چرا از کرونا نمیترسیم ولی از واکسن کرونا میترسیم
تهران (پانا) - اینکه هنوز کشور ما نتوانسته به واکسینه کامل دست یابد، ریشه در تبانی عوامل تأثیرگذار محیطی، فردی و اجتماعی مختلفی دارد که بیاعتمادی و ترس رخنهکرده در وجود مردم از عوارض واکسن و بیتوجهی و بیاهمیت تلقی کردن این ویروس از جمله علل ناکامی در واکسینه کامل کشور بوده است.
بهگزارش ایسنا، قریببه دو سال در معیت کرونا گذشت، دو سال سخت و طاقتفرسا که گویی با عدم رعایت پروتکلها و واکسینه نشدن ادامهدار خواهد شد و عیش و طرب زیستن را نیز همراه خود زایل میکند.
ویروسی که عمر و زندگانی بشر را به انزوا کشانده و حسرت تکرار روال عادی زندگی را بر دل گذاشته، اکنون راهی جز تسلیم در برابر واکسینه شدن قربانیان خود را ندارد.
اما آیا این واکسن تاکنون توانسته به خوبی از عهده مهار کردن کرونا برآید و یا صرفاً بهعنوان یک مسکن ساده عمل کردهاست؟ امروزه بعد از گذشت مدتی طویل و جانگداز، اکثر کشورهای مبتلا به این ویروس با ساخت واکسنهای مرغوب واکسینه شدند و به روند معمول زندگی خود بازگشتند.
اما اینکه هنوز کشور ما نتوانسته به واکسینه کامل دست یابد، ریشه در تبانی عوامل تأثیرگذار محیطی، فردی و اجتماعی مختلفی دارد که روند پایان اپیدمیهای دردسرساز را کند و کشنده کرده است.
بیاعتمادی و ترس رخنهکرده در وجود مردم از عوارض واکسن و بیتوجهی و بیاهمیت تلقی کردن این ویروس از جمله علل ناکامی در واکسینه کامل کشور بوده که آگاهیبخشی و اطلاعرسانیهای بیشتر در این زمینه را میطلبد.
در این خصوص صحبتها و دلایل مردم جهت شفافسازی تزریقات واکسن مفید علت خواهد بود، یک خانم رهگذر در اینباره بیان کرد: به خاطر تجربه تلخی که از تزریق واکسن به برادرم و فوت ایشان پیش آمد و ما را بسیار متأثر کرد، ما به هیچوجه حاضر به واکسینه شدن نیستیم، برادر من اصلاً علائم کرونا نداشت ولی بعد از تزریق واکسن علائم آن به سرعت بروز پیدا کرد و متأسفانه او را از دست دادیم.
وی افزود: شاید اگر برادر من واکسن نمیزد اکنون از پیش ما نرفته بود و هنوز نفس میکشید، درحالیکه به خوبی و با نهایت دقت پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکرد و در جمعهای خانوادگی نیز اصلاً شرکت نداشت، البته مرگ دست خداست ولی خانواده من بخاطر تجربه تلخ عزادار شدن دیگر زیر بار واکسن نمیروند.
در ادامه پدری میانسال خاطرنشان کرد: من دوز اول واکسن را دریافت کردم و مشکلی برای من پیش نیامد، اما انصاف نیست که در وهله اول افراد بالای ۶۰ سال واکسینه شوند، پسر من سرباز است و لب مرز خدمت میکند در واقع باید به این جوانان که بیشتر در معرض خطر و اجتماعات هستند تزریق میشد، به خصوص اینکه علاوه بر کرونا خبر از ویروس دلتا نیز که کشنده و مرگبارتر است به گوش رسیده که پیر و جوان هم نمیشناسد و به سرعت همه را درگیر میکند.
وی افزود: این بیماری خیلی مسری و خطرناک است و بهترین راه مقابل با آن واکسن است تا از ابتلا به آن پیشگیری کنیم، لذا چون مدت زمان زیادی از تولید و تزریق واکسنها نگذشته و مردم به کارایی آن اطمینان ندارند و نگران عوارض بعد از تزریق هستند حاضر به تزریق واکسن نمیشوند.
در ادامه آقای عباسی، کارمند اداره برق ترس مردم از کرونا را ریشه در شایعات موجود در فضای مجازی برشمرد و اظهار کرد: متأسفانه اکاذیبی که در فضای مجازی در حال افزایش است مانع بزرگی در برابر اقناع مردم برای دریافت واکسن کرونا است، به طوری که با جعل اخبار و به تصویر کشیدن نوشتهها و اطلاعات دروغین تزریق واکسن را علت ابتلا زودهنگام به کرونا و فوت سریعتر افراد میخوانند.
وی ادامه داد: متخصصان رعایت موارد بهداشتی را حتی بعد از تزریق واکسن ضروری میدانند، درحالی که برخی به گمان اینکه در برابر کرونا تحت هر شرایطی مقاوم شدند دیگر به پروتکلها اهمیت نداده و در معرض ابتلا مجدد قرار میگیرند، لذا این امر را به نامرغوبی و بیکفایتی واکسن نسبت میدهند.
مریم یک دانشجوی حسابداری در این خصوص گفت: من به شخصه اصلاً حاضر به دریافت واکسن نیستم، چراکه متأسفانه اعتمادها از بینرفته و بسیاری از مردم نیز ترجیح میدهند به کشورهای همسایه هجوم برده و واکسن بزنند اما واکسن ساخت کشور خود را دریافت نکنند، البته این بیاعتمادیها بیدلیل نیست و از مسائل و مشکلات جاری در کشور هم نشئت میگیرد و وقتی که ما بیکفایتی و سوء مدیریت برخی مسئولین را به عینه شاهد هستیم قطعاً زیر بار واکسن نیز نخواهیمرفت.
وی تصریح کرد: علاوه بر این، تجربه نزدیکان ما که بعد از واکسینه شدن مجدداً به کرونا مبتلا شدند نیز عامل بازدارنده و ترس از دریافت واکسن خواهد بود.
باوجود نظرات ضد و نقیض افراد مختلف، آگاهی بخشی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره جزییات واکسیناسیون مؤثر خواهد بود به طوری که ترس روانی جامعه را تنزل داده و اضطراب را که عاملی مؤثر در ایجاد عوارض جانبی واکسن است را نیز کاهش میدهد، درواقع این وظیفه بر دوش رسانهها متحمل است که باید نوع واکسن، عوارض آن و تمام جزییات لازم را به مردم گوشزد کنند تا اضطراب و تشویش را که سلامت جسمی افراد را مختل میکند بر آنها مستولی نشود.
سلامت جامعه در گرو اتحاد و همبستگی مردم در رعایت مسائل بهداشتی و همدلی و دلگرمی است، پس باید برای حفظ جان هموطنانمان اخبار صحیح و مستدل منتشر کنیم تا به سوگ عزیزانمان نشینیم.
ارسال دیدگاه