مترو تهران همچنان در خط ۶ ایستاده است

تهران (پانا) - شهردار تهران گفته بود، شهریور ماه امسال خط ۶ مترو افتتاح می شود اما مدیرعامل مترو می گوید در تلاش هستیم تا پایان مهرماه یا اوایل آبان ماه این خط به بهره برداری برسد.

کد مطلب: ۸۴۸۴۷۶
لینک کوتاه کپی شد
مترو تهران همچنان در خط 6 ایستاده است

به نقل از ایرنا، این چندمین بار است که افتتاح خط ۶ مترو تهران در مدیریت قبلی و کنونی شهری تهران وعده داده می شود اما محقق نمی شود.
سرنوشت خط ۷ مترو نیز مشابه خط ۶ است، خط ۷، ۲۲ ایستگاه دارد که تاکنون تنها پنج ایستگاه، آن هم پس از دو بار افتتاح در دسترس شهروندان قرار گرفته که در این گزارش به آن پرداخته خواهد شد.
خط ۶ مترو تهران به طول ۳۱ کیلومتر ۳۰ ایستگاه دارد که از محدوده حرم حضرت عبدالعظیم(ع) آغاز می شود و پس از طی مسیر جنوب به شمال در ایستگاه میدان شهدا با خط چهار، در ایستگاه امام حسین(ع) با خط ۲، در ایستگاه هفت تیر با خط یک و در ایستگاه میدان ولیعصر(عج) با خط سه، تقاطع خواهد داشت و سپس به سمت غرب ادامه مسیر می دهد و به محدوده شمال غربی تهران می رسد.
عملیات حفاری تونل مکانیزه بخش جنوبی خط ۶ مترو پایتخت (حد فاصل دولت آباد تا حرم عبدالعظیم حسنی) به طول ۶ کیلومتر فروردین ماه سال گذشته آغاز شد.
بخش جنوبی خط ۶ مترو تهران پنج ایستگاه دارد که آخرین ایستگاه آن در ضلع شرقی حرم عبدالعظیم حسنی(ع) واقع شده است.
قرار بود فاز اول این خط سال ۹۲ افتتاح شود که به سال ۹۴ موکول شد و بعد گفتند تا آخر سال ۹۵ افتتاح می شود اما تا امروز شهرداری تهران به وعده خود عمل نکرده است.
محمدباقر قالیباف که از سال ۸۴ تا ۹۶ به مدت ۱۲ سال شهردار تهران بود، خردادماه سال گذشته در واپسین روزهای مدیریتش در پایتخت در آیین افتتاح خط هفت مترو اعلام کرد: خط ۶ و ۸ مترو در این دوره مدیریت شهری به بهره برداری می رسد.
بعد از قالیباف، محمدعلی نجفی و پس از آن محمدعلی افشانی شهردار تهران شده اند اما بهره برداری این خط همچنان انجام نشده است.

** چرایی توقف قطار مترو در خط ۶
اما چرایی این همه تاخیر و به نوعی ایست قطار مترو تهران در خط ۶ را مدیرعامل شرکت مترو تهران و حومه، نبود اعتبار اعلام می کند.
علی امام در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به آخرین وضعیت پیشرفت فیزیکی خط ۶ مترو تهران اشاره کرد و گفت: این خط در بخش ساختمانی ۹۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و از این نظر عملیات عمرانی تقریبا تمام شده است.
وی تصریح کرد: مشکل اصلی تاخیر افتتاح، در بخش تجهیزات است که به دلیل انتشار نیافتن اوراق مشارکت به مبلغ یک هزار میلیارد تومان با مشکل مواجه شدیم.
امام اظهار امیدواری کرد که با تلاش های شهردار تهران و در صورت تزریق اعتبار کافی تا آخر مهر یا اوایل آبان امسال این طرح آماده بهره برداری شود.
مدیرعامل مترو تهران و حومه تاکید کرد: اگر سال گذشته انتشار اوراق مشارکت انجام و اعتبار لازم به خط ۶ تزریق می شد، اکنون مورد بهره برداری قرار می گرفت.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته مجوز انتشار اوراق مشارکت به مبلغ دو هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه گرفته و قرار شد نیمی از این مبلغ به خط ۶ مترو اختصاص یابد که تاکنون محقق نشده است.

** سرنوشت خط ۷
۲۰ خرداد سال گذشته خط ۷ مترو در یک مراسم رسمی و با حضور قالیباف شروع به فعالیت کرد و ۲۲ کیلومتر از ۲۷ کیلومتر این خط با هفت ایستگاه مسافرگیری به بهره برداری رسید.
عمق این خط مترو از سایر خطوط بیشتر است و از زیر برخی خطوط عبور می کند.
خط ۷، همه خطوط مترو را قطع و ارتباطات ریلی درون شهری را به صورت کامل برقرار می کند.
همزمان با افتتاح برخی ایستگاه های خط ۷ مترو، حرف و حدیث ها درباره ایمنی آن شروع و اعلام شد که این ایستگاه ها به صورت شتابزده افتتاح شده اند در حالی که باید مسائل ایمنی آنها با دقت نهایی شود.
با ورود مدیریت شهری جدید، کمیته ای به منظور بررسی ایمنی خط ۷ مترو تشکیل و در نهایت این خط به دلیل نداشتن ایمنی کافی و نقص تجهیزات ریلی تعطیل شد که سرانجام در ۲۴ تیرماه امسال پنج ایستگاه از خط ۷ مترو مورد بهره برداری قرار گرفت.
این خط مترو تهران از شهرک امیرالمؤمنین(قصر فیروزه) و در کنار ورزشگاه تختی تهران در جنوب شرقی تهران آغاز می شود و پس از طی مسیر شرقی - غربی و تقاطع با خط یک در ایستگاه مترو میدان محمدیه، از ایستگاه بریانک به سمت شمال ادامه می دهد؛ همچنین در ایستگاه مترو شهید نواب صفوی با خط دو، در ایستگاه مترو توحید با خط چهار و در ایستگاه مترو دانشگاه تربیت مدرس با خط در دست ساخت ۶ تقاطع خواهد داشت.
این خط سپس در امتداد بزرگراه چمران ادامه پیدا می‌کند و پس از عبور از کنار برج میلاد وارد میدان صنعت در شهرک غرب خواهد شد و در انتها به میدان کتاب (میدان فرحزادی، میدان بوستان) در سعادت آباد می‌رسد.
مدیرعامل شرکت مترو تهران و حومه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اینکه عملیات تجهیز ایستگاه های این خط با سرعت و طبق برنامه درحال انجام است؛ اظهارداشت: تلاش می کنیم تا پایان امسال پنج ایستگاه در قسمت شرقی و دو ایستگاه در قسمت شمالی این خط مورد بهره برداری قرار گیرد.
باتوجه به اینکه شهردار تهران روز سه شنبه هفته گذشته در جمع اعضای شورای اسلامی شهر از اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای تکمیل خطوط ۶ و ۷ مترو پایتخت خبر داد و اعلام کرد که این اوراق از هفته جاری انتشار می یابد، باید منتظر ماند و نتیجه آثار آن را در توسعه خطوط مترو دید؛ انتظار می رود با این گشایش اعتباری، افتتاح طرح های مترو نیز با سرعت بیشتری انجام گیرد.
برپایه گزارش ها با بهره برداری کامل از خطوط ۶ و ۷، به نظر می رسد میزان استفاده شهروندان در پایتخت از مترو نیز به بیش از چهار میلیون سفر در روز برسد. ( هم اینک آمار سفرهای مترو حدود سه میلیون نفر است)
مترو تهران که فعالیت آن نخستین بار از سال ۱۳۷۷ آغاز شده، در ۶ خط اصلی با ۲۰۴ کیلومتر و ۱۱۶ ایستگاه فعال است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار