نرخ بیکاری در کدام استانها کاهشی شده است؟
تهران (پانا) - معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از کاهش نرخ بیکاری در ۱۹ استان خبر داد و گفت براساس گزارش جدید مرکز آمار از وضعیت بازار کار نسبت به پاییز سال گذشته،نرخ بیکاری کاهش یافته است.
مطابق آخرین نتایج طرح آمارگیری نیرویکار پاییز ۱۴۰۱ بررسی نرخ بیکاری افراد ۱۵ساله و بیشتر نشان میدهد که ۸.۲ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بودهاند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل ( پاییز ۱۴۰۰) ، ۰.۷ درصد کاهش یافته است.
در پاییز ۱۴۰۱، به میزان ۴۱.۰ درصد جمعیت ۱۵ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بودهاند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز ۱۴۰۰) ۰.۱ درصد افزایش یافته است.
جمعیت شاغلین ۱۵ساله و بیشتر در این فصل ۲۴میلیون و ۷۰هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ۵۳۵هزار نفر افزایش داشته است. همچنین جمعیت غیرفعال از نظر اقتصادی (اعم از افراد محصل، خانهدار، دارای درآمد بدون کار مانند بازنشستگان و ...) ۳۷میلیون و ۶۹۷هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ۳۶۲هزار نفر افزایش داشته است. بررسی اشتغال در بخشهای عمده اقتصادی نشان میدهد که در پاییز ۱۴۰۱، بخش خدمات با ۵۱.۱ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخشهای صنعت با ۳۴.۶ درصد و کشاورزی با ۱۴.۳ درصد قرار دارند.
محمود کریمی بیرانوند، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از کاهش نرخ بیکاری در ۱۹استان کشور نسبت به مدت مشابه در سال گذشته خبر داد و گفت:براساس گزارش جدید مرکز آمار از وضعیت بازار کار نسبت به پاییز سال گذشته، شاهد کاهش نرخ بیکاری کل بودهایم.
وی با اشاره به افزایش نرخ مشارکت اقتصادی در این مدت، افزود: افزایش اشتغال جمعیت ۱۵سال به بالا، کاهش نرخ بیکاری جوانان و فارغالتحصیلان نیز با اجرای سیاستهای دولت مردمی و بخش خصوصی محقق شده است.
معاون وزیر کار، کاهش اشتغال ناقص، کاهش اشتغال در بخش صنعت و کشاورزی و افزایش اشتغالِ خدمات را نیز از دیگر دادههای مرکز آمار اعلام کرد.
وی یادآور شد: کاهش نرخ بیکاری در ۱۹استان نیز تأکیدی بر حرکت رو به جلوی دولت سیزدهم در رونق فضای کسبوکار و اثربخشی طرحهای تحولی دانشبنیان در این زمینه است.
کریمیبیرانوند، تسهیل در صدور مجوزهای کسبوکار و تزریق ۱۰۰همت به فضای اشتغال کشور را از جمله سیاستهای تحولی دولت برای رونق اقتصادی عنوان کرد و اظهار داشت: اجرای سیاستهای فعال برای کاهش بیکاری فارغالتحصیلان، احیای بخشی از بنگاههای نیمهفعال و حضور گسترده میدانی مدیران در استانها نیز از دیگر برنامههای این چشمانداز است.
معاون اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اقدامات جدی دولت مردمی سیزدهم در رونق فضای کسبوکار تأکید کرد: جهاد در این زمینه ادامه دارد.
ارسال دیدگاه