معاون اول قوه قضاییه :

دانشگاه‌ها و مجامع علمی، نقش موثر در دستگاه عدلیه نوین دارند

قضاوت عادلانه ، هدف غایی انقلاب اسلامی در دستگاه قضا

مشهد(پانا) - معاون اول قوه قضائیه از نقش تاثیرگذار دانشگاه‌ها و مجامع علمی در رسیدگی عادلانه دستگاه عدلیه خبرداد و قضاوت عادلانه را هدف غایی انقلاب در دستگاه قوه قضاییه دانست.

کد مطلب: ۱۵۲۴۰۱۵
لینک کوتاه کپی شد
دانشگاه‌ها و مجامع علمی، نقش موثر در دستگاه عدلیه نوین دارند

حجت الاسلام حمزه خلیلی در آیین اختتامیه مسابقات شبیه سازی دادگاه (موت کورت) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد افزود: از دانشگاه‌ها و مجامع علمی انتظار داریم تا دستاوردهای خود در راستای رسیدگی‌های عادلانه را در اختیار دستگاه عدلیه قرار دهند و از این رو ارتباط ما با این مجامع می‌تواند گسترده باشد. اعتقاد ما بر این است که شیوه‌های رسیدگی به پرونده‌ها در محاکم قضایی باید برخط شود.

معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: دادگاه برخط بدین معناست که نظارت همگانی بر محکمه جاری است، زمانی که چهارچوب‌ها ریخته و کنترل‌های اجتماعی بر رسیدگی‌ها حکم‌فرما شود، قضاوت‌ها عادلانه‌تر خواهد شد و این همان نظام عدالت محوری است که انقلاب اسلامی به دنبال آن بود.

وی تصریح کرد:  آنچه قابل تغییر است شیوه‌های رسیدن به عدالت است که باید با بهره‌گیری از امکانات جدید، از شیوه‌های سنتی به سمت شیوه‌های نو در محاکم قضایی استفاده کرد، عدالت یک مفهوم ثابت و تغییرناپذیر است و همه باور دارند که عدالت به معنای توازن و انصاف است.

خلیلی خاطر نشان کرد:عدالت، با طبع بشر سازگار است و انسان با هر گرایش و مذهب و دین و فرهنگی آن عدالت را تحسین خواهد کرد زیرا انسان به طور فطری زیبایی را دوست دارد و آن را تحسین می‌کند. با بهره‌گیری از شیوه‌های نوین در محاکم قضایی می‌توانیم به عدالت واقعی دست یابیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و مشهد در ادامه ضمن گرامیداشت  ۱۶آذر روز دانشجو با اشاره به اینکه امروز جمعیت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی یک میلیون ۳۶۰ هزار نفر دانشجو است، افزود: ۳۴ درصد جمعیت دانشجویی کشور در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل می‌کنند.

محسن مرادی با تاکید بر اینکه اکنون در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی با نگاه حل مساله و ورود به فضای اجتماعی کسب و کار و رونق این فضا فعالیت می‌کنیم، اظهار کرد:فناوران دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی با تولید قطعه بخشی از نیازهای صنایع کشور را مرتفع ساخته‌اند.

موت کورت ، دادگاه تمرینی یا دادگاه شبیه‌سازی شده فعالیتی دانشجویی است که در آن شرکت‌کنندگان تلاش می‌کنند فرایند یک دادگاه واقعی را از طریق نوشتن لایحه و دفاعیه و ارائه حضوری این لوایح در برابر قضات یا هیات داوران اجرا کنند و شبیه‌سازی دادگاه‌ها یکی از جذاب‌ترین و مهم‌ترین فعالیت‌های دانشکده‌های حقوق محسوب می‌شود که در سطح ملی و بین‌المللی اجرا می‌شود.

نخستین دادگاه نمادین یا دادگاه شبیه سازی شده (موت کورت) با موضوع قتل را دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی در ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ با عنوان "دادگاه نمادین محاکمه عاملان ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی" برگزار کرد.

دومین دوره از مسابقات ملی موت کورت توسط دفتر توانمندسازی و مهارت های کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با همکاری اندیشکده حقوقی آپلاکو و انجمن اسلامی دانشجویان مستقل و گروه حقوقی شهریار و با حضور ۳۱ تیم از دانشگاه های آزاد سراسر برگزار شد که امروز مرحله نهایی آن با حضور سه تیم شرکت کننده بود.

خبرنگار : محدثه رمضانی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار