درگفت‌وگوی پانا با عضو کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح شد:

معافیت‌های هدفمند مالیاتی در بودجه، راهکاری برای کاهش فشار به عموم مردم

تهران (پانا) - عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره معافیت‌های مالیاتی در نظر گرفته شده در بودجه و تاثیرات آن بر کارمندان، مشاغل خرد و تولیدکنندگان گفت معافیت‌های مالیاتی می‌تواند بار اقتصادی بسیاری از اقشار آسیب‌پذیر جامعه را کاهش دهد.

کد مطلب: ۱۵۲۵۸۶۶
لینک کوتاه کپی شد
معافیت‌های هدفمند مالیاتی در بودجه، راهکاری برای کاهش فشار به عموم مردم

مصطفی مطورزاده، نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با پانا درباره علت تصویب اعطای معافیت های مالیاتی در بودجه سال آینده برای کارمندان مشاغل خرد و تولید کنندگان گفت: «چالش‌های زیادی در شفافیت مالیاتی در کشور وجود دارد و دولت و مجلس برای مقابله با فرارهای مالیاتی برنامه های در نظرگرفته‌اند.»

مطورزاده در ادامه افزود: «معافیت‌های مالیاتی برای کارمندان تا سقف ۲۴ میلیون تومان و مشاغل خرد تا ۲۰۰ میلیون تومان تصویب شده است. در سال‌های گذشته، کارمندان و کارگران همواره اعتراض داشتند که بار مالیاتی بیشتر بر دوش آنهاست، در حالی که دانه‌درشت‌ها و بخش‌های بزرگ اقتصادی که مالیات نمی‌پردازند، شناسایی نمی‌شوند. در همین راستا، این معافیت‌ها با هدف حمایت از اقشار ضعیف و کاهش فشار مالیاتی بر آن‌ها تصویب شد.»

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به مشکلات ساختاری در سیستم مالیاتی کشور و انتقاد از چرخه معیوب آن توضیح داد: «متاسفانه، سیستم مالیات‌گیری کشور به گونه‌ای است که افرادی که به صورت شفاف حقوق دریافت می‌کنند و مالیات آن‌ها از قبل کسر می‌شود، همیشه در دسترس و تحت کنترل هستند. این در حالی است که بسیاری از درآمدهای کلان از دید دولت و نهادهای نظارتی پنهان می‌ماند.»

نماینده خرمشهر در ادامه توضیح داد: «این معافیت‌های مالیاتی می‌تواند بار اقتصادی بسیاری از اقشار آسیب‌پذیر جامعه را کاهش دهد، اما در عین حال، نگرانی‌هایی نیز در خصوص عدم شفافیت در بخش‌های دیگر وجود دارد. سقف معافیت مالیاتی برای حقوق بگیران و مشاغل خرد تا حدودی مناسب است، اما باید به این نکته توجه کنیم که در کنار این معافیت‌ها، درآمدهایی که از بخش‌های بزرگ اقتصادی ناشی می‌شود باید به درستی شناسایی و مالیات از آنها اخذ شود.»

مطورزاده به پیشرفت‌هایی که در سیستم مالیاتی کشور صورت گرفته نیز اشاره کرد و توضیح داد: «تا حدودی فرار مالیاتی در کشور مهار شده است و با استفاده از سامانه‌های الکترونیکی، شفافیت در حساب درآمدها و سود افراد حقیقی و حقوقی افزایش یافته است. اما این کافی نیست و باید دقت بیشتری در شناسایی تمامی منابع درآمدی و اخذ مالیات از آنها صورت بگیرد.»

وی در ادامه به اهمیت حمایت از تولیدکنندگان در شرایط اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: «هرچقدر که تولیدکنندگان را حمایت کنیم، در واقع به رشد اقتصادی کشور و حل مشکل بیکاری کمک کرده‌ایم. افزایش تولید باعث رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) و تقویت اقتصاد کشور می‌شود. در همین راستا، معافیت مالیاتی تولیدکنندگان و کاهش ۵ درصدی مالیات آن‌ها می‌تواند به تقویت تولید و رونق اقتصادی کشور کمک کند.»

مطورزاده در پایان به این نکته اشاره کرد: «حمایت از تولید و شفاف‌سازی در اخذ مالیات می‌تواند به تقویت اقتصاد کشور کمک کند. "تولیدکننده حق دارد که همیشه مورد حمایت قرار بگیرد و دولت و مجلس باید با ارائه معافیت‌های مالیاتی و دیگر تسهیلات، بستر مناسبی برای رشد تولید و تقویت اقتصاد کشور فراهم کنند.»

این نماینده مجلس دوازدهم ادامه داد:« این اقدامات در آینده به کاهش فشار مالیاتی بر اقشار آسیب‌پذیر و تقویت تولید در کشور منجر شود. "ما به عنوان نمایندگان مردم باید همواره تلاش کنیم تا با اجرای صحیح سیاست‌های مالیاتی، به رشد اقتصادی و رفاه عمومی کشور کمک کنیم.»

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار