معاون وزیر راه و شهرسازی

پایدار‌سازی ابنیه تاریخی باید در دستور کار جدی مجمع شهر‌های تاریخی کشور قرار گیرد

اصفهان (پانا) - معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: مقاوم‌سازی، مرمت و پایدار‌سازی ابنیه تاریخی باید در دستور کار جدی مجمع شهر‌های تاریخی کشور قرار گیرد.

کد مطلب: ۱۵۱۴۳۳۱
لینک کوتاه کپی شد
پایدار‌سازی ابنیه تاریخی باید در دستور کار جدی مجمع شهر‌های تاریخی کشور قرار گیرد

محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی در گفتگو با خبرگزاری پانا گفت: «بافت‌های تاریخی کشور، با گستره‌ای بالغ بر ۳۲ هزار هکتار در حدود ۱۷۰ شهر، در شرایط کنونی وضعیت مناسبی ندارند. به جز یکی دو شهر که به بافت تاریخی خود توجه کرده‌اند، در سایر نقاط نیاز به توجه و رسیدگی فوری به این بافت‌ها احساس می‌شود. »

وی افزود: «این بافت‌ها که ارزش‌های تاریخی، فرهنگی، معماری و شهرسازی ما را در خود جای داده‌اند، می‌توانند به عنوان مراکزی برای یادگیری نسل جدید در حوزه‌های تخصصی و هویتی و فرهنگی عمل کنند. این مجمع می‌تواند فضایی را فراهم کند که هم‌افزایی صورت گیرد و تجارب موفق شهر‌ها به یکدیگر منتقل شود و همفکری برای بهبود و تسریع مداخلات صورت گیرد. »

محمد آیینی بیان کرد: «به نظر می‌رسد که این بافت‌ها با سه مشکل عمده مواجه هستند: نخست، وجود حدود ۳۳۰ هزار بنای مسکونی ناپایدار که نیاز به مقاوم‌سازی دارند، به ویژه در شهر‌هایی که با خطر زلزله مواجه هستند و این امر امنیت جانی ساکنان را تهدید می‌کند. »

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: «ارتقای امنیت در این بافت‌ها یک کار بزرگ است و نیازمند مرمت و مقاوم‌سازی این بناهاست. دوم، بازگرداندن این محدوده‌ها به چرخه حیات شهری و اقتصاد شهری است. سوم، ایجاد سرزندگی، ارتقای هویت و کیفیت زندگی در این مناطق است. »

محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: «این سه موضوع نیازمند عزم ملی و همکاری مجموعه‌ای از تمامی ظرفیت‌ها، شهرداران، دولت و دستگاه‌های ذی‌ربط است تا با همفکری و همکاری مسائل را حل کنند. »

وی ادامه داد: «در جلسه امروز به دو اتفاق خوب برای بافت‌های تاریخی اشاره شد. نخست، تصویب تسهیلات مرمت و مقاوم‌سازی برای واحد‌های مسکونی در بافت‌های تاریخی است که معادل ۸۰ درصد وام یا تسهیلات ساخت برای مرمت و مقاوم‌سازی این واحد‌ها اعطا می‌شود. این مصوبه که برای اولین بار به عنوان سر فصل تأسیس بانکی تعریف شد، به همه بانک‌ها ابلاغ شده و متقاضیان می‌توانند از آن استفاده کنند. »

محمد آیینی گفت: «دوم، مصوبه‌ای که پس از دو سال تلاش با همکاری وزارت میراث فرهنگی، شرکت بازآفرینی شهری و وزارت راه و شهرسازی به شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ارائه شد و یک بسته تشویقی ایجاد کرد. این بسته تشویقی در سه حوزه توانمندسازی ساکنان، ظرفیت‌سازی در ساختار اداری و تقویت ساختار بافت‌های تاریخی در شهرداری‌ها و محور کالبدی برای ارتقای امنیت و نشاط اجتماعی در این مناطق فعالیت می‌کند. »

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: «در این بسته تشویقی، امکان تغییر کاربری، تعدیل تراکم در طبقات، تسهیل در سطح اشغال و پارکینگ و حذف حد نصاب‌های محدودکننده در طبقات و واحد‌های مسکونی و فضای بازی فراهم شده است. »

محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی در آخر خاطرنشان کرد: «این ضوابط کلی در قالب طرح ویژه حفاظت از این مناطق به تدریج تعیین می‌شود و شهرداری‌ها باید همت کنند تا مانند بافت‌های فرسوده، برای شهر خود طرح ویژه حفاظت بافت تاریخی را فراهم کنند و این مشوق‌ها را دائمی کنند. »

 

 

خبرنگار : دانش‌آموز خبرنگار: محدثه سادات طباطبایی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار