تکذیب آلودگی پساب کارخانه استان گلستان به رادیو اکتیو
تهران (پانا) - عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: پساب کارخانه استحصال ید استان گلستان آلوده به مواد رادیواکتیو نیست.
رامین نورقلیپور در گفتوگو با خانه ملت، در رابطه با پساب کارخانه استحصال ید در استان گلستان که مشکوک به مواد رادیو اکتیو است، گفت: کارخانه استحصال ید یکی از مهمترین تولید کنندگان مواد معنی در استان گلستان بوده و از اهمیت زیادی برخوردار است.
آب و پساب خارج شده از کارخانه دارای رادیواکتیو نیست
نماینده مردم کردکوی، ترکمن، بندرگز و گمیشان در مجلس شورای اسلامی، افزود: این کارخانه از آبهای زیر زمینی ید استحصال میکند و تنها کارخانه در کشور است که با این شیوه ید استخراج میکند. آبهای برداشته شده از زیر زمین بعد از استحصال ید به طبیعت برگردانده می شوند. آب و پساب خارج شده از این کارخانه نمیتواند آلوده به رادیواکتیو باشد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در راستای انتشار این خبر مکاتبات و ارتباطات مطلوبی در با سازمانهای متولی ازجمله سازمان حفاظت از محیط زیست صورت گرفته و در صدد رفع نگرانیهای موجود هستیم . تلاش کردهایم که کارخانههای سراسر کشور کمترین میزان آلاینده را داشته باشند.
هیچ مرجع نظارتی و علمی وجود رادیواکتیو در آب را تایید نمیکند
عضو ناظر مجلس در شورای عالی معادن ادامه داد: متاسفانه مسیر توسعه، تخریبهایی به همراه دارد ولی پساب آلوده به رادیواکتیو بعد از استحصال ید صحت ندارد و قطعاً مراجع علمی و نظارتی موجود نیز این مسئله را تایید نخواهند کرد.
این نماینده مردم درمجلس دهم بااشاره به بازدیدهای متعدد خود از کارخانه استحصال ید در استان گلستان تصریح کرد: آب و پساب تصفیه شده کارخانه استحصال ید به دریاچه خشک شده اینچه میریزد که باعث احیا و افزایش وسعت این دریاچه شده است. احیای دریاچه گردشگران بسیاری را به این منطقه جذب کرده و از طرفی تعداد پرندگان مهاجر افزایش پیدا کرده است .
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: هنگام بازدید از این دریاچه رنگ متفاوتی مشاهده نکردم و اگر تغییری در رنگ و بوی آن ایجاد شده است به سازمان حفاظت از محیط زیست مربوط میشود، اما آنطور که به نظر میرسد آسیب جدی و خطرناکی به محیط زیست وارد نشده است.
سازمان انرژی اتمی برای بررسی پسابهای آلوده به رادیو اکتیو ورود کند
اسدالله قره خانی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در این رابطه گفت: استخراج ید توسط این کارخانه چندین سال است که انجام میشود، این کارخانه تا عمق ۱۰۰۰ متری زمین را اکتشاف کرده و یدهای موجود در عمق زمین را طی فرآیندی استحصال میکند.
نماینده مردم علی آبادکتول در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: کارخانه استحصال ید تحت نظر سازمان حفاظت از محیط زیست فعالیت میکند، اما این سازمان تجهیزات لازم برای تشخیص آلودگی رادیو اکتیو را ندارد، در نتیجه لازم است سازمان ملی استاندارد و سازمان انرژی اتمی به این موضوع ورود کرده و پساب خروجی از کارخانه را آزمایش کنند.
ارسال دیدگاه