گزارش پانا از افزایش قیمت اشتراک برق برای مشترکان جدید؛

افزایش چند برابری قیمت انشعاب برق و تعلل چندهفته‌ای برخی ادارات برق در فروش انشعاب

تهران (پانا) - افزایش تا ۸ برابری هزینه انشعاب برق و تعلل چند هفته‌ای برخی از ادارات برق در فروش انشعاب به مشترکان جدید گلایه شهروندان را به دنبال داشته است. گفته شده این افزایش در راستای بازنگری و ابلاغ هزینه‌های برقراری انشعاب متقاضیان جدید برق براساس ماده ۴ قانون حمایت از صنعت برق صورت گرفته است.

کد مطلب: ۱۵۳۱۶۶۰
لینک کوتاه کپی شد
افزایش چند برابری قیمت انشعاب برق و تعلل چندهفته‌ای برخی ادارات برق در فروش انشعاب

بر اساس اعلام سخنگوی صنعت برق، هزینه برقراری انشعاب برق در در کلان‌شهر‌ها از ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تا ۱۶ میلیون تومان تعیین شده است. این درحالی است که پیش از این ۲ میلیون تومان برای این اقدام درنظر گرفته شده بود.

به گزارش پانا، هزینه انشعاب برق از سال ۱۳۹۷ تغییری نکرده بود و گفته می‌شود این افزایش قیمت پس از هشت سال اعمال شده است. پیش از این، حق انشعاب برق برای شهر‌های کوچک یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و برای شهر‌های بزرگ ۲ میلیون تومان تعیین شده بود.

هزینه انشعاب برق پیش از این چه میزان بوده است؟

همچنین تعرفه هر انشعاب تک فاز در شهر‌های تهران و کرج حدود ۲ میلیون و ۱۹۸ هزار تومان بود؛ حق انشعاب شهر‌های تبریز، شیراز، اصفهان و مشهد نیز تقریبا مشابه تهران (اندکی کمتر) محاسبه می‌شد. در شهر‌های مناطق گرمسیری، قیمت هر انشعاب تک فاز حدود ۸۱۳ هزار تومان بود.

در روستا‌ها نیز هر انشعاب به ۴۰۰ هزار تومان می‌رسید و البته تخفیف‌هایی نیز برای تعرفه انشعاب‌های غیرخانگی روستا‌ها (مغازه‌ها و...) در نظر گرفته شده بود؛ هر انشعاب در این بخش یک میلیون و ۳۶۹ هزار تومان تعیین شده بود.

هزینه‌ برقراری انشعاب برق افزایش یافته است

رجبی مشهدی، مدیر عامل توانیر گفت: با توجه به ماده (۴) قانون حمایت از صنعت برق مصوب سال ۱۳۹۴ مجلس شورای اسلامی و تاییدیه کمیسیون اقتصاد دولت، هزینه برقراری انشعاب بازنگری و برای اجرا از تاریخ ۲۸ آذر ماه جاری ابلاغ شده است.

اگرچه هزینه برقراری انشعاب اصلاح شده، اما کماکان مبالغ تعیین‌شده با هزینه تمام‌شده واگذاری انشعاب توسط شرکت‌های برق منطقه‌ای فاصله زیادی دارد و در حال حاضر تقریباً معادل ۱۰ درصد هزینه‌های تمام شده است.

بر این اساس هزینه برقراری برای یک انشعاب برق تک فاز ۲۵ آمپر خانگی در روستا‌ها مبلغ ۱.۶ میلیون تومان، در شهر‌ها ۶.۴ میلیون تومان و در کلان شهر‌های با جمعیت بیش از یک میلیون نفر براساس ارزش معاملاتی املاک در مناطق مختلف شهرداری از ۶.۴ تا ۱۶ میلیون تومان تعیین شده است.

کنتور برق

الزام به تغییر کنتورهای برق از مکانیکی به هوشمند برای مشترکان جدید و پرمصرف

تغییر کنتورهای برق از مکانیکی به هوشمند و الکترونیکی نیز منجر به پرداخت هزینه‌های بالاتر برای خرید کنتور از سوی شهروندان شده است.

شرکت توزیع نیروی برق اعلام کرده است طبق مصوبه قانون، کلیه مشترکین جدید و مشترکین پرمصرف می‌بایست لوازم اندازه‌گیری هوشمند برق را نصب کنند.به گفته این شرکت هزینه انشعاب را شرکت برق دریافت می‌کند و کنتور را خود مشترک مستقیم از کنتورساز خریداری می‌کند. بنابر فهرست قیمتی که کنتورساز به وزارت نیرو اعلام می‌کند، هر سال با توجه به افزایش قیمت و خدماتی که صورت می‌گیرد، این قیمت ها تعدیل می‌شود.

