روز بزرگداشت شیخ اجل گرامی باد
بن (پانا) - اول اردیبهشت ماه همزمان با سالروز تولد شیخ اجل سعدی شیرازی که فرهنگوران او را به عنوان استاد سخن میشناسند در تقویم ملی ایرانیان روز بزرگداشت سعدی نامگذاری شده است.
برای اینکه بدانیم سعدی چه کسی است؟ جایگاه این شاعر گرامی در شعر و ادبیات پارسی کجا است و آموختن اندیشههای استاد سخن تا چه میزان به عنوان یک نیاز امروزی محسوب میشود روجوعی کوتاه بر آنچه درباره افکار این شاعر ارجمند بیان شده است میکنیم.
بسیاری از دانشوران و سعدی شناسان توجه به آثار و علایق سعدی و آموختن از شخصیت برجسته استاد سخن را لازمه و احتیاج زندگی امروزی میدانند و اعتقاد دارند: توجه به آثار و اندیشههای شیخ اجل باعث بازشناسی فرهنگ غنی ایرانی میشود.
سعدی، روز بزرگداشت سعدی
استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز درباره این موضوع گفت: «جامعه ایرانی باید به این موضوع فکر کنند که چگونه گذشته افتخارآمیز هنر، فرهنگ و ادبیات ایرانی را افتخار دارد و حفظ شده نگاه داشتهاند.»
دکتر کاووس حسن لی، گسترش تأثیر فرهنگی و ادبی سعدی را جهانی می دانند و اضافه کرد: «این گسترش حتی سیاستمداران ایران و جهان را نیز در خود میگیرد از این جهت برگزاری برنامههایی چون بزرگداشت شاعران پارسی میتواند گامی مهمی در جهت اندیشه سعدی، حافظ و سایر شاعران بزرگ به شمار آید که باید از این بهره کافی برد.
دکتر منصور رستگار فسایی پژوهشگر ، سعدی شناس و استاد دانشگاه نیز سعدی را شاعری با ابعاد جهانی و بینالمللی توصیف کرد و گفت: «سعدی در کنار کارهای مختلف شخصیتی شاعری ارجمند است و معنای زندگی ایرانی را در ابعاد بیرونی و درونی میتوان از شخصیت سعدی یاد گرفت.»
ارسال دیدگاه