دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ایران توضیح داد
هفتهای چند تا تخممرغ بخوریم؟
تهران (پانا) - بهگفته دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ایران مصرف هفتهای چهار عدد تخممرغ در وعدههای غذایی افراد، بهغیر از برخی موارد خاص به توصیه پزشک، هیچ خطری در زمینه افزایش چربی خون ندارد.
بهگزارش جامجم آنلاین، کمیسیون جهانی تخممرغ، دومین جمعه اکتبر هر سال را به عنوان روز جهانی تخممرغ اعلام کرده تا در مورد خواص و ویژگیهای این خوراکی ارزشمند در جهان و توسط نهادهای ذیربط مراسم و برنامههایی در راستای ارتقای دانش عمومی برگزار شود.
این سازمان دلایلی همچون در دسترس بودن، ارزان بودن، ارزش غذایی و به ویژه پروتئینی بالا، قابلیت مصرف در هر ساعت از شبانه روز، مواد تشکیل دهنده منحصر به فرد موجود در ترکیب آن برای سلامت انسان و خصوصا رشد و نمو کودکان را از جمله دلایل انتخاب روزی با این عنوان ذکر کرده است.
به همین مناسبت با محمد هاشمی، متخصص بهداشت عمومی روز شنبه گفتگویی صورت داد. وی با نگاهی اجمالی به خاصیت های این خوراکی محبوب گفت: یکی از نگرانی های شایع در بین مردم که سبب احتیاط در مصرف تخم مرغ می شود، بالا رفتن کلسترول خون است. هرچند زرده تخم مرغ حاوی مقادیری کلسترول است اما این مقدار تفاوت چندانی با میزان کلسترول در سایر منابع نظیر گوشت و لبنیات ندارد و با توجه به میزان نیازی که بدن به کلسترول دارد، هر فرد احتیاج زیادی به مصرف تخم مرغ دارد.
هاشمی، یکی از مهمترین ویژگی های تخم مرغ را وجود پروتئین در آن اعلام کرد و گفت: این پروتئین شامل تمام اسیدآمینههای ضروری برای بدن انسان است و با توجه به قابلیت های بالای جذب آن نسبت به سایر منابع پروتئینی نظیر لبنیات و گوشت ها، غنی تر به نظر می رسد.
این متخصص بهداشت عمومی گفت: عمده این پروتئین در قسمت سفیده آن قرار دارد اما برخلاف باور عمومی، زرده تخم مرغ نیز از وجود این ماده حیاتی بی بهره نیست.
هاشمی افزود: علاوهبر آن، زرده تخم مرغ سرشار از چربیهای غیراشباع و امگا ۳ است که برای سلامت قلب مفید بوده و از سوی دیگر منبعی غنی برای انرژی به شمار می رود.
وی بیان داشت: همچنین مواد مغذی نظیر ریبوفلاوین، ویتامین های D و B۱۲، کولین و سلنیم از دیگر ترکیبات موجود در این قسمت هستند که به ارزش غذایی آن اضافه می کنند.
هاشمی بیان داشت: مصرف تخم مرغ در کنار منابع فقیر از پروتئین نظیر نان، برنج یا ترکیب آن در تهیه کوکو با سیب زمینی موجب فرآوری یک غذای کامل از نظر انرژی و مواد مغذی برای افراد می شود.
دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ایران افزود: مانند هر غذای دیگری، مصرف تخم مرغ آب پز شده از لحاظ سلامتی بر نوع سرخ شده آن (نیمرو) ارجحیت دارد.
وی ادامه داد: تخم مرغ با توجه به خواص تغذیه ای که دارد، جزو خوراکی های توصیه شده در ورزشکاران و نیز کودکان، نوجوانان در حال رشد به شمار می آید.
هاشمی با اشاره به اینکه تخم مرغ یکی از خوردنی هایی است که از دیرباز در سبد غذایی انسان حضور داشت، گفت: ارزش غذایی تخم مرغ سبب شده تا در علم تغذیه مدرن نیز بر مصرف آن تاکید شود.
ارسال دیدگاه