استفاده از انرژی هستهای برای استخراج بیت کوین
تهران (پانا) - ازآنجاکه مصرف استخراج بیت کوین از مجموع مصرف برق بسیاری از کشورها بیشتر است، تولیدکنندگان برق هستهای برای این امر راهحلی در نظر دارند.
بهگزارش زومیت، ماینرها در میانه انتقادهای فعلی به ردپای کربن بیت کوین، به منبع جدیدی از انرژی روی آوردهاند: انرژی هستهای. بهگزارش دیکریپت، تیر امسال (جولای ۲۰۲۱)، شرکت استخراج Compass Mining با همکاری شرکت Oklo، استارتاپ فعال در زمینهی انرژی هستهای، از انرژی هستهای برای تولید بیت کوین استفاده کردند. Oklo با استفاده از «مایکرو راکتورها» به چالش ساخت راکتورهایی با مقیاس کامل پاسخ داده است.
شرکت انرژی آمریکایی Talen Energy نیز با شرکت استخراج TeraWulf همکاری مشابهی را اعلام کرده است. تالن برای این منظور در حال ساخت تأسیساتی بهاندازهی چهار زمین فوتبال آمریکایی در پنسیلوانیا است. بهگفتهی الکس هرناندز، رئیس شرکت تالن، این تأسیسات استخراج که «ناتیلوس کریپتوماین» نام دارد، رمزارزهای بدون کربن استخراج میکنند.
نکتهی جالب این همکاری شهرت نیکِ صنعت هستهای در تولید انرژی پاک و بدنامی بیت کوین در آلودگی هوا است. بنابراین بهجای استفاده از سوختهای فسیلی برای استخراج بیت کوین، میتوان از شکافت هستهای برای استخراج این رمزارز بدون انتشار کربن استفاده کرد.
هرناندز در ادامه میگوید: «تأسیسات استخراج خود را در مجاورت نیروگاه هستهای تأسیس میکنیم.» با این کار، این نیروگاه درکنار تأمین برق شبکه، به درآمدی مضاعف دست پیدا میکند. برای همه این نکته روشن است که بیت کوین، پادشاه ارزهای دیجیتال، باید بهسرعت به راهکاری برای تأمین انرژی پاک و مطمئن دست پیدا کند.
مشکلات انرژی بیت کوین
تأثیر بیت کوین روی محیطزیست امروزه بهخوبی شناخته شده و مستند است. براساس تحقیقات دانشگاه کمبریج، شبکهی بیت کوین سالانه چیزی کمتر از صد تراواتساعت (TWh) انرژی مصرف میکند که این امر بیت کوین را در رقابت با بزرگترین کشورهای مصرفکننده انرژی در دنیا قرار میدهد. سال گذشته، شبکهی بیت کوین تا ۱۴۱ TWh انرژی مصرف کرد؛ یعنی جزو سی کشور برتر در مصرف انرژی.
اینکه چقدر از این مصرف انرژی در ردپای کربن بیت کوین نقش دارد، وابسته با این است که چقدر از این انرژی از منابع تجدیدناپذیر یا با تولید کربن زیاد نشئت گرفته است.
طبق دادههای دانشگاه کمبریج، تنها ۳۹ درصد از شبکه بیت کوین براساس انرژی تجدیدپذیر است. از زمان مطالعهی این دانشگاه در سپتامبر ۲۰۲۰ (شهریور ۱۳۹۹)، ماینرهای بیت کوین برای اولینبار سعی کردهاند مطالعاتشان را انجام دهند؛ هرچند با این مطالعات با شکوتردید رفتار میشود.
از این نظر که دستگاههای استخراج بیت کوین تکمنظوره و با عمر کم هستند، تلفات زیستمحیطی آنها زیاد است. بنابر مطالعهی الکس د وریس، مؤسس وبسایت دیجی کونومیست، بیت کوین بهاندازهی هلند زبالهی زیستی تولید میکند. وبسایت مذکور اثرهای ناخواستهی ترندهای دیجیتال را بررسی میکند.
با داشتن چنین دادههایی، جای تعجب نیست که استخراجکنندگان بیت کوین بهدنبال انرژی هستهای برای تأمین انرژی خود باشند.
ارسال دیدگاه