پانا از اقدامات وزارت ارتباطات در توسعه زیرساختهای ارتباطی کشور گزارش میدهد؛
هدفگذاری پوشش ۱۴ میلیون خانواری تحت پوشش فیبرنوری تا پایان سال
تهران (پانا) - تداوم توفیقات و ثبت رکوردهای بیسابقه در حوزههای ارتباطات، فناوری اطلاعات، فضایی، هوشمندسازی و تحول دیجیتال نشان از توجه و اهمیت استراتژیک این حوزهها در دولت سیزدهم داشته است. در ادامه سرمایهگذاریها و برنامهریزیهای انجام شده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از آغاز به کار دولت سیزدهم و با هدف گسترش رونق و عدالت ارتباطی، اکنون مردم شاهد به ثمررسیدن و شتاب در بهرهبرداری از طرحهای کلان و راهبردی در کشور هستند.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سال گذشته از ۶ طرح مهم ارتباطی در سراسر کشور شامل طرح توسعه ارتباطات روستایی، پروژه فیبرنوری منازل و کسبوکارها، نسل پنجم تلفن همراه، توسعه ظرفیت شبکه انتقال، شبکه IP ملی و افزایش حضور نقاط شرکت ارتباطات زیرساخت رونمایی شد.
نگاهی به آمارها نشان میدهد که در راستای توسعه زیرساختهای ارتباطی کشور دسترسی پهنباند ثابت خانوارها با سرعت ۲۵ مگابیت بر ثانیه ۸۰ درصد و پوشش پهنباند سیار با سرعت ۱۰ مگابیت برثانیه با ۱۰۰ درصد رشد مواجه بوده است.
همچنین با ایجاد زیرساختهای فنی، فراهمشدن امکان صدور ۹۷ درصد مجوزهای کسب و کار با استفاده از درگاه ملی مجوزها حاصل شده است.
در دولت سیزدهم بیش از ۱۰ برابر قبل در شهرها فیبرنوری احداث شده است
امیر لاجوردی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره گزارش پیشرفت توسعه زیرساختهای ارتباطی کشور با اشاره به اینکه میزان پوشش فیبرنوری به هشت میلیون خانوار در کشور رسیده است، گفت: با فعالیت گسترده و فشردهای که در طرح فیبرنوری منازل و کسب و کارها در دولت سیزدهم در دست اجرا قرار گرفت، در دو سال گذشته بیش از ۱۰ برابر قبل در شهرها فیبرکشی و به اندازه هشت سال دولت پیشین به مشترکان فیبرنوری اضافه شده است.
اولویت وزارت ارتباطات ایجاد امکان اتصال فراگیر فیبرنوری در کشور است
امیر لاجوردی، قائم مقام وزیر در امور ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه در دو سال گذشته به اندازه هشت سال دولت پیشین به مشترکان فیبرنوری اضافه شده است، گفت: همواره گفتهایم که در پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها در گام نخست، سیاست ما در دولت سیزدهم ایجاد امکان اتصال فراگیر فیبرنوری است. کاری که در هشت سال قبل نشد.
پوشش فیبر نوری از ۹۰۰ هزار خانوار به ۸میلیون رسیده است
وی با بیان اینکه ما شفاف کار میکنیم به همین منظور وضعیت پیشرفت را در منظر عموم در سایت iranfttx.ir قرار دادهایم، افزود: در این دو سال بیش از ۱۰ برابر دولت قبل در شهرها فیبرکشی شده است و پوشش فیبرنوری از ۹۰۰ هزار خانوار به هشت میلیون رسیده است و تعداد مشترکین مبتنی بر فیبرنوری نیز از ۲۸۰ هزار در ابتدای دولت به نزدیک به ۵۹۰ هزار تاکنون رسیده است و دوبرابر شده است.
پیشرفت ۴۰ درصدی پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها
لاجوردی با اشاره به اینکه میزان پیشرفت پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها به عنوان مهمترین و بزرگترین پروژه زیرساختی لااقل دو دهه اخیر، تاکنون به ۴۰ درصد رسیده است، خاطرنشان کرد: با برنامهریزی گستردهای که صورت گرفته از طریق ۱۰ اپراتورهای ارتباطی، هم اکنون بیش از ۳۰۰ تیم مشغول به فعالیت هستند و پیشبینی شده تا پایان سال ۱۴ میلیون خانوار تحت پوشش فیبرنوری قرار بگیرند.
دسترسی به اینترنت با سرعت تا هزار مگابیت با اینترنت فیبرنوری
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه در طرح فیبرنوری منازل و کسب و کارها، مردم به اینترنت فیبرنوری با سرعت تا هزار مگابیت دسترسی پیدا می کنند، تصریح کرد: البته به دلیل تاخیرهای جدی توسعه اینترنت ثابت در یک دهه گذشته، عقب ماندگی جدی از این بابت وجود داشت که باعث شده که در ردهبندی داشبوردهای جهانی و داخلی همواره در رتبههای پایین قرار داشته باشیم که به موازات اجرای طرح بزرگ فیبرنوری منازل و کسب و کارها تلاش کردیم تا با توسعه زیرساختهای ارتباطی، ارتقای کیفیت و سرعت ارتباطات در کشور تا اندازهای رخ دهد.
براساس این گزارش همچنین در راستای توسعه زیرساختهای ارتباطی کشور سال گذشته ۱۱ قرارداد خرید تجهیزات مخابراتی و ارتباطی با فناوری پیشرفته و بومی با شرکتهای دانشبنیان داخلی امضا شده است. به این ترتیب و با پیگیری مستمر اجرای مأموریتها و طرحهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، همزمان با رفع و جبران کاستیها و شکافهای دیجیتال به جامانده از سالهای قبل، شاهد گشایشهای عظیم و رفع کامل موانع زیرساختی و ارتباطی در شکوفایی اقتصاد دیجیتال کشور هستیم که ثمرات و عواید آن تا دهههای آتی به عنوان یادگاری ماندگار از دولت سیزدهم باقی خواهد ماند.
امروز متخصصان و ذینفعان عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات که بعضاً خود از نزدیک درگیر پروژههای عظیم ارتباطی هستند، بهخوبی ارزش راهبردی اقدامات و دستاوردهای ویژه دولت در این بخش را گواهی میدهند.
همچنین به واسطه جدیت و برداشتن گامهای عملیاتی در دولت سیزدهم، کسبوکارهای وابسته به حوزههای ارتباطی نیز که بهوضوح شاهد تحقق وعدهها در پیشبینی و ظرفیتسازیهای کلان در کشور هستند، با اطمینان از تداوم فراهمسازی بسترها و زیرساختهای لازم، دیگر تردید و دغدغهای از آینده و اجرای برنامههای توسعهای خود ندارند و در نهایت پرواضح است که هدف عالی و غایی از تمام تلاشهای شبانهروزی جهادگران عرصه ارتباطات، جلب رضایت آحاد مردم برای افزایش کیفیت و سرعت اینترنت است که با عبور از بخش پرچالش و زمانبر این طرحها، بزودی ثمره این اقدامات در افزایش کیفیت، سرعت و امنیت اینترنت در کشور تا سالها کام مردم را شیرین خواهد کرد.
ارسال دیدگاه