چه رایحههایی از اضطراب و ابتلا به کرونا میکاهد؟
تهران (پانا) - بهگفته رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران وجود برخی رایحهها مانند رایحه پرتقال، گلاب و خیار در خانه و محیطهای اداری، ضمن کاهش اضطراب، بدن را در مقابل ویروس کرونا مقاوم میسازد.
بهگزارش ایرنا، نفیسه حسینییکتا درباره جوی که در فضای مجازی ایجاد و در آن بر مصرف گرمی برای پیشگیری تاکید شده، افزود: به این بحث که کرونا گرم است یا سرد نباید توجه کرد زیرا نیاز است علایم بیماری بهصورت جدی مورد بررسی قرار گیرد. مهم این است که از ظرفیت موارد مختلف درمانی در بحث پیشگیری از ابتلا به کرونا استفاده شود.
او تاکید کرد: باید گیاهان دارویی که سیستم ایمنی را تقویت میکند در رژیم و سبد غذایی گنجانده شود. مواردی که بحثهای تحقیقاتی بر روی آن صورت گرفته و مشخص شده که سیستم ایمنی را تقویت میکند زیرا هرچه سیستم ایمنی را تقویت کند در مبارزه با انواع بیماریهای ویروسی از جمله ویروس کرونا میتواند اثرگذار باشد.
چه کنیم تا سیستم ایمنی سپر دفاعی در مقابل کرونا باشد؟
رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران، حفظ آرامش، خواب کافی، استفاده از گیاهان دارویی و ادویهجات را راهکاری بر تقویت سیستم ایمنی بدن یاد کرد و در توضیح هر کدام گفت: ترس مساوی است با افزایش احتمال به بیماری زیرا هروقت که ترس در بدن بوجود آید سیستم ایمنی تضعیف میشود. از شهروندان تقاضا داریم در کنار رعایت نکات بهداشتی که از سوی وزارت بهداشت اعلام میشود آرامش را هم حفظ کنند.
معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت ادامه داد: خواب کافی از دیگر مواردی است که سیستم ایمنی را تقویت میکند؛ خوابی بهنگام و بموقع و بهمیزان کافی. ضمن این که خستگی مفرط تضعیف کننده سیستم ایمنی است پس باید مراقب بود.
چه بخوریم تا مبتلا نشویم؟
رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران درباره مواد غذایی و تاثیر آن بر تقویت سیستم ایمنی بدن توضیح داد: در رژیم غذایی حتما باید از برخی گیاهان مانند نعنا، ریحان، پونه و چیزهایی که تقویت سیستم ایمنی میکند استفاده کرد. همچنین مصرف سوپهایی که در آن از کدو حلوایی و کدو سبز و سبزیجات استفاده شده باشد.
حسینییکتا ادامه داد: استفاده از سیر، سیاه دانه و موارد مشابه در پیشگیری از کرونا موثر است اما استفاده از حجم زیادی از سیر یا سیاهدانه درست نیست زیرا گیاهان دارویی با درجه بالای گرمی هستند که ممکن است در برخی افراد نتیجه عکس در بر داشته باشد.
او افزود: لزوما این بیماری بهگونهای نیست که با مصرف گرمیجات دور شود و در افراد مختلف اثرات متفاوتی دارد پس باید بنا به فیزیولوژی بدن از گیاهان گرم استفاده کرد.
حسینییکتا بر استفاده از ادویهجات مانند دارچین، آویشن، زردچوبه و غیره در برنامه غذایی تاکید و خاطرنشان کرد: استفاده از زعفران و هل در کنار سایر ادویهجاتها در رژیم غذایی کمک کننده به تقویت سیستم ایمنی است.
برخی بوها، کاهش دهنده اضطراب و بیماری
او یادآور شد: بهتر است برای کاهش اضطراب، برخی رایحهها همانند رایحه پرتقال، گلاب و خیار را در محیط داشته باشیم. اینها رایحهها ضمن کاهش اضطراب، بدن را در مقابل کرونا مقاوم میکند.
دوری از خبرهای غیرقابل وثوق، راهکار دیگر مقابله روحی با کرونا
حسینییکتا به شهروندان هشدار داد که مراقب فضای مجازی و اطلاعات آن باشیم زیرا مطالب رد و بدل شده در این فضا منبع و ماخذی ندارد و دستخوش مسایل سیاسی و تبلیغاتی برای افرادی که روی این موضوع کار میکنند است.
او افزود: باید نسبت به وثوق مطالبی که میشنویم دقت و تلاش کنیم با کلیاتی که درخصوص این بیماری و علائم آن وجود دارد از غذاها و گیاهان دارویی استفاده کنیم.
رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران تاکید کرد: بهعنوان جامعه متخصصان طب سنتی و انجمن علمی طب ایرانی سعی میکنیم توصیه هایی بر اساس منابع معتبر ارایه دهیم.
حسینییکتا افزود: انجمن علمی طب سنتی ایرانی متنی را بهعنوان اطلاعیه شماره یک هم در فضای مجازی مرتبط و هم در سایت انجمن علمی در معرض دید عموم قرار داده که در حال ویرایش است و در ویرایشهای بعدی با توجه به شرایطی که بیماری دارد اطلاعات بیشتری را در اختیار عموم خواهد گذاشت.
ارسال دیدگاه