بهترین میوه برای رفع عطش
تهران (پانا) - برای رفع عطش و تشنگی در ماه رمضان، نوشیدن آب زیاد در سحری هیچ فایدهای ندارد. روزهداران باید برای رفع تشنگی از نوشیدنیها و عرقیات گیاهی مناسب استفاده کنند.
به گزارش نمناک، در ماه مبارک رمضان یکی از دغدغههای اصلی روزهداران رفع عطش و تشنگی است. روزهداران در فاصله افطار و سحر باید آب موردنیاز بدن خود را تأمین کنند تا در طول روز و ساعتهای روزهداری دچار تشنگی و سردرد ناشی از آن نشوند.
برای تأمین آب موردنیاز بدن تنها لازم نیست این عزیزان آب بنوشند بلکه با نوشیدن برخی از شربتها و آبمیوهها و نکاتی که در این مطلب میخوانید میتوانند عطش خود را رفع کنند.
آبآلبالو، ضد تشنگی ماه رمضان
برای رفع عطش و تشنگی در ماه رمضان نوشیدن آبمیوههای طبیعی و مصرف میوه و سبزیجات بسیار موثر است زیرا علاوه بر تأمین آب بدن ویتامینهای موردنیاز بدن را نیز تأمین میکند. یکی از آبمیوههای طبیعی برای رفع عطش مصرف آبآلبالو است.
آلبالو دارای آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، منگنز، مس، کلر، گوگرد، منیزیم، سدیم، روی، ویتامینهای A، B، C و D برای رفع تشنگی در ماه رمضان و کم کردن التهاب از آلبالو یا آلوی بوعلی تازه و رسیده استفاده نمایید و آلبالو نارس مصرف نکنید زیرا باعث سوء هاضمه در شخص میشود.
شما میتوانید آبآلبالو را بگیرید و از این آبمیوه خوشمزه و طبیعی استفاده کنید. آلبالو خون را صاف و پوست را روشن و صاف میکند. افراد دارای فشارخون بالا میتوانند با خوردن آبآلبالو فشارخونشان را کاهش و کنترل نمایند زیرا آلبالو ادرارآور است و پتاسیم موجود در آن سبب میشود نمک در عروق باقی نماند.
آبآلبالو
نوشیدنیهای دیگر برای رفع تشنگی در ماه رمضان
آب هندوانه:
استفاده از آب هندوانه بهترین پیشنهاد برای روزهدارانی است که احساس تشنگی آنها بعد از افطار همچنان باقیمانده است.
شربت تمبر هندی با عسل:
این شربت علاوه بر رفع تشنگی سبب رفع یبوست در ماه رمضان میشود. برای تهیه این شربت تمبر هندی را خیس و صافکرده و سپس آن را با عسل ترکیب و مصرف کنید.
شربت خاکشیر و تخم شربتی:
یکی دیگر از نوشیدنیهای ضد عطش شربت خاکشیر و تخم شربتی است زیرا خاکشیر و تخم شربتی میتوانند آب را دروندانههای خود نگهدارند و بهتدریج آن را به بدن برسانند.
شربت سکنجبین:
برای کاهش تشنگی در طول ساعات روزهداری در فاصله افطار تا سحر شربت سکنجبین را بهتنهایی یا با اضافه کردن سکنجبین به خاکشیر مصرف کنید.
دمکرده نعناع:
بین افطار تا سحر برای رفع تشنگی دمکرده برگ خشک نعناع و یا مخلوط آن با عسل نوشیدنی عالی است. برای تهیه شربت نعناع نیز شکر و آب به نسبت دوبهیک را جوشانده و مقداری عرق نعناع و آبلیمو ترش اضافه نمایید و بگذارید خنک شود و سپس مصرف کنید.
عرق کاسنی:
کاسنی خاصیت خنککنندگی بدن را دارد. برای تأمین آب بدن نوشیدنیهایی مانند خاکشیر را باکمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده نمایید.
دمکرده لیموعمانی با گلگاوزبان و نبات:
برای رفع عطش و آرامش و خواب مناسب در شب دمکرده لیموعمانی با گلگاوزبان و نبات عالی است.
مخلوط زردآلوی تازه همراه با عسل:
برای رفع عطش و سنگینی معده زردآلوی تازه را با عسل و آب مخلوط کرده و بنوشید. در کل شما میتوانید میوههای مختلف را داخل آب بریزید و بنوشید.
شربت آبلیمو:
برای رفع عطش مصرف شربت آبلیمو مفید است زیرا سبب ترشح بزاق شده و احساس تشنگی را در روزهداران برطرف میکند.
عرق شاتره:
برای رفع عطش و افزایش مقاومت بدن در برابر گرما نوشیدن ۲ یا ۳ فنجان عرق شاتره در افطارهای ماه مبارک رمضان مفید است.
ماءالشعیر خانگی:
برای رفع عطش و خارج شدن عفونتها از بدن ماءالشعیر خانگی تهیه کنید. برای تهیه این ماءالشعیر ابتدا یک لیوان جو را با ۱۴ لیوان آب خیس کرده و روی اجاق گاز قرار دهید، بهمحض شکفته شدن جوها آن را از روی حرارت برداشته و از صافی رد کنید. وقتی نوشیدنی تان کمی سرد شد، آن را به حالت نیم گرم بنوشید.
چند پیشنهاد مفید دیگر برای رفع تشنگی در ماه رمضان
در ماه رمضان زیر نور آفتاب نایستید و حتیالامکان در مناطق سایه دار و خنک بایستید و از پوشش کلاه استفاده کنید.
در ماه رمضان ورزش ملایم کنید و فعالیتهای بدنی را کاهش دهید.
در فاصله یک ساعت پس از افطار ۸ لیوان مایعات خنک و آب را بهمرور تا هنگام خواب بنوشید و از خوردن آب یخ اجتناب کنید.
از نوشیدن چای ، قهوه و نوشابهها به دلیل دارا بودن سطح بالایی از شکر و کافئین خودداری کنید زیرا این نوشیدنیها سبب از دست رفتن سریع آب بدن میشوند.
از خوردن برخی مواد غذایی و شیرینیهای مصنوعی مانند زولبیا و بامیه که سبب افزایش غلظت مایعات بدن و تشدید احساس تشنگی میشوند، خودداری کنید و بهجای آن خرما بخورید.
نوشیدن آب زیاد در هنگام سحر تأثیری در پیشگیری از تشنگی ندارد زیرا بدن آب اضافی را دفع میکند.
از میوههایی چون زردآلو و هلو استفاده کنید زیرا این میوهها درد و ناراحتی ناشی از اسید معده را کم کرده و مواد معدنی ازدسترفته ناشی از تعریق را جبران خواهند کرد.
به روزه دارای توصیه میشود از مصرف مقدار زیاد نمک در غذاهای خود خودداری کرده زیرا غذاهایی که دارای مقادیر زیاد نمک و فلفل و یا ادویههای دیگر است، نیاز بدن را برای نوشیدن آب افزایش میدهد.
در طول ماه مبارک رمضان نوشابه و تمامی نوشیدنیهای گازدار را فراموش کنید.
آبمیوههای غیرطبیعی دارای رنگهای مصنوعی و مقادیر زیاد شکر است و برای سلامت افراد مضر بوده و باعث ایجاد آلرژی میشود پس تا حتیالامکان از مصرف این نوشیدنیها خودداری کنید.
ارسال دیدگاه