احیای ۳۰۰ مرکز جامع علمی کاربردی منحل در کشور
تهران (پانا) - معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی و کاربردی کشور اعلام کرد با برنامەریزیهای انجام شدە ۳۰۰ مرکز علمی کاربردی کە بر اساس رای شورای عالی اداری منحل شدە بود، احیا خواهد شد.
به گزارش ایسنا، محمد فتحیان امروز (۱۰مرداد) در مراسم تکریم و معارفه رییس دانشگاه جامع علمی، کاربردی کردستان اظهار کرد: دانشگاه علمی کاربردی با محوریت علم نافع و اثربخش شکل گرفت و در همین مسیر با رویکرد اشتغالزایی گام بر می دارد.
وی عنوان کرد: برخلاف سایر مراکز آموزشی و دانشگاەها تمرکز این دانشگاه بر تقاضا محوری و بر پایە مطالعات بازار و نیازمندیهای صنعت است.
فتحیان بیان کرد: این دانشگاە از سال ٦۹ عملا با ایدە شورای جامع علمی کاربردی شکل گرفت و نوسانات بسیاری را بە دنبال داشت و بر این اساس بیش از ۳۰۰ مرکز علمی کاربردی بر اساس رای شورای عالی اداری منحل شد.
وی افزود: با برنامهریزیهای انجام شدە درصدد احیای برخی از مراکز آموزش علمی و کاربردی منحل شده در کشور هستیم تا بتوانند در سایر مراکز علمی کاربردی اثربخشی خود را نیز داشتە باشند.
فتحیان یادآور شد: در مجموع دانشگاەهای علمی کاربردی جزو دانشگاەهایی بودە کە در راستای ایجاد اشتغال اثرگذار بودە است.
وی بیان کرد: در برنامه ششم توسعه قید کرده که سهم مهارتی آموزش عالی باید بە عدد ۳۰ درصد برسد، این در حالی است کە که این عدد هم اکنون ۱۲ درصد است و این نشان دهندە خلا موجود در آموزش است و نیازمند ورود جدی آموزش عالی است.
فتحیان ادامە داد: در حال حاضر ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بیکار در کشور وجود دارد کە قریب بە یک میلیون نفر یعنی ۴۰ درصد از آنها را فارغالتحصیل دانشگاهی تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: نبود مهارت لازم و یا بالا بودن توقع افراد عامل ایجاد بیکاری در کشور است، اما آنچه که مسلم است این است که دانشگاە نتوانستە عملا پیوند لازم بین صنعت، بازار کار و دانشگاه را ایجاد کند و در برنامه جدید دانشگاه علمی کاربردی این خط سیر با جدیت دنبال میشود تا پیوند لازم بین صنعت و دانشگاە ایجاد شود.
فتحیان اضافە کرد: حدود ۳۷ هزار مدرس و ۲۲۰ هزار دانشجوی شاغل بە تحصیل و بیش ۲ میلیون دانشجو از این دانشگاە فارغالتحصیل شدەاند.
وی اضافە کد: اخیرا ۱۲۵ رشته جدید در حوزه های جدید تعریف و تدوین شدە است کە ۹۰۰ عنوان برنامه درسی و ۸۰۰ دوره کوتاه مدت در این دانشگاه، کە میتواند در زمینە اشتغالزایی موثر باشد.
فتحیان خاطرنشان کرد: دانشگاە جامع علمی کاربردی بە عنوان یک اکوسیستم رابط اکوسیستمهای دانشگاهی و اجتماعی و بازار کار است.
وی ادامە داد: همسایگی با اقلیم کردستان عراق مزیتی است تا با جذب دانشجو از عراق، تکنسین کارآمد تربیت کرده و ضمن کمک به ارزآوری علمی، زمینه بین المللی شدن دانشگاههای علمی و کاربردی استان فراهم شود.
در ادامە این برنامە، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان گفت: امروزە استکبار با تمام قدرت علیه جمهوری اسلامی قیام و اقدام کرده و اگر مجهز به سلاح علم نباشیم بدون شک در این رویارویی بازندە خواهیم بود.
مهدی رمضانی عنوان کرد: سیاستگذاران باید با منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی جهتگیری درستی داشتە باشند تا در حوزه مجاهدتهای علمی در سطح ملی و منطقهای به آن توجه شود.
وی بر مهارت آموزی تاکید و یادآور شد: امروزە آموختن علم در کنار داشتن مهارت میتواند حرفی برای گفتن در جامعە داشته باشد.
ارسال دیدگاه