کارشناس ستارهشناسی و مدرس نجوم درکرج:
رصد دنبالهدار سوچینشان در آسمان ایران قابل مشاهده خواهدبود
کرج (پانا)-کارشناس ستارهشناسی و مدرس نجوم درالبرز گفت:دنبالهدار سوچینشان«طلس» تا اواخر مهرماه در آسمان ایران قابل مشاهده خواهد بود. این دنبالهدار تقریباً هر ۸۰ هزار سال یکبار به دور خورشید میچرخد.
فاطمه بختآزاد درگفتوگو با پانا عنوان کرد :«دنبالهدار سوچینشان-اطلس تا اواخر مهرماه درآسمان ایران قابل مشاهده خواهد بود. این دنبالهدار تقریباً هر ۸۰ هزار سال یکبار به دور خورشید میچرخد.»
ویافزود:« نام این دنبالهدار از دو رصدخانهای که بهطور مستقل آن را کشف کردند، گرفته شده است. رصدخانه چینی پرید مانتین، این دنبالهدار را اوایل بهمن ۱۴۰۱ شناسایی شد و حدود یک ماه بعد، سامانه جستجوی سیارکها و اجرام نزدیک زمین (اطلس) در آفریقای جنوبی نیز آن را کشف کرد.»
بخت آزاد بیانکرد:« براساس قواعد نامگذاری دنبالهدارها، نام عمومی این دنبالهدار "سوچینشان-اطلس" است که از نام تیمهای هردو رصدخانه نشأت میگیرد. برای رصد این دنبالهدار، علاقهمندان باید بعد از غروب خورشید به سمت افق غربی نگاه کنند. در صورت عدم وجود غبار و آلودگی نوری، این دنبالهدار با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است.»
وی در پایان گفت:« این دنبالهدار هر روز تقریباً ۴ درجه از خورشید فاصله میگیرد و در آسمان تاریکتر بهخوبی دیده خواهد شد، اما با افزایش فاصله از خورشید، روشنایی آن کاهش مییابد.»
دانشآموزخبرنگار: شایان ابراهیمی
ارسال دیدگاه