«سوختگی» ششمین علت مرگ در ایران
تهران (پانا) - دبیر اجرایی نهمین کنگره سوختگی با بیان اینکه سوختگی ششمین علت در بین مرگهای شایع در ایران است، گفت: آمار سوختگی در ایران بالاتر از نُرم جهانی است.
بهگزارش فارس، سیامک فرخ فرقانی فوق تخصص جراحی پلاستیک و دبیر اجرایی نهمین کنگره سوختگی با اشاره به برگزاری این کنگره با عنوان «آسیبهای الکتریکی و چالشهای پیشرو» در روز اول و دوم اسفند در مرکز همایشهای رازی، اظهار کرد: آمار سوختگی در ایران بالاتر از میانگین جهانی است.
او ادامه داد: سوختگی ششمین علت مرگهای شایع در ایران و نهمین عامل اختلال روانی عملکردی در ایران است.
دبیر اجرایی کنگره سوختگی افزود: سوختگی بیشتر در افراد در بازه سنی ۲۰ تا ۴۰ سال را درگیر میکند؛ ضمن اینکه سوختگی الکتریکی در جهان یک تا ۵ درصد است اما در ایران شایع تر از جهان است.
فرقانی بیان کرد: ۱۰ درصد افراد دچار سوختگی بستری شده و ۹۰ درصد درمان سرپایی میشوند.
دبیر اجرایی کنگره سوختگی تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۱۶۵۰۰ نفر در اثر سوختگی به اورژانس بیمارستان سوختگی شهید مطهری مراجعه کردهاند.
او متذکر شد: ۳۳۰۰ نفر از این تعداد بستری شده و ۱۸۷ نفر فوت کردهاند؛ ضمن اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۱۳۵ مورد مراجعه کننده برق گرفتگی در این بیمارستان داشتهایم.
فرقانی گفت: از این تعداد برق گرفتگی، ۴۲ درصد افراد ۳۰ تا ۴۰ سال داشته و یک درصد افراد بالای ۷۰ سال داشتهاند.
دبیر اجرایی کنگره سوختگی با اشاره به اینکه سوختگی الکتریکی از عمق به سطح بدن است، افزود: سوختگی در عمق بیشتر آسیب میرساند.
او ابراز کرد: از ابتدای امسال ۳۳۴ مورد سوختگی با آبجوش، ۱۲۷ مورد سوختگی با انفجار گاز شهری، ۲۹۷ مورد سوختگی با کپسول گاز و ۱۳۵ مورد سوختگی الکتریکی با برق در بیمارستان شهید مطهری داشتهایم.
فرقانی اظهار کرد: در کشور ۳۵ مرکز و بیمارستان سوختگی داریم؛ ضمن اینکه بیشترین آمار سوختگی مربوط به تهران و بعد از آن مربوط به خوزستان و مشهد است.
دبیر اجرایی کنگره سوختگی با اشاره به اینکه سوختگی بیشتر مربوط به طبقه ضعیف جامعه است، خاطرنشان کرد: در کشور ۱۵ درصد ساختمانهای بالای ۶ طبقه مجوز آتشنشانی را دارند اما همین تعداد نیز سیستم حفاظتی آنها توسط آتش نشانی کنترل نمیشود.
او با اشاره به نقش آشپزخانهها و خودروهای غیر استاندارد در بروز سوختگی، یادآور شد: در ایران ۲۵ تا ۳۰ هزار بستری سوختگی در سال داریم؛ در حالی در آمریکا باتوجه به چند برابر بودن جمعیت نسبت به ایران ۴۰ تا ۴۵ هزار نفر بستری سوختگی داریم.
فرقانی اضافه کرد: در سال ۱۸۰ هزار مراجعه کننده سرپایی سوختگی داریم که از این تعداد۳۰ هزار نفر بستری میشوند.
دبیر اجرایی کنگره سوختگی با بیان اینکه اکنون ۱۵۰۰ تخت سوختگی در کشور داریم، گفت: قرار بود تا سال ۹۴، ۲۴۰۰ تخت بیمارستانی سوختگی داشته باشیم اما اکنون با کمبود تخت سوختگی مواجه هستیم.
او ادامه داد: در ایران نسبت به آمریکا تعداد بیماران سوختگی بیشتر از بین میروند؛ بهطوری که تا ۶۰ درصد یعنی از هر دو نفر ببمار سوختگی بستری در بیمارستان شهید مطهری یک نفر جان خود را از دست میدهد.
فرقانی با بیان اینکه درمان سوختگی بسیار هزینهبر است، گفت:هر درصد سوختگی هزینه درمانی بین ۵ تا ۱۰ میلیون تومان دارد.
دبیر اجرایی کنگره سوختگی با انتقاد از عدموجود مراکز درمان سوختگی در دانشگاههای علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی، افزود: تنها دانشگاه علوم پزشکی ایران مرکز درمان سوختگی دارد.
طیب قدیمی، رئیس مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز بیان کرد: در سال ۱۶۰۰ مورد مرگ ناشی از سوختگی در کشور داریم.
او با اشاره به نقش مهم آگاهسازی جامعه در موضوع سوختگی و استانداردسازی وسائل مختلف در کاهش میزان سوختگی، خاطرنشان کرد: اگر آمار سوختگی الکتریکی را ذر کشور پایین بیاوریم میتوانیم به سطح کشورهای پیشرفته برسیم.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی افزود: ۸ بیمارستان تخصصی سوختگی در کشور داریم؛ ضمن اینکه پیشگیری و توانبخشی دو عامل بسیار مهم در جلوگیری از سوختگی است.
قدیمی با بیان اینکه نقش آگاهی مردم در حوزه جلوگیری از سوختگی از سطح اقتصادی بالای افراد مهمتر است، گفت: بهترین راه درمان سوختگی، پیشگیری از سوختگی است.
او با اشاره به کیفیت مطلوب و قابلتوجه درمان سوختگی در ایران و تقریبا برابر با کشورهای مطرح دنیا، افزود: درمان سوختگی اعم از سوختگی حاد و درمان عوارض بعدی آن تحتپوشش بیمه است.
او اضافه کرد: بیماران نیازمند دچار سوختگی برای درمان خود جدای استفاده از بیمه از حمایت وزارت بهداشت در درمان نیز برخوردار هستند.
ارسال دیدگاه