مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی خبر داد:

۱۱۲ هزار هکتار عرصه‌ جنگلی درگیر بیماری «لورانتوس» است

تهران (پانا) - مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از برنامه ریزی مبارزه با گیاه نیمه‌انگلی لورانتوس در سطح ۳۷ هزار و ۵۰۰ هکتار از کانون‌های بحرانی در عرصه‌های جنگلی خبر داد و گفت: اکنون ۱۱۲ هزار و ۵۱۲ هکتار از عرصه های جنگلی درگیر این بیماری هستند.

کد مطلب: ۱۵۱۰۲۶۳
لینک کوتاه کپی شد
۱۱۲ هزار هکتار عرصه‌ جنگلی درگیر بیماری «لورانتوس» است

به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، «حمیدرضا قنبری» افزود: برای تحقق این برنامه حدود ۱۸۸ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که با توجه به میزان تخصیص اعتبارات از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور در موافقت‌نامه‌های سال ۱۴۰۳ و متناسب با اعتبار تخصیصی برای کنترل سطوح آلوده، در کانون‌های بحرانی اقدام خواهیم کرد.

مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، سطح آلودگی درختان جنگلی به لورانتوس از سال ۱۴۰۱ تاکنون را ۱۱۲ هزار و ۵۱۲ هکتار در ۱۰ استان کشور دانست و اظهار داشت: از این میزان، کانون‌های بحرانی در سطح ۴۷ هزار و ۵۵۰ هکتار بوده است.

وی تصریح‌کرد: در کانون‌های بحرانی و خسارت‌زا تاکنون در سطح ۱۰ هزار و ۱۰۰ هکتار، عملیات کنترل و مبارزه با گیاه نیمه‌انگلی لورانتوس با اعتباری بیش از ۲۰ میلیارد تومان و با روش مکانیکی شامل هرس و قطع شاخه‌های آلوده انجام گرفته است.

قنبری با بیان اینکه از نیمه سال ۱۴۰۲ تاکنون در سطح ۲ هزار و ۸۷۵ هکتار با لورانتوس در عرصه‌های جنگلی مبارزه شده است، گفت: این میزان مبارزه را با اعتباری بیش از ۵۱۴ میلیون تومان انجام داده‌ایم.

هزینه مبارزه با لورانتوس ۵ میلیون تومان در هکتار است

مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور هزینه هر هکتار مبارزه با لورانتوس را چهار تا پنج میلیون تومان اعلام کرد و افزود: عملیات کنترل و مبارزه با لورانتوس توسط پیمانکاران و با نظارت کارشناسان ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری استان‌ها و ناظر عالی این سازمان انجام می‌شود.

به گفته قنبری، عمده این آلودگی‌ها در جنگل‌های زاگرسی و در استان‌های کرمانشاه، ایلام، فارس، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کردستان، جنوب کرمان، کرمان و بخشی هم در استان‌های خراسان شمالی و آذربایجان غربی گسترش یافته است.

قنبری اظهار داشت: گیاه نیمه‌انگلی لورانتوس با آلودگی درختان جنگلی به عنوان میزبان و با تغذیه از درختان موجب زوال و خشکیدگی آنان می‌شود.

وی گفت: در حال حاضر درختان جنگلی شامل بلوط، زالزالک، گیلاس وحشی و ازگیل جنگلی میزبان لورانتوس هستند.

مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریح کرد: با توجه به این که درختان جنگلی حساس هستند، برای کنترل و مبارزه با این گیاه نیمه‌انگلی نمی‌توان از ترکیبات شیمیایی استفاده کرد.

وی گفت: بهترین زمان برای کنترل و مبارزه با لورانتوس از مهر ماه تا اوایل فروردین سال بعد است.

قنبری، تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی را مهمترین عامل گسترش لورانتوس نام برد و اظهارداشت: تغییرات اقلیمی و افزایش دما موجب شده درختان ضعیف شوند و توان فیزیولوژی خود را در برابر آفات، بیماری‌ها و انگل‌ها از دست بدهند.

وی افزود: آلودگی لورانتوس قابل سرایت به سایر نقاط عرصه‌های جنگلی کشور نیز است.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار