته باشند.

در خصوص منطقه ادلب در شمال غرب سوریه نیز «ابراهیم کالین» سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه روز گذشته از ناخشنودی آنکارا مبنی بر ادامه عملیات آزادسازی این منطقه از سوی ارتش سوریه با حمایت روسیه خبر داد.

کالین با تاکید بر اینکه ترکیه ایستگاه های دیدبانی خود در ادلب را تعطیل نخواهد کرد از تماس قریب الوقوع «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه با «ولادیمیر پوتین» همتای روسی خود برای بحث و تبادل نظر درخصوص منطقه ادلب خبر داد.

ارتش ترکیه در دو عملیات سپر فرات (۳ شهریور ۹۵ تا ۹ فروردین ۹۶) و عملیات شاخه زیتون (۳۰ دیماه ۹۶ تا ۴ فروردین ۹۷) با همکاری گروه های تروریستی مورد حمایت خود، چهار هزار کیلومتر از خاک سوریه از جمله شهرهای الباب، اعزاز، جرابلس و عفرین در شمال این کشور را تصرف کرده است.

صبح امروز کانال اخبار سوریه گزارش داد: عملیات ارتش سوریه در شمال استان حماه و جنوب استان ادلب واقع در شمال غرب این کشور همچنان ادامه دارد.

همچنین فارس به نقل از گروه موسوم به «دیدبان حقوق بشر سوریه» -نزدیک به معارضان- گزارش داد که نیروهای سوری امروز جمعه در ریف شمالی حماه، شهرک «مورک» را آزاد کردند.

دیدبان می‌گوید که این شهرک، آخرین شهرک تحت اشغال تروریستها بود که نیروهای سوری موفق شدند بر آن تسلط یابند.

این برای نخستین بار است که نیروهای سوری از سال ۲۰۱۲ تا کنون توانستند، کنترل شمال حماه را به دست گیرند.

کانال اخبار سوریه در گزارشی تکمیلی از ازادی این منطقه خبر داد و نوشت: با عقب‌نشینی ها و فرار تروریست‌های تکفیری حاضر در شمال حماه و جنوب ادلب به مرکز نظارتی ارتش ترکیه در مورد مورک که به نظر می‌رسد اردوغان صرفاً به همین دلیل حاضر به تعطیلی آن نبوده است.

وزیر خارجه ترکیه درباره این ایستگاه در واکنش به سقوط تروریست ها در خان شیخون گفته بود: آنکارا هرگز از نقطه ایست بازرسی نهم در شمال غرب سوریه نخواهد رفت. ما هرگز از ایست بازرسی نهم در شمال غرب سوریه که کاروان نظامی ترکیه‌ای در حرکت بود تا آنجا را تقویت کند اما مورد حمله هوایی سوریه قرار گرفت عقب‌نشینی نخواهیم کرد.

چاووش‌اوغلو اظهار کرد، نظام سوریه نباید با آتش بازی کند ما هر آنچه لازم باشد برای حفظ جان نظامیان خود انجام می‌دهیم.

با توجه به اظهارات وزیر خارجه ترکیه مشخص می شود که این پیروزی بزرگی برای ارتش سوریه و یک شکست سنگین و راهبردی برای تروریست‌های این منطقه است.

این کانال خبری در تحلیل خود عنوان کرده است: اگر ارتش سوریه این مناطق بسیار صعب العبور و سخت را در چهار ماه پاکسازی کرد و ۵۰۰ کیلومتر مربع از مناطق آلوده را به سیطره دولت سوریه در آورد، مطمئن باشید مابقی مناطق نیز با یک رشته جنگ و درگیری سخت خیلی زودتر از آنچه که فکر می کنید، به دامان ارتش سوریه باز خواهد گشت.

همچنین دیده بان حقوق بشر که وابسته به گروه معارضان سوریه ای است در ادامه گزارش خود عنوان کرده است: سرنوشت پست دیدبانی ترکیه که در مورک قرار دارد مشخص نبوده و معلوم نیست که آیا نیروهای حاضر در آن، حضور دارند یا شبانه از آن خارج شده‌اند.

در جریان مذاکرات صلح سوریه در آستانه، پایتخت قزاقستان، در سال گذشته توافق شد که تحت نظارت کشورهای ایران، روسیه و ترکیه، چهار منطقه در سوریه، مشمول توافق کاهش تنش شود که شامل جنوب سوریه، ریف دمشق، ریف حمص و حماه و بخشی از حلب، و استان ادلب بود. طبق این توافق ترکیه ۱۲ پس دیده‌بانی و ایران و روسیه مجموعا هشت پست دیدبانی ایجاد کردند.

از زمان لغو آتش‌بس (۱۴ مرداد ماه) که به خاطر اقدامات تروریست‌ها صورت گرفت تا کنون، ارتش سوریه موفق شد کنترل ۳۰ منطقه را به دست گیرد.

نیروهای سوری در این بازه زمانی توانستند کنترل شهرها، شهرک‌ها و مناطق «الأربعین، الزکاة، الصخر، الجیسات، الصیاد،ارتفاعات الصیاد، کفرزیتا، اللطامنة، البویضة، معرکبة، لطمین، لحایا» در شمال حماه و «خان شیخون، السکیک، ارتفاعات سکیک، ترعی و ارتفاعات ترعی، الهبیط، عابدین، مغر الحمام، مغر الحنطة، کفرعین، ارتفاعات عاس، مدایا، المردم، مزارع المنطار، کفریدون و الصباغیة» در نوار جنوبی ادلب را به دست گیرند.

عملیات ارتش سوریه در جنوب استان ادلب و شمال استان حماه که دروازه ورود به عملیات وسیع آزادسازی ادلب محسوب می‌شود، از اواسط اردیبهشت ماه آغاز شد.

در بین این عملیاتها، دو مرحله اعلام آتش‌بس با کارشکنی تروریست‌های جبهة النصره همراه شد، ولی دور جدید حملات پس از سیزدهمین نشست آستانه در دهم مرداد آغاز شده است.

پیشروی مکرر ارتش سوریه پس از تسلط نیروهای سوری بر شهرک مهم «الهبیط» و پس از آن، آزادسازی شهرک الزکاه صورت گرفت که به همراه اللطامنه و کفرزیتا، منطقه موسوم به «مثلث مرگ» را تشکیل می‌داد.

نقطه عطف عملیات ارتش سوریه اما، تسلط بر خان شیخون بود که شهر بسیار راهبردی است و ارتش سوریه با آزادسازی آن توانست، تروریستها را در شمال استان حماه محاصره کند.

خان شیخون مشرف بر مسیرهای اصلی و حیاتی است و این مسیرها باعث شده که حلقه وصل بین ریف‌های شرقی، غربی و شمالی بر ادلب باشد. آزادسازی این شهر، گام نخست برای بازگشایی مسیر بین پایتخت اقتصادی سوریه (حلب) با پایتخت سیاسی این کشور (دمشق) است.

آزادسازی خان شیخون همچنین باعث می‌شود که ارتش سوریه به راحتی بتواند به سمت شمال یعنی «کفرسجنة» و «معرة النعمان» پیشروی کند؛ منطقه‌ای که حلقه وصل مسیرهای بین‌المللی سوریه به سمت شمال، جنوب، شرق و غرب است.

اسد و پوتین در آستانه بزرگ ترین پیروزی خود قرار دارند

اداره کل رسانه های خارجی به نقل از وب سایت روزنامه بیلد (آلمان) دراینباره نوشت: به گزارش تلویزیون دولتی سوریه و سازمان "رصدخانه حقوق بشر سوریه"، در نهایت پس از چند هفته بمباران شدید، شورشیان سوری از یک منطقه ٢٥٠ کیلومتر مربعی در استان های حماه و ادلب عقب نشینی کرده اند. این بزرگترین پیروزی زمینی برای اسد و متحدانش در جنگ هشت ساله سوریه می باشد.
در چند روز گذشته نیروهای ارتش سوریه وارد چهار شهر بزرگ شدند که تا پیش از این در اختیار تعدادی از شورشیان افراطی و همچنین برخی شورشیان معتدل بودند، از جمله خان شیخون، کفر زیتا، مورک و اللطامنه . تقریباً همه ساکنان این شهرها در ماه آوریل و هنگام آغاز حمله ارتش سوریه و روسیه فرار کرده بودند.
در سال ٢٠١٧، خان شیخون به سمبل قتل عام بی رحمانه مردم سوریه از سوی شورشیان تبدیل شد. در حمله با گاز سارین در ٤ آوریل، بین ٨٦ تا ٩٢ غیرنظامی کشته شدند.
اکنون ترکیه با یک معضل روبرو شده است. در جنوب خان شیخون، یکی از دوازده "پایگاه نظارتی" ترکیه قرار دارد که در حال حاضر در محاصره نیروهای اسد می باشد. سربازان ترکیه نمی توانند برای آزادی خود اقدامی انجام دهند، زیرا در آن صورت نه تنها با ارتش اسد، بلکه با ارتش روسیه نیز روبرو خواهند شد.

به گزارش وب سایت خبرگزاری تاس، امروز کرملین از آغاز نشست سه جانبه روسیه، ترکیه و ایران خبر داد و اعلام کرد: ترکیه و روسیه در حال سازماندهی نشست دیگری درباره سوریه به میزبانی آنکارا هستند.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین، در جواب سوالی درباره دیدار احتمالی «ولادیمیر پوتین»، «حسن روحانی» و «رجب طیب اردوغان» در روز ۱۶ سپتامبر گفت که برگزاری یک نشست در حال برنامه ریزی و هماهنگیهای لازم است.

روسای جمهور ایران، ترکیه و روسیه که کشورهای ضامن آتش بس در سوریه هستند تا کنون چندین بار در تهران، مسکو و آنکارا با یکدیگر دیدار و رایزنی کرده اند.

سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه نیز اخیرا با اشاره به برگزاری نشست سه جانبه رؤسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه در تاریخ ۱۶ سپتامبر، گفت که آنکارا قصد دارد درباره ادلب با طرف‌های دیگر صحبت کند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار