پاک آیین در گفتوگو با پانا:
مذاکره غیرمستقیم با آمریکا گامی برای عبور از لفاظیها و رسیدن به شفافیت است
تهران (پانا) - یک تحلیلگر مسائل بینالملل با تأکید بر اینکه مذاکره در عرف بینالملل به معنای داد و ستد است، گفت مذاکرات غیرمستقیم میتواند مشخص کند آمریکا در مقابل خواستههایش چه امتیازاتی خواهد داد. او تصریح کرد ایران از برنامه صلحآمیز هستهای منحرف نمیشود و رفع تحریمها شرط هرگونه توافق است.

محسن پاک آیین در گفتوگو با پانا در خصوص مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا، اظهار کرد: «انجام مذاکرات غیرمستقیم که در پاسخ نامه ترامپ مورد موافقت قرار گرفته، برای فهمیدن مطالبات طرف مقابل و امتیازهایی که در مقابل تامین خواستههای خود خواهد داد، یک اقدام منطقی و هوشمندانه است.»
وی افزود: «ترامپ و دستیاران او بعد از حضور در کاخ سفید مکررا از مذاکره با ایران و آثار مثبت آن صحبت کرده اند. انجام مذاکره بین کشورها در عرف بینالملل به معنای نوعی داد و ستد است.»
این تحلیلگر مسائل بینالملل بیان کرد: «دونالد ترامپ در مواضع خود از آنچه میخواهد بگیرد بسیار صحبت کرده اما اینکه در مقابل چه خواهد داد، حرفی نزده است. انجام مذاکرات غیرمستقیم میتواند این موضوع را روشن کرده تا از مرحله لفاظیهای تهدیدآمیز به مرحله شفافیت برسد.»
پاک آیین ادامه داد: «به طور طبیعی در صورتی که منافع ایران تامین نشود نمیتوان انتظار داشت از این کشور امتیازی گرفته شود. در عین حال انحراف از برنامههای صلح آمیز هستهای در دکترین دفاعی ایران وجود ندارد و دلیل محکم آن هم فتوای رهبر معظم انقلاب مبنی بر مخالفت با ساخت سلاح هستهای است.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «اگر ترامپ واقعا از برنامه هستهای ایران نگران است، باید در مذاکرات غیر مستقیم با لغو تحریمهای مندرج در برجام و پسابرجام موافقت کرده و اهداف خود را دنبال کند.»
لازم به ذکر است، دونالد ترامپ شب گذشته مدعی آغاز مذاکرات مستقیم با ایران شد؛ ادعایی که صبح امروز با واکنش سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران تکذیب شد.
عراقچی با اعلام اینکه مذاکرات میان ایران و آمریکا از روز شنبه در عمان آغاز میشود، تأکید کرد این مذاکرات «غیرمستقیم» و از مسیرهای دیپلماتیک شناختهشده انجام خواهد شد.
اظهارات ترامپ در شرایطی مطرح میشود که او بارها در گذشته نیز از تاکتیکهای رسانهای برای فشار بر افکار عمومی و طرف مقابل در مذاکرات استفاده کرده است. حالا بهنظر میرسد این بار هم با طرح ادعای گفتوگوی مستقیم، در پی بهرهبرداری سیاسی از فضای مذاکرات است؛ در حالیکه روایت رسمی ایران، بهروشنی مسیر گفتوگو را غیرمستقیم و مشروط به تأمین منافع ملی معرفی کرده است.
ارسال دیدگاه