یک نماینده مجلس در گفت‌وگو با پانا مطرح کرد:‌

انتقال گاز روسیه به هند از کف دریا از مسیر ایران

تهران (پانا) - عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در خصوص امکان تبدیل ایران به هاب گازی منطقه و اهمیت پیگیری قراردادهای گازی با کشور روسیه برای انتقال گاز این کشور به هند از کف اقیانوس هند توسط ایران، بر لزوم همت و مدیریت جهادی تأکید کرد و افزود: همکاری دولت و بخش‌های مختلف برای تحقق این هدف ضروری است.

کد مطلب: ۱۵۴۰۲۶۳
لینک کوتاه کپی شد
انتقال گاز روسیه به هند از کف دریا از مسیر ایران

رضا صدیقی، نماینده مردم آذرشهر، اسکو و تبریز در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با پانا، در خصوص روند تبدیل شدن ایران به هاب گازی منطقه و چالش‌های پیش روی این طرح گفت: «در سال‌های گذشته، شعار تبدیل ایران به هاب گازی منطقه مطرح شده و در دولت شهید رئیسی نیز گام‌هایی در این راستا برداشته شد. یکی از اقدامات مهم، عقد قراردادی با روسیه بود که به موجب آن ایران می‌تواند از طریق خط لوله صلح و از کف اقیانوس هند، گاز مورد نیاز هند را تأمین کند. هند به شدت به گاز نیاز دارد و روسیه نیز به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گاز، تمایل زیادی به فروش آن به این کشور دارد.»

این نماینده مجلس دوازدهم در ادامه افزود: «به نظر من، ایران قطعاً می‌تواند به هاب گازی منطقه تبدیل شود، به شرطی که مسئولین و مدیران کشور همت لازم را داشته باشند. البته برخی از مدیران ما در این زمینه هنوز آنطور که باید، عمل نکرده‌اند و در این راستا نیاز به مدیریت جهادی داریم. اگر مدیران و مسئولین کشور با جدیت و باور به این هدف حرکت کنند، ایران می‌تواند دوباره در عرصه انرژی منطقه نقش‌آفرینی کند.»

صدیقی همچنین به اهمیت پیگیری قراردادهای گازی و اجرای آن‌ها توسط دولت اشاره کرد و گفت: «دولت باید به صورت جدی پیگیر اجرای این قراردادها باشد. در واقع، دولت چهاردهم باید در این مسیر گام‌های بیشتری بردارد و از فرصت‌های موجود به بهترین نحو استفاده کند. اگر این اقدامات به درستی انجام شود، ایران می‌تواند به هاب گازی منطقه تبدیل شود و از این ظرفیت به نفع کشور استفاده کند.»

وی در ادامه به ناترازی انرژی و ضرورت برنامه‌ریزی برای استفاده بهینه از منابع انرژی اشاره کرد و افزود: «در کنار این موضوع، باید به ناترازی انرژی در کشور نیز توجه ویژه‌ای شود. ما در حوزه گاز با مشکلاتی مواجه هستیم و این موضوع در فصل‌های سرد سال به ویژه در تأمین گاز خانگی و صنعتی به بحران تبدیل می‌شود. اگر بتوانیم به درستی از منابع انرژی استفاده کنیم و از ظرفیت‌های موجود مانند انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده کنیم، می‌توانیم این مشکل را حل کنیم.»

صدیقی به ضرورت همکاری بخش‌های مختلف دولت و بخش خصوصی برای حل این بحران اشاره کرد و گفت: «باید همکاری همه‌جانبه‌ای بین دولت، بخش خصوصی و مردم ایجاد شود تا بتوانیم از امکانات موجود به بهترین نحو استفاده کنیم. به طور مثال، در حوزه انرژی خورشیدی، بانک‌ها و شرکت‌ها باید به مردم و ادارات تسهیلات لازم را ارائه دهند تا این بخش نیز به درستی توسعه یابد.»

وی در پایان با تأکید بر ضرورت مدیریت جهادی در این زمینه افزود: «من اعتقاد دارم که با کار جهادی و همکاری همه‌جانبه می‌توانیم مشکلات موجود را حل کرده و ایران را دوباره به عنوان هاب انرژی در منطقه مطرح کنیم. در گذشته، ایران در زمینه صادرات گاز و برق نقش برجسته‌ای داشت و اگر از این ظرفیت‌ها به درستی استفاده کنیم، می‌توانیم به جایگاه خود بازگردیم.»

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار