رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم و آفتکش‌های کشاورزی مطرح کرد:‌

کاهش ۲۵ درصدی تامین و تدارک سموم وارداتی به دلیل تغییر نرخ ارز

تهران (پانا) - رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم و آفتکش‌های کشاورزی با اشاره به کاهش ۲۵ درصدی تامین و تدارک سموم وارداتی به دلیل تغییر نرخ ارز گفت بخشنامه سهمیه‌بندی ثبت سفارش مواد اولیه وارداتی سم و کود منجر به ثبت سفارش فروشی و در نهایت افزایش تعداد شرکت‌های صوری شده است.

کد مطلب: ۱۵۲۸۳۶۶
لینک کوتاه کپی شد
کاهش ۲۵ درصدی تامین و تدارک سموم وارداتی به دلیل تغییر نرخ ارز

مسعود گیل آبادی در نشست خبری یازدهمین نمایشگاه جامع کشاورزی نهاده‌ها، ماشین آلات کشاورزی و سامانه‌های آبیاری افزود: طی بخشنامه‌ای از ابتدای سالجاری تاکنون ثبت سفارش مواد اولیه وارداتی سم و کود سهمیه بندی شده که این امر مشکلات عدیده‌ای را برای این صنف ایجاد کرده است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی اظهار داشت: با وجود اینکه مجوزها از درگاه صدور مجوزها صادر می‌شود اما این اقدام برای واردات مواد اولیه تخصصی بخش کشاورزی باید سختگیرانه صورت بگیرد یعنی شرکت‌های واردکننده مواد اولیه باید مرتبط با بخش کشاورزی و دارای آزمایشگاه، انبار و مسئول فنی باشند.

وی درباره تخصیص ارز به شرکت های سم و کود اضافه کرد: همچنین براساس بخشنامه ای، در بحث تامین ارز ثبت سفارش سم و کود ۲۰ روز مهلت داریم که مدت زمان کمی است و اگر شرکتی نتواند ارز مورد نیاز خود را تامین کند در لیست سیاه قرار می‌گیرد و دیگر نمی تواند ثبت سفارش خود را انجام دهند.

گیل آبادی با اشاره به تغییر سیاست های ارزی از نیمایی به ارز توافقی افزود: این امر منجر به کاهش ۲۵ درصدی قدرت خرید، تامین و تدارک سموم توسط فعالان این عرصه خواهد شد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم و آفتکش های کشاورزی درباره جایگزینی سموم کم خطر به جای سموم پرخطر گفت: سموم پرخطر دارای دوره کارنس بالا هستند که طبق سیاست های وزارت جهاد کشاورزی باید حذف شوند و سموم کم خطر وارد و جایگزین شود اما اکنون در دنیا سموم کم خطری هستند که امکان تولید آنها در داخل کشور وجود ندارد بنابراین یک وارد کننده تخصصی می تواند همان سموم را تهیه و و ارد کند تا در سبد مصرف کشاورزان قرار گیرد.

وی با تاکید بر زمان به موقع تامین و واردات سموم و آفتکش ها افزود: مصرف آفتکش ها در کشور زمان و فصل دارد یعنی اگر آفت‌کش دیرتر از فصل تامین و وارد شود علاوه بر خسارت های هنگفت به مزارع و باغات دیگر آن سم یا آفتکش در آن سال قابل استفاده نیست و باید مصرف آن به سال بعد موکول شود.

گیل آبادی اظهارداشت: به طور مثال بیماری بلاست برنج اگر سم مورد نیازش به موقع تامین نشود ظرف مدت ۴۸ تا ۷۲ ساعت در آب و هوای شرجی می تواند منجر به خشک شدن برنج و از بین رفتن محصول شود.

وی تصریح کرد: تصمیم گیری های وزارت جهاد کشاورزی تاثیر مستقیمی در فرایند تولید دارد بنابراین هرگونه تصمیم گیری بدون توجه فعالان اقتصادی و انجمن ها صنف را با مشکلات جدی روبرو می کند.

علی محمدعرب، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان سم و کود گفت: سهمیه‌بندی ارزی را کسانی انجام داده‌اند که سر رشته‌ای از تولید سم و کود نداشته‌اند.بلاست برنج بیماری است که اگر سم به موقع تامین نشود و در صورت شرجی‌شدن هوا این بیماری به شدت گسترش می‌یابد.

وی به الزام پرداخت مابه‌التفاوت ارزی از دی ۱۴۰۲ گفت: ما لیست کارشناسی سن و کود را به سازمان حمایت داده‌ایم و تاکنون موفق نشده‌ایم در این زمینه جلسه‌ای داشته باشیم.

درخواست اصلاح بخشنامه مابه التفاوت ارزی تولیدکنندگان کود

صیاد فرهادی رئیس انجمن تولیدکنندگان کودهای شیمیایی نیز در این نشست با بیان اینکه تولیدکنندگان کودهای شیمیایی کشور از سال گذشته تاکنون ارزی دریافت نکرده اند، گفت: بخشنامه ما به التفاوت ارزی صنف تولیدکنندگان سم و کود مربوط به اسفندماه ۱۴۰۱ تا پایان ۱۴۰۲ است که اجرای به زیان فعالان این عرصه است.

وی با بیان اینکه انجمن کودهای شیمیایی کودهای آماده مصرف وارد نکرده است، افزود: ما واردکننده مواد اولیه هستیم و به هیچ عنوان کود آماده مصرف وارد نمی‌ کنیم بنابراین باید این بخشنامه اصلاح شود.

وی با یادآوری اینکه بخشی از تولیدات داخلی نیازمند مواد اولیه وارداتی است، اظهارداشت: تخصیص نیافتن ارز در سال جاری سبب شده تا این صنعت با حداقل توان تولید کند به طوری که میزان تولید روزانه حدود ۲۰ تن است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان کودهای شیمیایی با اشاره به ممنوعیت صادرات برای این بخش به دلیل تخصیص ارز یارانه ای عنوان کرد و گفت: طبق آمارها نیاز مصرفی کشور بین ۴ تا ۵ میلیون تن انواع کودهای شیمیایی است و تنها ۲.۵ میلیون تن آن به مصرف داخلی می رسد.

نیاز یک میلیون تنی کشاورزی کشور به کودهای آلی و زیستی

محمدحسین محمدی رئیس انجمن فراورده های زیستی نیز در این نشست گفت: براساس برآوردهای موسسه تحقیقات آب و خاک کشور باید سالانه یک میلیون تن کودهای آلی و زیستی در کشور تولید و به مصرف بخش کشاورزی برسد که به این موضوع بی توجهی شده است.

وی افزود: طبق قانون نیز باید سالانه ۳۰ درصد یارانه کودهای شیمیایی به کودهای آلی و زیستی اختصاص یابد که این امر نیز محقق نشده است.

یازدهمین نمایشگاه جامع کشاورزی (نهاده‌ها، ماشین آلات کشاورزی و سامانه‌های آبیاری) با حضور حدود ۵۰۰ شرکت فعال در حوزه های سم، کود، تجهیزات آبیاری و مکانیزاسیون ۱۳ تا ۱۶ بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار می شود.

 

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار