ماسک، سپری برابر کرونا
تهران (پانا) - این روزها که سرایت ویروس کرونا شدت بیشتری گرفته و ابتلا به این ویروس هر چهار دقیقه جان یک ایرانی را میگیرد، استفاده از ماسک میتواند تا حدود زیادی مانع از انتقال و تشدید بیماری شود.
بهگزارش ایرنا، بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون ۳۲ هزار و ۳۲۰ نفر از هموطنان جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند و استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.
این روزها کرونا در ایران هر چهار دقیقه جان یک نفر را میگیرد و طی هفتههای اخیر مرگ روزانه مبتلایان به این بیماری به بیش از ۳۰۰ نفر رسیده که زنگ خطری برای توسعه انسانی، اقتصادی، اجتماعی و ... است.
به گفته برخی پزشکان، اکنون ماسک سپری برای مقابله با کرونا است و میتواند جان انسانها را از شر کرونا در امان نگه دارد و از آن به عنوان بخشی مهم از استراتژی قطع زنجیره انتقال کرونا یاد میشود، زیرا این ویروس میتواند با سرفه و عطسه و حتی حرف زدن منتقل شود و ماسک از این مساله جلوگیری میکند.
پزشکان بر این باورند تصور عمومی بر این است که مردم برای حفاظت از خود ماسک میزنند، در حالی که منافع ماسک برای دیگران بیشتر از فردی است که ماسک می زند و در واقع ما با زدن ماسک از دیگران محافظت می کنیم. همچنین نتیجه مطالعهای در دانشگاه کمبریج در مورد تاثیر زدن ماسک در کنترل شیوع منتشر شده که نشان میدهد، زدن ماسک توسط ۵۰ درصد افرادی که در سطح جامعه تردد میکنند، می تواند عدد بازتولید ویروس کرونا را به زیر یک کاهش دهد.
مسعود مردانی متخصص بیماریهای عفونی در این زمینه میگوید: استفاده از ماسک توسط ۱۰۰ درصد مردم در اماکن عمومی توان جلوگیری از شیوع کرونا را دارد و تا زمان رسیدن همه واکسنهای در حال تولید، کافی است.
وی با بیان اینکه ماسک انواع مختلفی دارد و می توان آنها را استفاده کرد، می افزاید: در شرایط کنونی آنچه که میتواند راهی برای مسدود کردن نفوذ کرونا در جامعه باشد، فقط رعایت الزامات بهداشتی از جمله ماسک و حرکت آگاهانه عمومی در مقابل کرونا است.
مردانی در ادامه تاکید کرد: کرونا در ماههای اخیر تغییر شکل یافته و هر بار به شکلی خطرناک تر از گذشته خودنمایی می کند، انتقال این ویروس از فرد به فرد یا اشیاء و سطوح به فرد تحت شرایط مختلف امکان پذیر است و با تغییر سبک زندگی در راستای رعایت نکات بهداشت فردی و اجتماعی به خصوص استفاده مستمر از ماسک می توان زنجیره انتقال بیماری را قطع کرد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح می کند: استفاده نکردن از ماسکهای آلوده، پرهیز از قرار دادن ماسک زیر بینی، استفاده نکردن از ماسک های شل و گشاد و لمس نکردن قسمت جلویی ماسک باید مورد توجه مردم قرار گیرد و از برداشتن ماسک حین صحبت با دیگران خودداری شودد.
مردانی، پرهیز از قرار دادن ماسک در محل دسترسی دیگران، استفاده نکردن مجدد از ماسک، شست وشوی دستها قبل و بعد از لمس کردن ماسک و بررسی ماسک از نظر سلامت از دیگر مواردی بیان می کند که باید مورد توجه عموم باشد.
وی می گوید: اگر ماسک پارچه ای استفاده می شود باید قبل از قرار دادن و قبل از جدا کردن ماسک و همچنین بعد از برداشتن ماسک حتما دستها را تمیز کرده و از لمس ماسک هنگام پوشیدن آن، خودداری شود.
مردانی تاکید می کند: برای پیشگیری از موج سوم کرونا و اینکه تبعات جبرانناپذیری بر سلامت جامعه و سیستم بهداشت و درمان کشور وارد می کند، همه مردم باید از ماسک استفاده کنند تا بیماری به میزان قابل توجهی کنترل شود.
قاسم جان بابایی معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این زمینه می گوید: استفاده از ماسک نقش بسیار مهمی در جلوگیری از انتقال کرونا دارد، به ویژه برای سالمندان و کسانی که دارای بیماری زمینهای هستند، بسیار مهم است.
وی ادامه می دهد: در کنار تاکید بر استفاده از ماسک برای همگان باید در زمینه آگاهسازی مردم نسبت به رعایت فاصله اجتماعی و موارد بهداشتی، کاهش رفت و آمدهای غیرضروری و نگهداری بیشتر از سالمندان نیز توجه ویژهای کرد.
جان بابایی اظهار می دارد: در شرایط کنونی تلاش همه باید بر حول کاهش شمار مبتلایان در جامعه باشد و تداوم بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی میتواند منجر به شیوع بیشتر این بیماری و اوج دوباره آن در آینده نزدیک شود.
وی تصریح می کند: تولید ماسکهای ارزان و حتی خانگی که تهیه آن برای همه اقشار مختلف مردم امکانپذیر باشد، باید اولویت باشد تا این نوع ماسکها تهیه و به وفور در اختیار مردم قرار داده شود تا همگان در هر مکانی که هستند ملزم به استفاده از آن باشند.
ارسال دیدگاه