در گفتوگوی پانا با نایب رئیس دوم کمیسیون عمران مطرح شد:
بانکها در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن به مردم عملکرد خوبی ندارند
تهران (پانا) - نایب رئیس دوم کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از عملکرد ضعیف بانکها در پرداخت وامهای ساخت مسکن انتقاد و بر ضرورت کاهش هزینههای ساختوساز برای تسهیل دسترسی مردم به مسکن سخن گفت.
ابراهیم نجفی اسپیلی، نماینده آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس دوم کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با پانا با اشاره به عملکرد بانکها در زمینه پرداخت وامهای ساخت مسکن، اظهار کرد: «عملکرد بانکها در این حوزه هنوز قابل دفاع نیست. در سال اول اجرای قانون، تنها ۱۱ بانک به تعهدات خود عمل کردند و ۱۴ بانک دیگر عملکرد ضعیفی داشتند که منجر به جریمه ۲۰ درصدی مالیاتی آنها شد.»
این عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: «وام ساخت مسکن شهری فعلی، که مبلغ آن ۵۵۰ میلیون تومان است در حالی که تیر ماه در جلسه شورای عالی مسکن مصوب شد این مبلغ به ۸۰۰ میلیون افزایش پیدا کند که برای پرداخت به بانک ها ابلاغ هم نشد، همین وام ۵۵۰ میلیونی با اقساط بالایی همراه است. در سال اول و دوم، اقساط این وام بیش از ۵ میلیون تومان و در سال سوم حدود ۱۱ میلیون تومان شده است. پرداخت این مبالغ برای بسیاری از مردم دشوار است و نیاز به اصلاح جدی در ساختار تسهیلات مسکن وجود دارد.»
نجفی به نقش کمیسیون عمران در نظارت بر عملکرد بانکها اشاره کرد و گفت: «ما گزارشهای دقیقی از دیوان محاسبات دریافت کردهایم که عملکرد هر بانک را به تفکیک نشان میدهد. این گزارشها مبنای پیگیریهای کمیسیون عمران برای بهبود شرایط در پرداخت وام های ساخت مسکن است.»
وی تأکید کرد: «یکی از راهکارهای اساسی برای کاهش هزینههای مسکن، حرکت به سمت صنعتیسازی و کاهش قیمت تمامشده مصالح ساختمانی است. موادی مانند سیمان و فولاد که از منابع معدنی کشور و حاملهای انرژی یارانهای استفاده میکنند، با قیمتهای جهانی عرضه میشوند. این مسئله هزینه ساختوساز را افزایش داده و نیازمند بازنگری جدی است.»
نجفی در پایان خاطرنشان کرد: کاهش هزینههای ساختوساز و اصلاح نظام تأمین مالی مسکن، میتواند دسترسی مردم به مسکن را تسهیل کند و مشکلات موجود در این حوزه را کاهش دهد. اما اگر بانک ها به این وضعیت ادامه دهند قطعا خواستار ورود دستگاه های نظارتی به موضوع عدم پرداخت وام های ساخت مسکن خواهیم شد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: مبلغ وام ساخت مسکن باید متناسب با تورم و افزایش قیمت مصالح افزاش پیدا کند و از سوی دیگر توان مردم و فردی که اقدام به ساخت و ساز مسکن کرده برای پرداخت اقساط در نظر گرفته شود. نباید معادله ای برای مردم چیده شود برای پرداخت وام ساخت مسکن که قابل حل نباشد و در واقع مردم نتوانند این وام را دریافت کنند.
ارسال دیدگاه