نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران مطرح کرد:‌

باید بر ارتباط با کشورهایی تمرکز کنیم که می‌توانیم اقتصاد مکمل داشته باشیم

تهران (پانا) - نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: در ایران اکسپو باید بیش از حضور چهره‌های سیاسی اعم از روسای جمهور و وزرای کشورهای دیگر با بر حضور هیات های تجاری با کیفیت و بخش‌های خصوصی کشورها تأکید شود.

کد مطلب: ۱۵۶۱۷۲۸
لینک کوتاه کپی شد
 باید بر ارتباط با کشورهایی تمرکز کنیم که می‌توانیم اقتصاد مکمل داشته باشیم

قدیر قیافه، در نشست خبری ستاد اکسپوی اتاق ایران، ادامه داد: حضور رئیس‌جمهور و سیاسیون کشورهای دیگر در اکسپو کمکی به توسعه صادرات و افزایش مراودات تجاری ما نخواهد کرد. این تجار و شرکت‌ها و بنگاه‌های بخش خصوصی هستند که با برقراری ارتباطات تجاری به توسعه صادرات کمک خواهند کرد.

او با بیان اینکه باید بر ارتباط با کشورهایی تمرکز کنیم که اقتصاد آن‌ها مکمل اقتصاد کشور باشد، افزود: حجم مراودات ما با چین قابل توجه است چرا که اقتصاد دو کشور مکمل یکدیگرند. آن‌ها مصرف‌کننده انرژی و کامودیتی ها و مواد خام هستند و ما مصرف‌کننده کالاهای خرد. اما در مورد روسیه اقتصاد دو کشور کمتر مکمل یکدیگر است و دو کشور تولیدکننده انرژی و مواد معدنی هستند و در مواردی رقابت‌های جدی هم با یکدیگر دارند. به نظر می‌رسد با کشورهای اروپایی هم می‌توانیم در قالب اقتصاد مکمل عمل کنیم.

قیافه با بیان اینکه اتاق ایران در بودجه امسال خود موضوع تأسیس آژانس سرمایه‌گذاری، توسعه و تسهیل تجارت را پایه‌گذاری کرده است، ادامه داد: قصد داریم به طور آزمایشی دفاتر تجاری خود را با چند کشوری که مبادلات تجاری بالایی با آن‌ها داریم، ایجاد کنیم. حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی تخصصی این کشورها نیز در دستور کاراست. حضور ما در نمایشگاه‌ها و رویدادهای تخصصی است که می‌تواند ما را به دنیا معرفی کند.

او با ابراز تأسف از عدم حضور ایران در اکسپوی ژاپن، گفت: معلوم نیست با چه تدبیری چنین تصمیمی گرفته شد. اما دولت تمهیدی اندیشیده تا در ایران‌اکسپو تواناهایی صنعتی، اقتصادی و تجاری ایران را به نمایش بگذارد. در گام‌های نخست برگزاری چنین رویدادهایی انتظار برگزاری کیفی دور از ذهن است اما در ادامه باید تلاش کنیم تا به برند جدی در سطح جهانی تبدیل شویم.

نایب‌رئیس اتاق ایران، تأکید کرد: از نظر بخش خصوصی ایران اکسپو از کیفیت مناسب برخوردار نبود. اتاق از سال گذشته به طور جدی حضور پیدا کرد و برخی ارتباطات ایجاد شد تا در سرمایه‌گذاری و باز کردن بازارهای صادراتی فعال‌تر شویم.

او تشریح کرد: امسال در سالن‌های متفاوت که زنجیره‌های ارزش کالا و صنایع مختلف حضور دارند از ظرفیت‌های تشکل‌های بخش خصوصی استفاده کرده و این تشکل‌های تخصصی را در این سالن‌ها مستقر کرده‌ایم. هدف این بود که با حضور این تشکل‌ها رویدادهای مرتبط با آن صنعت مشخص برگزار شود.

قیافه گفت: انتخاب مدعوین بیشتر با وزارت امور خارجه بوده است. انتظار این بود که سازماندهی رویدادی با این اهمیت در دست اتاق ایران باشد و از توانمندی‌های آن استفاده بهینه شود. تعداد ۳۴ اتاق شهرستان، ۳۱ اتاق مشترک و تشکل‌های بخش خصوصی امروز در تجارت بین‌المللی صاحب‌نام هستند و باید از آن‌ها استفاده شود.

او در پاسخ به سؤالی درباره تأثیر هم‌زمانی اکسپوی سال گذشته با تنش‌های سیاسی و هم‌زمانی این دوره اکسپو با شنیده شدن اخبار مثبت از مذاکرات ایران و آمریکا بر کیفیت مهمانان، اظهار کرد: خوشبختانه امسال این نگرانی‌ها وجود ندارد و فضا بسیار مثبت شده است و امیدواریم حضور جدی‌تری را از سوی کسانی که به عنوان مهمان دعوت شده‌اند داشته باشیم.

قیافه در پاسخ به سؤالی درباره دستاوردهای اکسپو در سال گذشته، گفت: به لحاظ محتوایی به دنبال ارتباط بهتر بودیم. اما ما تازه شروع کردیم و یکی دو سال زمان زیادی نیست و هنوز زود است که انتظار داشته باشیم نتیجه بگیریم.

او در پاسخ به سؤالی درباره هوش مصنوعی در اکسپو، بیان کرد: هنوز نتوانسته‌ایم از هوش مصنوعی به نفع اقتصادمان استفاده کنیم. اما امیدواریم با گشایش‌هایی که در حال رخ دادن است اتفاقات خوبی در این رابطه هم بیفتد. باید اجازه دهیم، کشوری بین‌المللی شویم. ما در ۲۰ سال گذشته از فضای بین‌الملل بسیار دور بوده‌ایم و دوباره باید در فضاهای های بانکی، مالی، آق، تجاری و علمی به ادبیات روز بین‌الملل نزدیک شویم.

او تأکید کرد: طی سالیان گذشته از عدم شناخت مناسب از ظرفیت‌های اقتصادی، علمی، فرهنگی و تاریخی به ویژه در صنعت و تجارت رنج برده‌ایم. لذا نتوانسته‌ایم آن‌ها را به درستی هم معرفی کنیم. ایران اکسپو ارائه ظرفیت‌ها و به نمایش گذاشتن آن‌ها و زمینه ارتباط بیشتر با شرکای اقتصادی را دنبال می‌کند.

در اکسپوی امسال بر کیفی سازی مهمانان تمرکز کردیم

علی چاغروند، رئیس ستاد اکسپو اتاق ایران، نیز با اشاره به حضور اتاق ایران برای دومین سال در برگزاری اکسپو، گفت: ۳۱ اتاق مشترک در نمایشگاه حاضر هستند. این اتاق‌ها در پذیرش مهمان‌های خارجی و تدوین لیست آن‌ها ایفای نقش کرده‌اند. همچنین از روسای اتاق‌های بازرگانی متناظر کشورهای دیگر دعوت کردیم که ۲۱ رئیس اتاق اعلام آمادگی کرده‌اند.

او افزود: در کنار اتاق‌های مشترک، ۲۹ اتاق استانی نیز حضور دارند. همچنین برخی تشکل‌های بالادستی اعم از فدراسیون‌ها و کنفدراسیون‌های عضو اتاق را در سالن‌های گروه‌های کالایی مختلف مستقر کرده‌ایم.

چاغروند، با بیان اینکه اتاق ایران در برگزاری همایش‌ها و نشست های تخصصی مشارکت دارد، ادامه داد: ما از ظرفیت کمیسیون‌های تخصصی خودمان برای برگزاری این نشست های تخصصی استفاده کردیم. طی ۵ روز در صبح و بعدازظهر نشست برگزار خواهیم کرد. همچنین امسال سعی کردیم نشست های B۲B را هم به جای اتاق ایران، در خود نمایشگاه برگزار کنیم که مشکل رفت و آمد آن‌ها حل شود.

او با بیان اینکه بیشترین بازدیدکننده را از پاکستان با ۴۰۰ نفر داریم، ادامه داد: از مجموع دو هزار و ۱۶۴ مهمان، هزار و ۵۸۷ نفر از آسیا، ۱۳۹ نفر از اروپا، ۴۲۱ نفر از افریقا ۱۶ نفر از امریکا و یک نفر از اقیانوسیه شرکت خواهند کرد. همچنین دو رئیس‌جمهور، ۳۲ وزیر، ۱۸ معاون وزیر، ۲۱ رئیس اتاق بازگانی ۳۱ انجمن، ۱۱ مدیر میانی حضور خواهند داشت.

چاغروند تأکید کرد: کیفی سازی حضور مهمان‌های خارجی در اکسپو امسال مد نظر بود. ما از لیستی که از کشور مورد نظر ارسال شد راستی آزمایی کردیم تا کیفی سازی شود و تجار واقعی طرف کار با ایران حاضر شوند.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار