رئیس کانون انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران در گفتوگو با پانا
آسیب جدی «مزد منطقهای» افزایش مهاجرت است
تهران (پانا) - رئیس هیات مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران با اشاره به اینکه کارفرما به دلیل معیوب بودن اقتصاد ایران توان پرداخت حقوق کارگرش را ندارد عنوان میکند که هنوز زیرساختهای اقتصادی تعیین مزد منطقهای فراهم نشده است و در صورت اجرا شدن این طرح،کشور با مهاجرت گسترده جویندگان کار مواجه خواهد شد.
موضوع منطقهایکردن دستمزدها سال گذشته از سوی شرکای اجتماعی به ویژه گروه کارفرمایی به جریان افتاد. با این استناد که در ماده ۴۱ قانون کار اشاره شده که شورای عالی کار، میزان حداقل مزد کارگران برای نقاط مختلف کشور و یا صنایع مختلف را تعیین کند.
نمیتوان حقوق مناسبی برای کارگرها تعیین کرد
«محمد عطاردیان»، رئیس هیات مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران در گفتوگو با پانا گفت: «در این شرایط اقتصادی که تجربه میکنیم به هیچوجه نمیتوان حقوق مناسبی برای کارگران تعیین کرد زیرا هرچقدر حقوق برای آنها تعیین کنیم اقتصاد مملکت توانش را ندارد که آن را بپردازد.»
هر حقوقی تعیین کنیم زندگی کارگر را تأمین نمیکند
عطاردیان با اشاره به شرایط نامطلوب اقتصادی در ایران اظهار کرد: «حقوق کارگر را هرچقدر تعیین کنیم، زندگیاش را تأمین نمیکند. مگر چقدر میشود به حقوق کارگر اضافه کرد؟ حتی اگر ۵۰ درصد هم اضافه شود بازهم کافی نیست. وقتی حداقل درآمد یک خانواده ۴ نفری باید حدود ۱۱ یا ۱۲ میلیون تومان در ماه باشد، آیا حقوق کارگر را میتوان به این عدد رساند. کارفرمایان توان پرداخت همین حقوق موجود را هم ندارند و در حال ورشکستگی هستند.»
دولت کارفرمای بزرگی است که توان پرداخت حقوق ندارد
رئیس هیات مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران گفت: «تناقض بزرگی وجود دارد و علتش اقتصاد بیماری است که داریم. دولت یک کارفرمای بزرگی است که خودش هم توان پرداخت ندارد و شرکتهای دولتی هم در حال نابودی هستند. باید اقتصاد مملکت اصلاح شود تا به ارزش حقیقی حقوق و دستمزد برسیم.»
آسیب مزد منطقهای فراهم کردن بستر مهاجرت بیشتر است
عطاردیان در ادامه درباره پیشنهادهایی که برای تعیین مزد منطقهای مطرح میشود، اظهار کرد: «در این شرایط مزد منطقهای اصلاً به صلاح نیست زیرا وقتی مزدی در منطقهای زیاد باشد و در منطقه دیگر مزدی کم باشد، خود محل آسیبهای زیادی میشود چون زیرساختهای اقتصادی هر منطقه فراهم نشده است و امکان بارور کردن رشد اقتصاد در همه جا یکسان نیست. در نهایت جاهایی که مزد کمتر باشد، مهاجرت اتفاق میافتد و کسانیکه جویای کار هستند به مکانهایی که مزد بیشتر است، مهاجرت میکنند.»
باید سه جانبهگرایی اقتصاد بارور شود
عطاردیان درباره فراهم کردن بستر پرداخت مزد منطقهای گفت: «اقتصاد منطقهای باید رونق بگیرد و تمام استانها باید با سهجانبه گرایی اقتصادشان را بارور کنند، یعنی سه جانبه گرایی بین سه ضلع کارگر، کارفرما و دولت لحاظ شود. اگر باغداری در منطقهای وجود دارد، میوهها همانجا فرآوری شوند نه اینکه به مکان دیگری منتقل شود و تا به فرآوری برسد خراب شود.»
وی افزود: «باید اقتصاد در هر منطقهای رونق بگیرد و بعد بیاییم حرف از مزد منطقهای بزنیم نه اینکه زیرساختها فراهم نشده حرف از دستمزد منطقهای بزنیم. برنامههای چهارم، پنجم و ششمی که تهیه میشود باید براساس سه جانبهگرایی برنامهریزی شود درحالیکه خود دولت انجام میدهد و بعد عملاً میبینم، هیچکدام از برنامهها به ثمر نمینشیند.»
ارسال دیدگاه