عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با پانا:

تأمین امنیت غذایی آینده در گرو توانمندسازی هنرستان‌های کشاورزی است

تهران (پانا) - عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت جوان شدن سن کشاورزان در تأمین امنیت غذایی آینده عنوان کرد که هنرستان‌های کشاورزی نقش بسیار مهم و مؤثری در امنیت غذایی آینده کشور دارند.

کد مطلب: ۱۳۷۸۲۳۷
لینک کوتاه کپی شد
تأمین امنیت غذایی آینده در گرو توانمندسازی هنرستان‌های کشاورزی است

رحمت‌اله نوروزی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با پانا با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری در حوزه کشاورزی می‌تواند برای کشورها به امنیت غذایی کمک کند، گفت: «نمی‌توان انتظار داشت که در مدت کوتاهی امنیت غذایی کامل را به دست آورد زیرا این مهم نیاز به سرمایه‌گذاری و توسعه مداوم در حوزه کشاورزی و صنعت غذایی دارد.»

نوروزی اظهار کرد: «عواملی مانند تغییرات اقلیمی مشکلاتی را درزمینهٔ زنجیره تأمین غذا ایجاد می‌کند که به اختلافات در امنیت غذایی سرتاسر جهان دامن می‌زند. برای رفع این مشکلات، نیاز به همکاری بین دولت، صنعت و جامعه عمومی است. در این موضوع بعضی کشورها با مشکلات کمتری مواجه هستند اما این به دلیل سرمایه‌گذاری و توسعه مداوم است که در آن حوزه انجام می‌شود، و نه به دلیل اقدامات سریع و کوتاه‌مدت.»

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اهمیت جوان‌شدن سن کشاورزان در ایران گفت: «با جوان‌شدن افرادی که به‌عنوان نیروی کار در حوزه کشاورزی فعالیت می‌کنند، بهره‌وری بیشتری در بخش کشاورزی ایجاد می‌شود. کشاورزان جوان توانایی کار بیشتر و فعالیت در شرایط دشوارتر را نسبت به کشاورزان پیرتر دارند.»

وی افزود: «توجه به جوان‌شدن کشاورزان در جهت توسعه پایدار نهادهای کشاورزی مهم است. فراهم آوردن شرایطی که افراد جوان به سمت کشاورزی بیایند، توسعه پایدار و درآمد‌زایی بیشتر در بخش کشاورزی اتفاق می‌افتد.»

نوروزی عنوان کرد: «با جوان‌شدن کشاورزان و استفاده از فناوری‌های جدید در کشاورزی، زمینه‌های شغلی جدید که نیاز به جوانان آموزش دیده دارند، ایجاد خواهد شد، که این مهم اشتغال‌زایی بیشتری را برای جوانان در صنعت کشاورزی به ارمغان می‌آورد. بنابراین، توجه به جوان شدن سن کشاورزان در کشور موضوع بسیار حائز اهمیتی است که به رشد پایدار و توسعه صنعت کشاورزی کمک می‌کند.»

نوروزی با اشاره به اینکه هنرستان‌های کشاورزی به‌عنوان بخش مهمی از نظام‌های آموزشی کشور، دارای جایگاه و اهمیتی بالایی هستند، گفت: «این نوع مدارس باهدف آموزش و پرورش نیروی کار متخصص و ماهر در حوزه کشاورزی، برای جوانان کشاورز به‌عنوان یک راهکار برای پیشرفت و توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور مطرح می‌شوند.»

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: «در این مدارس، دانش‌آموزان بر اساس برنامه‌های آموزشی مشخص، در حوزه‌های کشاورزی، شیلات و آبزی‌پروری، باغداری، دامپروری و حتی در بخش مکانیک کشاورزی آموزش می‌بینند. بنابراین، توجه به هنرستان‌های کشاورزی و توانمندسازی آن‌ها برای جوانان کشاورز، می‌تواند به‌عنوان یکی از راهکارهای مهم برای جلوگیری از پیر شدن سن کشاورزان و توسعه کشاورزی کشور مطرح شود.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار