در گفت‌وگو با پانا مطرح شد:

آموزش و مهارت‌آموزی دانش‌آموزان زمینه‌ساز افزایش تولید ملی خواهد شد

تهران (پانا) - امروزه یکی از بهترین راهکارها برای حل مشکل اشتغال، توسعه آموزش فنی و حرفه‌ای است. نیروی ماهر و فنی، به افزایش تولید ملی خواهد افزود.آنگونه که یک کارشناس مسکن می‌گوید ارتباط بخش‌های صنعتی و هنرستان‌ها نقش مهمی در افزایش مهار‌ت‌ورزی دانش‌آموزان دارد و می‌تواند زمینه‌ساز افزایش تولید ملی در تمامی بخش‌های اقتصادی از جمله مسکن شود.

کد مطلب: ۱۴۹۶۳۶۱
لینک کوتاه کپی شد
آموزش و مهارت‌آموزی دانش‌آموزان زمینه‌ساز افزایش تولید ملی خواهد شد

با تغییر اقتصاد جهانی و افزایش رقابت بین کشورها، دولت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی کشورها به دانش روز علاقه پیدا کردند و خواستار برخورداری از یافته‌های علمی جدید و نوآورانه شدند. دولت‌ها همواره در تلاشند تا با سرمایه‌گذاری در بخش‌های‌آموزشی از جمله مدارس و  دانشگاه‌ها و ایجاد ارتباط میان صنایع با آنها و تقویت ارتباط بین این دو حوزه به پیشرفت و توسعه کشور خود کمک کنند.

کارشناسان معتقدند در سازمان‌های تولیدی و صنعتی، عامل انسانی مهم ترین عامل تولید بوده و بر اساس نوع تکنولوژی، نوع تولید فرهنگ سازمانی و مجموعه عوامل سازمانی، روابط تولیدی را شکل داده که در قالب روابط صنعتی تبلور پیدا می‌کند.

 برای ایجاد تعادل در روابط صنعتی چنین سازمان‌هایی، عوامل مختلفی دخیل هستند که باید به نوبه خود مورد توجه قرار گیرند ولی آنچه از همه مهم‌تر است و نقش زیر بنایی و زاینده در تنظیم روابط دارد، آموزش و بالا بردن سطح آگاهی منابع انسانی سازمان به طور جامع و فراگیر است.

آموزش، ظرفیت و بینش علمی و فنی افراد را برای انجام تحقیقات کاربردی، اختراع و اکتشافات، افزایش و گسترش می‌دهد. آموزش، افراد را آماده می کند تا با علاقه بیشتر از تجهیزات و تکنولوژی پیشرفته در تولید استفاده کنند.

آنگونه که یک کارشناس بخش مسکن با تاکید بر ضرورت توسعه هنرستان‌های مسکن در کشور می‌‌گوید ارتباط بخش‌های صنعتی با مراکز آموزشی از جمله هنرستان‌ها و وزارت آموزش و پرورش نقش مهمی در افزایش مهارت‌ورزی دانش‌آموزان دارد.

جعفر قرائتی‌ستوده در گفت‌وگو با پانا درباره توسعه هنرستان‌های مسکن  در سطح کشور، اظهار کرد:‌» آموزش‌ها در حرفه و حتی در دانشگاه‌ها از گذشته با صنعت همراه بوده و کارگاه‌ها مبتنی بر اجرا بوده است و به طور مثال برای کار دانشجویی در صنایع مختلف از توان دانشجویان استفاده می‌شد اما اکنون مدل‌های آموزش تغییر کرده است.»

وی گفت:‌»اجرای ساختمان امری فرآیندی است؛ این فرآیندها اکنون در جهان دستخوش تغییرات و تحولات بسیاری شده و سبک‌سازی در سطح گسترده‌ای در حال انجام است و روش‌های دیگری در ساخت پیگیری می‌شود به همین دلیل ساخت ساختمان ۲۸ طبقه در چین و ثبت رکورد یک هفته‌ای اتمام آن دیده می‌شود.»

قرائتی‌ستوده بیان کرد:‌«طبیعی است که برای حرکت در این مسیر باید در بخش آموز‌ش‌ها نیز تغییرات و تحولات زیادی ایجاد شود و دیگر نمی‌توان با همان شیوه‌های‌ آموزشی گذشته کار را به جلو برد.»

قرائتی‌ستوده عنوان کرد:‌»مهندسان و حرفه‌مندان کشور باید به روش‌های جدید آموزشی در کشور تجهیز شوند درغیر این صورت نمی‌توانند خود را مطابق با تحولاتی کنند که در عرصه جهانی ساخت و ساز در حال انجام است.»

کارشناس بخش مسکن به نقش مهم ارتباط بخش‌های صنعتی با مراکز آموزشی از جمله هنرستان‌ها و وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: «بخشی از این ارتباط توسط تشکل‌ها قابل انجام است به همین دلیل به واسطه عضویتی که در تشکل‌های صنعتی و ساختمانی دارم باید بگویم که سال‌هاست این اقدام انجام شده است و حتی دانشگاهی به نام فناور‌ی‌های نوین هوشمندسازی راه‌اندازی شده است. البته هم وزارت علوم و آموزش و پرورش نیز در این زمینه فعالیت‌های بیشتری انجام داده‌اند.»

وی گفت:‌»اکنون بخشی مهم از نیروی کار شاغل در بخش مسکن توسط نیروهای خارجی درحال تامین است که می‌تواند به بیکاری این بخش دراینده دامن بزند به همین دلیل با توسعه هنرستان‌ها باید نیروی کار کارآزموده و متخصص برای بخش مسکن و ساخت و ساز آن را برای سال‌های آتی به صورت پایدار تربیت کرد.»

قرائتی‌ستوده گفت: «دانشگاه‌های علمی و کاربردی یا هنرستان‌ها باید نیروی اجرایی به بازار کار تحویل دهند. بازار مسکن کشور اکنون با نیروی کار عملیاتی و اجرایی مواجه است و بخشی از این نیروی کار توسط مهاجرانی از کشورهای دیگر تامین شده است.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار