در گفتوگوی پانا با معاون وزیر جهاد کشاورزی بررسی شد:
کشاورزان برای هجوم ملخها آمادهاند؟
تهران (پانا) - رئیس سازمان حفظ نباتات کشور از خطر آفتهای کشاورزی ایران خبر داد و درباره جزئیات حمله ملخها در اواخر اسفندماه و میزان آمادگی کشاورزان تا نتیجه پیگیریها برای صادرات کیوی به هندوستان توضیحاتی ارایه داد.
اعظم پویان - از مهمترین چالشهای بخش کشاورزی در ایران این است که اساساً تولید محصول برای صادرات انجام نمیشود و نتیجه میشود همین اتفاقات اخیر و مرجوعشدن حجم زیادی از محصولات کشاورزان ایرانی. این در حالی است که صادرات این محصولات یکی از مهمترین بخشهای صادرات کالاهای غیرنفتی محسوب میشود. مسئله استانداردسازی محصولات کشاورزی نیازمند بسترهایی است که سیاستگذار باید به آن توجه داشته باشد. یکی دیگر از موضوعات مهمی که اواخر هر سال فضای نگرانی کشاورزان را فراهم میکند هجوم ملخهاست، آنهم در شرایطی که کشاورزان عموماً در مرحله کاشت محصولاتشان هستند.
تنوع اقلیم ایران مهمترین عامل اثرگذار بر مبارزه با آفات عمومی است
«شاهپور علاییمقدم»، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در گفتوگو با پانا اظهار کرد: «ایران به دلیل تنوع اقلیم در زمینهٔ مبارزه با آفات عمومی، دائم مسئله دارد و البته وظیفه سازمان حفظ نباتات هم این است که در بحرانها پای کار باشد.»
وی افزود: «بارندگیهایی که در جنوب کشور رخ داد و سیلابهایی که در سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و جنوب کرمان رخ داده است و تغییرات اقلیم در کشورهای همسایه از جمله جنوب شرق عربستان و عمان و همچنین بارانهای سیلآسا باعث شده است موضوع طغیان ملخها در استانهای جنوبی ایران وجود داشته باشد.»
آمادگی مبارزه با حمله ملخها در ابعاد ۳۹ هزار هکتار در روز
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره موضوع حمله ملخها در اواخر اسفندماه اظهار کرد: «اکنون حدود ۳۵ میلیون هکتار ردیابی در بحث آفات عمومی و همگانی وجود داشته و سطح مبارزهای که برای آفات عمومی و همگانی پیشبینی میکنیم حدود ۶ و نیم میلیون هکتار در کل کشور است، اما در موضوع هجوم ملخها امیدوارم سازمان مدیریت بحران ما را همراهی کند وگرنه باید هشدار بدهم که شاید ما نتوانیم با آفت عمومی مبارزه کنیم.»
وی افزود: «ناگفته نماند آمادگی کامل را داریم و کلاسهای آموزشی برگزار شده است. حدود ۱۳۰ دستگاه سمپاشی به استانها ارسال شده و در موضوع هجوم ملخها آمادگی مبارزه با ۳۹ هزار هکتار در روز را داریم.»
علایی مقدم گفت: «اگر بارندگیها زیاد شود و در مناطق گرمسیر همچنان سیلاب داشته باشیم در نتیجه «سن گندم» که آفت همگانی است به دشت زیاد ریخته میشود. امیدواریم مجلس شورای اسلامی این موضوع را که با تولید محصول سالم ارتباط مستقیم دارد، در نظر بگیرند و بودجه و اعتبار را بهصورت ویژه در نظر بگیرند.»
۳۸۰ هزار تن ظرفیت تولید کیوی در کشور داریم
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور همچنین در خصوص صادرات کیوی گفت: «۳۸۰هزار تن ظرفیت تولید کیوی در کشور داریم. در ۱۲هزار و ۵۰۰ هکتار و در سه استان گلستان، گیلان و مازندران کیوی کشت میشود. ۵۰ درصد تولیدات کشور صادراتی است. از ۱۸۰ هزار تن کیوی صادراتی سهم هند ۳۲ هزار تن است و از ابتدای امسال نیز ۲۷ هزار تن کیوی به هند صادر شده است.»
وی افزود: «کشور هندوستان نیز درخواست کرده که تمام اطلاعات بسترهای تولید، انبارها، روش مبارزه با آفات و صادرات را داشته باشند. در این راستا هفته گذشته جلسهای با سازمان حفظ نباتات هند و معاون سفیر ایران در هند برگزار و توافق کردیم که اطلاعات سه سال گذشته را برای آنها ارسال کنیم. آمارهای دیگری نیز نیاز است که به زودی در اختیار آنها قرار میدهیم.»
سرنوشت صادرات کیوی به هندوستان
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره سرنوشت صادرات کیوی به هندوستان از وجود دو ابهام از سوی هندیها سخن گفت و افزود: «در زمینهٔ صادرات کیوی دو ابهام وجود دارد. ما روز سهشنبه اعلام کردیم که اگر هندیها ابهامی دارند، اعلام کنند. حدود ۱۷۲ صفحه اطلاعات را به هند فرستادهایم و هر موضوع، آیتم و اعدادی که میخواستند به آنها دادهایم اما آنها اعلام کردهاند که دو ابهام دارند ولی هنوز اعلام نکردهاند که این دو ابهام چیست.»
وی درباره اطلاعاتی که به کشور هندوستان داده شده است، گفت: «عمدتاً اطلاعات مربوط به بسترهای تولید است و درباره نحوه مبارزه با آفات، بیماریها، علفهای هرز و همچنین نحوه نگهداری کیوی در انبارها و سردخانهها اطلاعاتی که اعلام کردهاند را دادهایم و البته دغدغه مهم هندوستان شناسهدارشدن محصولات ماست که در این زمینه هم اقداماتی وجود داشته است.»
ارسال دیدگاه