دستاوردهای نهمین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و قطر؛
سند همکاریهای اقتصادی ایران و قطر امضا شد
تهران (پانا) - نهمین کمیسیون همکاریهای مشترک اقتصادی ایران و قطر پس از سه روز برگزاری با کسب دستاوردهای مهم و اثربخش در توسعه مناسبات دو کشور به کار خود پایان داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، نهمین اجلاس کمیسیون همکاریهای مشترک اقتصادی ایران و قطر در راستای توسعه همکاریهای اقتصادی و تعامل سازنده دو کشور ایران و قطر، از روز شنبه (۱۸ آذر) آغاز به کار کرد و امروز پس از توافقات ارزنده برای دوطرف به کار خود پایان داد.
بر این اساس، در این دوره از اجلاس همکاریهای مشترک اقتصادی ایران و قطر سند همکاریهای دو جانبه در چهار محور «تجاری- صنعتی» در حدود ۱۷ مورد، «زیر ساخت» حدود ۲۰ مورد، «اجتماعی» حدود ۱۲ مورد و «انرژی» حدود ۹ مورد به توافق رسید.
در این کمیسیون مشترک که به ریاست "علیاکبر محرابیان" وزیر نیرو و رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و قطر برگزار شد، ۱۷ نماینده در کمیته تخصصی تجارت، ۶ نماینده در کمیته زیرساخت، ۷ نماینده در کمیته انرژی و ۱۱ نماینده در کمیته اجتماعی در سطح مدیران کل از همه دستگاههای دولتی حضور یافتند.
این اجلاس به صورت سالیانه برای توسعه همکاریهای اقتصادی و تعامل سازنده دو کشور ایران و قطر برگزار میشود و با حضور هیئتی متشکل از مسئولان بلندپایه دستگاههای اجرایی دو کشور، گامهای جدید و موثری در راستای توسعه و تعمیق مناسبات دوستانه دو کشور برداشته میشود.
ضرورت توسعه روابط اقتصادی ایران و قطر همتراز با روابط سیاسی
علی اکبر محرابیان در آیین اختتامیه این اجلاس گفت: نهمین کمیسیون مشترک ایران و قطر در حالی برگزار میشود که تجاوزات بیرحمانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه و فلسطین ادامه دارد و رژیم صهیونیستی قصد دارد حق قانونی مردم غزه را با موشک و اسلحه از آنها بگیرد.
وزیر نیرو با محکوم کردن جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه افزود: در این شرایط ما شاهد یک خیزش بینالمللی در سطح جهان علیه جنایتهای رژیم صهیونیستی هستیم و طی ۵۰ روز گذشته بیش از ۲۶۰۰ تظاهرات در همین زمینه تنها در کشور آمریکا برگزار شده است.
وی با انتقاد از نوع برخورد سازمان ملل با این جنایتها ادامه داد: امروز شورای امنیت که وظیفه تامین امنیت جهانی را بر عهده دارد، در مقابل امنیت جهانی ایستاده است و هر طرحی که برای تامین امنیت مردم غزه به این شورا ارائه میشود را دولت آمریکا وتو میکند که ما این اقدام بیشرمانه را محکوم میکنیم.
وزیر نیرو در ادامه سخنان خود با اشاره به سیاست دولت سیزدهم در توسعه روابط دوستانه با کشورهای همسایه یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط با کشورهای همسایه را در دستور کار قرار داده و در طول ۲ سال اخیر که دولت آیت الله رئیسی مستقر شده است، شاهد توسعه و تعمیق روابط دوستانه با همه کشورهای همسایه هستیم که این به عنوان بک استراتژی مهم و راهبردی جمهوری اسلامی ایران تلقی میشود.
محرابیان افزود: با توجه به اینکه بین ایران و قطر حسن همجواری برقرار است و شرایط سیاسی میان دو کشور در بهترین حالت قرار دارد، انتظار این است که روابط اقتصادی میان دو کشور نیز همتراز با روابط سیاسی توسعه یابد.
رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و قطر ضمن تشکر از مسئولان نهمین کمیسیون همکاریهای مشترک، بیان کرد: در این دور از کمیسیون مشترک توافقات خوب و امیدوار کنندهای در چهار کمیته تجارت، فرهنگی اجتماعی و زیرساخت حاصل شد که امیدواریم با عملیاتی شدن این توافقات شاهد آثار مثبت آن بر روابط اقتصادی هر دو کشور باشیم.
وی در مورد توافقات حاصل شده در کمیته تجارت گفت: در این کمیسیون تصمیمهای بسیار خوبی پیرامون توسعه همکاریهای تجاری بین دو کشور گرفته شد و مقرر شد مسئولیت اصلی پیگیری این تصمیمها بر عهده اتاقهای بازرگانی ایران و قطر باشد.
وزیر نیرو با اعلام این خبر که در این کمیسیون تصمیم گرفتیم تا در آینده نزدیک یک همایش بزرگ در زمینه معرفی ظرفیتهای اقتصادی دو کشور با حضور شرکتهای فعال اقتصادی ایران و قطر برگزار شود، ادامه داد: با توجه به اینکه مهمترین ظرفیت ایران و قطر تولید و صادرات انرژی است، در زمینه توسعه روابط در این حوزه نیز توافقات خوبی حاصل شد که از جمله آن اتصال الکتریکی شبکه برق دو کشور و نیز توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و فناوریهای این حوزه است.
محرابیان پیرامون توافقات حاصل شده در حوزه زیرساخت تصریح کرد: در این بخش نیز ۱۴ محور مهم مورد توافق قرار گرفت که از جمله آن توسعه روابط در بخش ICT، خدمات بندری، حمل و نقل دریایی و اتصال بازار اقتصادی دو کشور به یکدیگر است.
وی در مورد توافقات صورت پذیرفته در کمیته فرهنگی اجتماعی نیز بیان کرد: در کمیته فرهنگی اجتماعی نیز ۷ محور ترسیم شد که از جمله آنها همکاری در زمینه گردشگری و صنایع دستی است که سوابق و ظرفیتهای خوبی در این دو حوزه میان دو کشور وجود دارد.
وزیر نیرو افزود: همکاری در زمینه دانشگاهی و تبادل استاد و دانشجو و توسعه روابط در حوزه گردشگری سلامت و خدمات پزشکی، ورزش و امور جوانان نیز از دیگر موضوعاتی بود که پیرامون آنها توافقات خوبی حاصل شد.
وی در پایان ضمن اظهار امیدواری نسبت توسعه همه جانبه روابط میان ایران و قطر در آینده تاکید کرد: با توجه به ظرفیتهای بالای توسعه همکاریها میان دو کشور این انتظار وجود دارد که دو طرف اهتمام ویژهای برای عملیاتی کردن مصوبات این دور از کمیسیون همکاریهای مشترک اقتصادی داشته باشند.
همچنین سند همکاریهای اقتصادی ایران و قطر در مراسم اختتامیه نهمین اجلاس کمیسیون مشترک جمهوری اسلامی ایران و دولت قطر به امضاء وزیر نیرو و وزیر صنعت و تجارت قطر به عنوان روسای ایرانی و قطری کمیسیون رسید.
در این سند بر همکاریها در حوزه انرژی (آب و فاضلاب، برق و نفت و گاز و محیط زیست) و اهمیت همکاری دو کشور برای تبادل تجارب و دانش فنی و برگزاری رویدادها اعم از نمایشگاه، دورههای آموزشی تخصصی در زمینه فنآوریهای آب و آبفا،انرژی خورشیدی و تجدیدپذیر،بازدید متقابل بخشهای خصوصی در زمینه ظرفیتهای مشاوره، پیمانکاری و صنایع، تولید تجهیزات مرتبط با صنعت برق دو کشور و آمادگی سازمانهای محیط زیست دو کشور برای گسترش روابط و اجرای اسناد امضا شده تاکید شد.
در این سند همچنین بر همکاریهای تجاری و صنعتی (شامل تعاملات بانکی، بیمه، گمرک، صندوق توسعه ملی، خدمات فنی و مهندسی، بازرگانی، صنایع و معادن، مناطق آزاد، سرمایهگذاری، صندوق ضمانت و استاندارد) تأکید شده است.
همکاری در زمینههای راه، ارتباطات و فنآوری اطلاعات، کشاورزی، قضایی، حقوقی و کار و مرزی از محورهای این همکاری به شمار میآید.
در بعد اجتماعی و فرهنگی شامل گردشگری و صنایع دستی، بهداشت، علوم و پژوهش، قضایی و حقوقی در این سند تلاش شده است که بر این اساس بر برگزاری کمیته فنی همکاریهای گردشگری، نشست بین فعالان گردشگری و توسعه گردشگری بین دو کشور، گسترش همکاری بین دانشگاههای علوم پزشکی دو کشور و تبادل استاد و دانشجو، همکاری در زمینه دارو و غذای حلال در سطح منطقه، توسعه همکاری میان دانشگاهها و برگزاری نشست میان رؤسای دانشگاهها و آمادگی برای حمایت از توسعه زبان و ادبیات دو کشور توافق شد.
ارسال دیدگاه