پاک آیین در گفتوگو با پانا:
ایران از دولتی که مورد پذیرش مردم سوریه باشد، حمایت میکند
کشورهای اسلامی میتوانند تهدیدها را به فرصت تبدیل کنند
تهران (پانا) - یک تحلیلگر بین الملل گفت: هر دولتی که از مسیر قانونی و با انتخابات در سوریه روی کار بیاید و مورد پذیرش مردم باشد، این دولت میتواند مورد قبول جمهوری اسلامی ایران نیز باشد و ما از این دولت حمایت میکنیم.
محسن پاک آیین در گفتوگو با پانا ضمن اشاره به تحولات سوریه اظهار کرد: «درباره تحولات سوریه نمیتوان خیلی سریع اظهار نظر کرد باید چند روزی صبر کنیم تا بتوانیم تحلیل دقیقی از اوضاع داشته باشیم.»
وی افزود: «به جای حکومت بشار اسد که یک نظام لائیک بود و یک حاکمیت غیردینی بود؛ یک نیرویی که مدعی اسلام گرایی است و سوابق سلفی دارد در سوریه در حال استقرار است. به طور طبیعی اگر یک حکومت سلفی مانند طالبان که انگیزههای تروریستی داعش و القاعده را هم نداشته باشد، در سوریه مستقر شود، دولتهای لائیک پیرامون سوریه متضرر میشوند و کشورهای مسلمان و اسلامی میتوانند تهدیدها را به فرصت تبدیل کنند.»
این تحلیلگر مسائل منطقه بیان کرد: «آقای الجولانی که امروز رئیس دولت اسلامی شام است، در سوابق خود همکاری با القاعده و داعش را دارد اما از سال ۲۰۱۳ از داعش اعلام برائت کرده و جبهه النصره را در سوریه تشکیل داده و سال ها در زندانهای آمریکا بوده است و بر همین اساس آمریکاییها جبهه النصره را تروریستی اعلام کرده اند. به همین دلیل است که امروز آمریکاییها به صورت رسمی موضع نمیگیرند و به نظر نمیرسد که از تحولات سوریه راضی باشند.»
وی درباره مواضع اسرائیل نیز گفت: «رژیم صهیونیستی نیز نگرانیهایی دارد مبنی بر اینکه به جای دولت لائیک یک دولت اسلام گرا در سوریه مستقر شود.»
پاک آیین گفت: «به نظر میرسد جمهوری اسلامی ایران با هوشمندی می تواند از درون تهدیدها، فرصتهایی خلق کند و ما باید در این زمینه مباحث را مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم و یک تصمیم سنجیدهای برای تعامل با دولت جدید سوریه پیدا کنیم.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «هر دولتی که از مسیر قانونی و با انتخابات در سوریه روی کار بیاید و مورد پذیرش مردم باشد، این دولت میتواند مورد قبول جمهوری اسلامی ایران نیز باشد و ما از این دولت حمایت میکنیم.»
لازم به ذکر است، مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده علیه مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.
تحرکات تروریستها و معارضین مسلح علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتشبس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخشهایی از حماه و لاذقیه میشد.
مخالفان مسلح سوری صبح روز یکشنبه از کنترل خود بر شهر دمشق و خروج «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه خبر دادند.
شبکه المیادین به نقل از رویترز گزارش داد: گروههای مسلح بدون وجود هیچ نشانهای از ارتش سوریه، وارد دمشق شدند.
از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد، حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروههای مسلح بوده است.
بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با تهدید گروههای مسلح مواجه شده بود و نهایتا نیز یکی از همین گروههای مسلح به اسم هیات تحریر الشام توانست حکومت خاندان اسد را به پایان برساند.
بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانوادهاش پس از خروج از سوریه، هم اینک در مسکو حضور دارند و روسیه به آنها پناهندگی سیاسی اعطا کرده است.
ارسال دیدگاه