مشاور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری:

کشوری موفق است که بتواند پژوهش را به تکنولوژی تبدیل کند

کرج (پانا) - مشاور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری گفت: اگر نتوانیم علم را تبدیل به تکنولوژی و پول‌کنیم، کشوری در حال توسعه نیز محسوب نمی‌شویم. کشوری موفق است که بتواند پژوهش را به تکنولوژی تبدیل کند.

کد مطلب: ۱۵۲۰۰۰۴
لینک کوتاه کپی شد
کشوری موفق است که بتواند پژوهش را به تکنولوژی تبدیل کند

اسفندیار اختیاری در نشست با دانشجویان مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج به مناسبت هفته هوش مصنوعی در گفت‌وگو با پانا عنوان کرد: «امروزه آن چیزی‌که بسیار مهم و تاثیرگذار است، مدرک دانشگاهی نیست‌؛ زیرا با داشتن مدرک دانشگاهی‌، جوابگوی نیازهای کشور یا حتی دنیا نمی‌توان بود و اقتصاد دانش‌بنیان، اقتصاد علمی‌محور است اما فقط اقتصاد علم نیست.»

اختیاری خاطرنشان کرد: «اقتصادی را اقتصاد دانش‌بنیان می‌گوییم که به فکر و دانایی ما ارتباط دارد و قرار است جوانان ما و کسانی که ایده‌ای دارند آن ایده را به یک محصول تبدیل کنند که برای مردم ملموس باشد و بتوانند از آن استفاده کنند.»

وی افزود: «به‌طور مثال؛ دانشجویان در دانشگاه و در هر دانشکده‌ای که هستند، یک کار پژوهشی انجام می‌دهند و مقاله‌ای می‌نویسند که در دنیا و در بهترین مجله دانشگاهی چاپ می‌شود اما آیا این جزو اقتصاد دانش‌بنیان محسوب می‌شود؟ خیر؛ ما از آن استفاده می‌کنیم اما اقتصاد دانش‌بنیان محسوب نمی شود مگر اینکه آن مقاله را به کار بسته و بتوانیم با توجه به آن، محصولی را به وجود آوریم که خروجی داشته باشد و افراد مختلف بتوانند از آن استفاده‌کنند و از طریق آن درآمدی برای خود کسب کنند.»

اختیاری اضافه کرد: «نکته‌ بعدی، فناوری است که‌ برخی تصور می‌کنند حتما باید چیزی را تولید کنیم یا قطعه‌ای بسازیم اما به‌طور مثال؛ یک نوازنده نیز می‌تواند فناور باشد؛ زیرا وقتی علم یک موسیقی را یاد می‌گیرد و هنگامی‌که چک می‌کند بقیه چطور می‌نوازند، پژوهش انجام داده است ولی اگر اولین بار یک نوت را بتواند بنویسد این کار، تکنولوژی است.»

مشاور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری گفت: «به زبان دیگر؛ تکنولوژی لزوما از جنس ابزار و محصول خروجی نیست. تکنولوژی آن چیزی است که روی کاغذ نشان داده می‌شود. یعنی اگر در مورد دانش‌بنیان حرف می‌زنیم در مورد تولید نهایی صحبت نمی‌کنیم بلکه در مورد روش تولید صحبت می‌کنیم و به گروهی که تصمیم به انجام این کار می‌گیرند، کسب‌وکار گویند یعنی برای بار اول، گروهی دور هم جمع شده‌ و یک مسئله ساده‌ای که در دانشگاه، کارهای تحقیقاتی آن انجام شده را به یک محصولی که قابل استفاده باشد، تبدیل می‌کنند.»

اختیاری بیان کرد: «کسب و کارها در دنیا جایگاه ویژه‌ای دارند و به آن‌ها اجازه می‌دهند به کشور وارد شوند، برای آن‌ها هزینه می‌کنند و با همین ادبیات ساده‌ نیز شکل می‌گیرد و خیلی مساله‌ عجیبی نیست اما ما در مورد آن دسته از افرادی صحبت می‌کنیم که آن جسارت را دارند که از ایده و فکر خود استفاده کنند و آن را تبدیل به حل مساله یا تکنولوژی کنند. کسب‌وکارها یک نوع ریسک است و نرخ رشد آن‌ها قابل مقایسه با هیچ شرکت دیگری نیست اما درصد شکست بالایی نیز دارند؛ چون یک کار نوین را می‌خواهند انجام دهند.»

وی اظهار کرد: «اگر نتوانیم علم را تبدیل به تکنولوژی و پول کنیم، کشوری در حال توسعه نیز محسوب نمی‌شویم. کشوری موفق است که بتواند پژوهش را به تکنولوژی تبدیل کند و بعد به محصول خروجی ارائه دهد که خوشبختانه ما در این مسیر حرکت می‌کنیم.»

مشاور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری گفت: «در این مسیر باید بیشتر از گذشته نیز قدم برداریم و اگر قرار است در این راه حرکت کنیم باید بسترهای لازم وجود داشته باشد. اولین ساختارهای لازم برای کاهش ریسک کسب و کارها که طراحی شده‌، ساختار ایجاد مرکز رشد است که در این دانشگاه نیز وجود دارد. وظیفه‌ مراکز رشد که شرکت‌های فناور و کسب و کار را پذیرش می‌کنند این است که ریسک را کم کنند، اینکه اگر افراد سرمایه‌ای ندارند، بتوانند آن سرمایه اولیه را فراهم کنند و اگر قرار است مکانی برای برگزاری جلسه داشته باشند آن را برای شما فراهم کنند.»

وی خاطرنشان کرد: «البته نظام ملی نوآوری ما صرفا به پارک‌های علمی و فناوری محدود نمی‌شود. به دلیل اینکه ظرفیتی که داریم، تعداد و فضای محدودی دارند. بنابراین شرکت‌های دانش‌بنیان را به وجود آوردیم که لزوما شرکت‌های داخل پارک نیستند یعنی اگر شرکت‌ها رشد پیدا کنند و بیشتر تاثیرگذار باشند می‌توانند به نام شرکت دانش‌بنیان مجوز بگیرند ‌که در ۳ رده نیز فعالیت دارند و حمایت‌های لازم ‌از آن‌ها نیز انجام می‌شود و از فوایدی برخوردارند. در این مسیر همه باید به یکدیگر کمک کنیم و مسیر را هموار کنیم وگرنه امکان ندارد موفقیتی که مد نظرتان است، تحقق بخشد.»

خبرنگار : خبرنگار:آیلار فیضی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار