رئیس سازمان حسابرسی در بیست و دومین همایش ملی حسابداری در ایران:

برای ایجاد دولت داده محور، تمام دستگاه‌های کشور باید حسابرسی شوند

تهران (پانا) - رئیس سازمان حسابرسی گفت برای ایجاد دولت داده محور تمام دستگاه های کشور باید حسابرسی شوند و امید داریم که از ظرفیت حرفه حسابرسی برای حسابرسی وزراتخانه ها و مؤسسات دولتی استفاده شود.

کد مطلب: ۱۵۴۵۴۰۹
لینک کوتاه کپی شد
 برای ایجاد دولت داده محور، تمام دستگاه‌های کشور باید حسابرسی شوند

به گزارش روابط عمومی سازمان حسابرسی، دکتر موسی بزرگ اصل با ارائه گزارشی از روند اظهارنظرهای حسابرسی از سال ۶۸ تا ۱۴۰۳ گفت: در گزارش های حسابرسی از ۱/۵ درصد گزارش مقبول، امروز به ۵۰ درصد گزارش مقبول رسیده ایم و این روند نشان می دهد که به سمت شفافیت حرکت کرده ایم، اما این حرکت کند است.

رئیس سازمان حسابرسی در ادامه با اشاره اینکه قانون تجارت ما از ۹۰ سال پیش تا کنون تغییر زیادی نکرده است، گفت: در آخرین حسابرسی از شرکت ها به طور متوسط حدود ۱۱ بند انحراف از قوانین و مقررات و عدم رعایت استانداردها وجود دارد و بخشی از این مساله به همین قانون تجارت‌ بر می گردد.

وی با برشمردن مشکلات گزارش های حسابرسی در کشور گفت: یکی از بندهای پرتکرار حسابرسی بند مالیات است و این ریشه در نظام مالیاتی کشور است، همچنین تشخیص نادرست حسابرسی، مشکلات راهبری شرکتی نیز از دیگر مشکلات گزارش های حرفه حسابرسی است.

دکتر بزرگ اصل ادامه داد: اظهار نظرهای حسابرسی تا زمانی ارزش دارند که حسابرسی ها به خوبی انجام شود. زیرا معتقدیم که اگر ارزش های حرفه ای کاهش یابد، ارزش گزارش ها از بین می رود، بنابراین کیفیت حسابرسی بسیار مهم است.

وی در بخش دیگری، با تاکید بر ضرورت یک نهاد ناظر در حرفه گفت: تعارض منافع باید در این حرفه حل شود و این نیازمند نهاد ناظر حرفه ای و مستقل و نیز وجود بخش کنترل کیفیت جدی و ضمانت اجرایی قوی است.

رئیس هیئت عامل سازمان با اشاره به مشکلات موسسات حسابرسی اظهار کرد: یکی از مسائل جدی در کیفیت گزارشها، حق الزحمه پایین حسابرسی است. حق الزحمه حسابرسی در سازمان حسابرسی نسبت به درامد ۵۴ ریال به یک میلیون ریال، در صورتی که متوسط اروپا ۱۳ به ۱۰۰۰۰ است و ما در حد بنگلادش هستیم؛ بنابراین برای کیفیت بهتر باید قدر و ارزش حرفه را بدانیم.

دکتر بزرگ اصل در خصوص ایجاد دولت داده محور بیان کرد: توسعه بدون شفافیت مالی امکان پذیر نیست، زیرا اقتصاد توسعه یافته با حسابداری و حسابرسی پیشرفته لازم و ملزوم همدیگرند که در نهایت منجر به ایجاد شفافیت مالی و باعث جلب اعتماد و رونق بازارهای سرمایه می شود.

وی در پایان گفت:استفاده از فناوری، رمز توسعه حرفه حسابرسی در آینده است و در همین راستا در سازمان حسابرسی، حسابرسی داده محور و حسابرسی فناوری اطلاعات آغاز شده است.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار