مسعود مردانی*

اجرای دو برنامه مهم برای قطع زنجیره انتقال بیماری کرونا

متأسفانه طی روزهای اخیر با افزایش موارد مرگ و میر هموطنان مواجه شده‌ایم. تحلیل این روند صعودی بیانگر این نکات است که نخست، میزان ورودی بیماران جدید مبتلا به کرونای جهش یافته در طول تاریخ یک و نیم ساله اپیدمی کرونا در کشور به این اندازه نبوده است.

کد مطلب: ۱۲۰۷۴۰۱
لینک کوتاه کپی شد
اجرای دو برنامه مهم برای قطع زنجیره انتقال بیماری کرونا

دوم اینکه تعداد بیماران بستری در تاریخ هجده ماهه اپیدمی در کشور هیچگاه به این تعداد نرسیده بود؛ و سوم اینکه هرگز تعداد بستری‌های ما در آی سی یو به عدد کنونی نمی‌رسید. این سه مورد بیانگر دلیل افزایش تعداد مرگ و میر در میان مبتلایان است. طبق اعلام وزارت بهداشت، ۷۰ درصد از تخت‌های بیمارستانی کل کشور به بیماران کرونایی اختصاص یافته است درحالی که تاقبل از شروع پیک پنجم این عدد به ۵۰ درصد این رقم هم نمی‌رسید.

تعداد ورودی بیماران کرونایی به بیمارستان‌ها فوق‌العاده افزایش یافته است البته از سوی دیگر روش‌های تشخیص و درمان و مهارت پزشکان باعث شده تعداد مرگ و میر نسبت به تعداد زیاد مبتلایان، افزایش چندانی نداشته باشد و حتی اگر به‌صورت نسبی این موضوع را بررسی کنیم شاید تعداد مرگ و میر حتی کمتر هم شده باشد. در چنین وضعیتی اگر بتوانیم زنجیره انتقال بیماری را قطع کنیم یعنی بتوانیم واکسیناسیون را در سطح گسترده‌ای افزایش دهیم و البته در کنار واکسیناسیون مردم نیز بدرستی و مو به مو شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند آمار مرگ و میر کاهش خواهد یافت.بنابراین تنها در صورت رعایت این دو مورد است که زنجیره انتقال ویروس در میان افراد جامعه قطع می‌شود و موارد ابتلای به بیماری و به‌دنبال آن موارد بستری و مرگ و میر کاهش می‌یابد.

البته تا رسیدن به این سیر نزولی حداقل یک تا دو ماه زمان نیاز داریم. چون در حال‌حاضر ظرفیت آی سی یو بیمارستان‌ها تکمیل شده به این معنا که بیمارانی که در حال حاضر برای تنفس نیازمند دستگاه تنفس مصنوعی هستند و بیماران بد حال زیاد است که ممکن است تعدادی از آنها نتوانند بیماری را شکست بدهند. البته نکته مهم دیگری که باید به آن اشاره کنم موضوع واکسن‌گریزی و واکسن هراسی است که متأسفانه باعث بروز و شیوع شایعاتی در میان مردم شده است به گونه‌ای که برخی از ترس این شایعات از تزریق واکسن امتناع می‌کنند. این موضوع در همه جای دنیا وجود دارد سال‌ها پیش هنگامی که واکسن آبله ساخته شد هم شایعاتی وجود داشت. برخی می‌گفتند تزریق این واکسن باعث مقطوع النسل شدن انسان می‌شود یا جن و پری وارد روح فردی می‌شود که واکسن زده. اینها همه شایعاتی است که با گذر زمان به دروغ بودن آنها پی بردیم. بنابراین توصیه می‌کنم به شایعات توجه نکنید و با رغبت واکسن بزنید چرا که بنا به شعار سازمان بهداشت جهانی «بهترین واکسن در دسترس‌ترین واکسن است» و عوارضی مانند قرمزی و درد در محل تزریق یا تب و بدن درد به معنای بد بودن واکسن نیست.

*عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا

منبع: ایران

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار