مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش:

شهر تهران، پیش‌قراول برگزاری باشگاه موذنان در کشور است

تهران (پانا) - مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه شهر تهران، پیش‌قراول برگزاری باشگاه موذنان در کشور است، گفت: مهم‌ترین معیار در اذان گفتن، انتقال حس معنوی برای جذب حداکثری مردم به نماز است.

کد مطلب: ۱۵۲۱۰۹۱
لینک کوتاه کپی شد
شهر تهران، پیش‌قراول برگزاری باشگاه موذنان در کشور است

میکائیل باقری در اولین گردهمایی باشگاه موذنان دانش‌آموزان شهر تهران ضمن ابراز خرسندی از پیش‌قراول بودن شهر تهران در برگزاری باشگاه موذنان تأکید کرد: مهم‌ترین معیار در اذان گفتن، انتقال حس معنوی برای جذب حداکثری مردم به نماز است.

باقری گفت: اذانی که بتواند تعداد نفرات بیشتری را به نماز دعوت کرده و تاثیرگذاری بیشتری بر مخاطب داشته باشد، ماندگار خواهد شد. باید توجه داشت قلب آن کسی که از ایمان ضعیفی برخوردار باشد نیز با شنیدن انوع اذان‌های لطیف و تاثیرگذار به سوی نماز جلب می‌شود.

وی ادامه داد: گاهی ممکن است اذانی از نظر داوران و رعایت معیارهای جزئی‌نگری، مقبول واقع نشود اما در جان مردم نفوذ کند و باعث اثرگذاری در قلوب آن‌ها شود. یک نمونه از این اذان‌ها، اذان مرحوم موذن‌زاده اردبیلی است که شاید بر اساس قوائد و قانون اذان‌گویی نباشد اما چون از جان برآمده و حس خوبی را به مخاطب منتقل می‌کند، جهان‌شمول شده است‌. باور داشته باشید اگر عملی حتی اذان‌گویی ضمن خالصانه بودن برای رضای خدا انجام شود، قطعا بر دل انسان‌ها خواهد نشست.

باقری خطاب به دانش‌آموزان در راستای استفاده از هنر اذان‌گویی خود در نمازهای جماعت مساجد گفت: هنر شما زمانی لایق تجلیل خواهد بود که از آن به بهترین نحو ممکن استفاده شود. اگر شخصی صوت و لحن خوبی در قرائت اذان داشته باشد اما به جهت کم‌رویی نتواند از این هنر خود استفاده کند این هنر، ارزش خود را از دست خواهد داد. هنر اذان‌گویی، هدیه‌ای الهی است که به شما موذنان واگذار شده و شما با این هنر، مردم را به سوی رحمت الهی دعوت می‌کنید و این کار بسیار ارزشمندی است.

این مسئول با بیان خاطره‌ای از شهید ابراهیم هادی در باب اهمیت اذان خاطرنشان کرد: در یک سحرگاهی، ابراهیم هادی در یک جای بحرانی از جنگ، تصمیم می‌گیرد اذان بگوید. همه به او می‌گویند: «چه شده که الان می‌خواهی اذان بگویی؟» ولی او دلیلش را برای هیچ کسی توضیح نمی‌دهد و با صدای بلند مشغول اذان گفتن می‌شود. وقتی که اذان می‌گوید به سمت او تیراندازی می‌کنند و یکی از تیرها به گلوی او می خورَد. همه می‌گویند: «چرا این کار را انجام دادی؟!» بعد او را داخل سنگر می‌برند و کمک‌های اولیه امدادی را برایش انجام می‌دهند.

وی افزود: پس از مدتی ناگهان می‌بینند که عراقی‌ها با دستمال سفید در حال آمدن به سنگر ایرانی‌ها هستند. اول گمان می‌برند شاید این فریب دشمن است و لذا اسلحه‌ها را آماده می‌کنند اما بعد در کمال ناباوری، شاهد تسلیم شدن عراقی‌ها هستند. عراقی‌ها می‌گویند «آن کسی که اذان می‌گفت کجاست؟ ما به خاطر اذان او تسلیم شدیم.» این اثر نَفَس یک جوان است. پس هر کدام از شما با صدای اذان خود می‌توانید همچون این شهید مؤثر باشید.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت اذان، تصریح کرد: اذان، فراتر از یک فراخوان ساده برای نماز، دارای اهمیتی بس عظیم در زندگی مسلمانان است. این صدا که هر روز با طلوع خورشید بر مساجد جهان طنین‌انداز می‌شود، فراخوانی مهم و ارزشمند است که به عنوان یک زنگوله، زندگی مسلمانان را با دینداری هماهنگ می‌کند و آن‌ها را به سوی آرامش، وحدت و خداوندی رهنمایی می‌کند و از این رو شما دانش‌آموزان مسئولیت بزرگی را بر عهده دارید و با هنر خود باید دعوت‌کننده افراد به سمت نماز باشید‌.

خبرنگار : عطیه چوپانی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار