بهترین نوع گلاب در قمصر کاشان تولید می شود
تهران (پانا) - شهر قمصر واقع در کاشان مهد گلاب گیری ایران است. هرساله عده زیادی از مسافران و گردشگران بسیاری برای مشاهده روند گلابگیری به کاشان سفر می کنند.
طیبه غفاری پور مسئول یکی از غرفه های گلابگیری در مصاحبه با پانا گفت : فصل گل در قمصر از اوایل اردیبهشت آغاز می شود و تا پایان خرداد ادامه پیدا می کند.
در قمصر سه نوع گلاب گیری وجود دارد : گلاب درجه ۱، گلاب درجه ۲ و گلاب دو آتشه.
برای گلاب درجه ۱ سی کیلو گل محمدی به علاوه ۵۰ لیتر آب مورد استفاده قرار می گیرد. بخار از طریق نی وارد پارچ شده و آب سرد تبخیر می شود و در نهایت ۱۰ لیتر گلاب ته دیگ باقی می ماند که گلاب درجه ۱ است.
تفاله های باقی مانده گلاب درجه ۱ با ۱۲ کیلو گل و ۵۰ لیتر آب مجدد داخل دیگ ریخته می شود و پس از تبخیر مجدد و خروج بخار آب، ۴۰ لیتر گلاب برداشت می شود.
وی افزود: این نوع گلاب بسیار معطر و خوشبو است اما بعد از مدتی ترش می شود. بنابراین گلاب با کیفیتی نیست.
برای تهیه گلاب دو آتشه، گلاب درجه ۲ به همراه ۳۰ کیلو گل داخل دیگ ریخته می شود. در این نوع گلاب به جای آب از گلاب درجه ۲ استفاده می شود.
از خواص گلاب دو آتشه می توان گفت که کم بو ، تلخ و تند است به مرور زمان بر عطر آن اضافه می شود.
بهترین گلاب، گلاب دو آتشه است و هر چه بیشتر بماند بر عطر و بوی آن افزوده می شود.
ارسال دیدگاه