هوشمندسازی کنتور برق یک تکلیف قانونی بوده و هدف آن اصلاح الگوی مصرف است که به وسیله آن مشترکین امکان اندازه‌گیری، رویت و کنترل پذیری میزان مصرف را به صورت لحظه‌ای از طریق برنامه‌ای که در تلفن‌های همراه خود نصب می‌کنند دارند.

کنتورهایی که قبلا به مردم فروخته می‌شد، به‌اصطلاح مکانیکی بود، اما کنتورهایی که الان به مردم فروخته می‌شود کنتور الکترونیکی و هوشمند است. این کنتورها در نوع آی سی، فناوری و بدنه با کنتورهای قدیم تفاوت‌هایی دارد؛ بنابراین چون ماهیت کنتور تغییر کرده، قیمت تمام شده کنتور هم تغییر کرده است.

کنتورهای هوشمند قابلیت‌های مازادی دارد، در این نوع کنتوها مشترک کاملا از مصرف خودش آگاه است و آنلاین می‌تواند قبوض برق خود را مشاهده کند. مهم‌تر از همه این‌که در بحث مدیریت مصرف امکانات بسیار متنوعی دارد یعنی اگر مشترکی در نظر داشته باشد راهکارهایی برای مدیریت مصرف در ایام اوج مصرف و غیراوج داشته باشد، با استفاده از قابلیت‌های این کنتور قادر به کنترل مصرف انرژی است.

به گفته مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیرشناسایی و مدیریت فیدرهای پر مصرف به کمک الگوریتمهای هوش مصنوعی از طریق این کنتورها قابل انجام است.

نصب ۹ میلیون کنتور هوشمند در دستور کار صنعت برق

مدیرعامل شرکت توانیر نصب ۹ میلیون کنتور هوشمند طی ۲ سال را از مگاپروژه‌های صنعت برق عنوان کرد که با ۳۵ هزار میلیارد تومان اعتبار در دستور کار قرار دارد.

رجبی مشهدی افزود: بر اساس برنامه‌ریزی صورت‌گرفته در قالب ۱۴ مگاپروژه تعریف شده وزارت نیرو، تعداد کنتورهای هوشمند نصب شده تا دو سال آینده به بیش از ۹ میلیون دستگاه خواهد رسید.

وی خاطرنشان کرد: این میزان در ابتدای دولت ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه کنتور بود که بر اساس برنامه‌ریزی صورت‌گرفته و با اولویت مشترکان پرمصرف، نصب کنتورهای جدید با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.

مدیرعامل توانیر خاطرنشان کرد: چون تعرفه‌های برق به‌صورت پلکانی افزایش می‌یابد، کنتورهای هوشمند برای مشترکان پرمصرف جذابیت دارد تا اطلاع دقیق‌تری از میزان مصرف خود در طول دوره پیدا کنند.

وی اجرای دستورالعمل کاهش ۳۰ درصدی مصرف برق همچنین شناسایی میزان بار سرمایشی ادارات را از طریق کنتوهای هوشمند و الگوریتمهای هوش مصنوعی قابل انجام ذکر کرد و از کاهش ۱۲۰۰ مگاواتی مصرف برق ادارات و ۳ هزار مگاوات در بخش کشاورزی از این طریق خبر داد.

وی اپراتور هوشمند و کارور انرژی را از مباحث تکمیلی کنتورهای هوشمند ذکر کرد که طی تفاهمی با اپراتور همراه اول به نتیجه رسید و از قابلیت‌هایی چون ایجاد طرحهای تشویق محور، امکان خرید برق مازاد بر الگو، معامله پذیری برق بین مشترکان و تامین برق بخشهای مولد و صنعتی از طریق کاهش مصارف غیر ضروری بخشهای غیر مولد، برخوردار است.

رجبی مشهدی افزود: تاکنون از مجموع ۳۲ میلیون مشترک خانگی، ۲۴ میلیون بهره بردار و BTSهای تلفن همراه را شناسایی کردیم که تحلیل اطلاعات به دست آمده از افزایش فزاینده کولرهای گازی حتی در مناطق معتدل و سردسیر کشور و افزوده شدن یک میلیون و ۳۲۰ هزار دستگاه کولر در سال جاری حکایت دارد که معادل اضافه شدن ۳ میلیون مشترک جدید است.

مدیرعامل توانیر امکان شناسایی موقعیت جغرافیایی مشترکان با دقت نزدیک به ۹۰ درصد، شناسایی فیدرهای پربار شبکه و امکان ارسال پیام با دقت بالا به مشترکان و کاهش ۶ تا ۷ درصدی مصرف را از قابلیت‌های جدید عنوان کرد و با اشاره به ادامه داشتن ناترازی‌ها افزود: ما باید از ابزار هوشمندسازی و قابلیت‌های اپراتور هوشمند و کارور انرژی در جهت استفاده از انرژی هدر رفته به ویژه بخش سرمایشی در بخشهای مولد کشور استفاده کنیم.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار