در جلسه شورای آموزش و پرورش آذربایجان شرقی مطرح شد:
تشکیل۱۷۴۲ انجمن علمی – پژوهشی در پژوهش سراهای دانش آموزی آذربایجان شرقی
آموزش و پرورش پیشران گام دوم انقلاب
تبریز (پانا) - مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی گفت: انتشار بیانیه راهبردی گام دوم انقلاب توسط مقام معظم رهبری با تکیه بر ترویج اخلاق گرایی و استفاده از ظرفیت نسل جوان نشان دهنده این است که آموزش و پرورش پیشران این بیانیه است
جعفر پاشایی در نهمین جلسه شورای آموزش و پرورش آذربایجان شرقی در تالار استانداری گفت: علی رغم تمام محدودیت های منابع مالی و نیروی انسانی، دستگاه تعلیم و تربیت استان، چهار رویکرد را برای کیفیت بخشی آموزش و پرورش مورد توجه قرار داده است.
وی افزود: یکی از این رویکرد ها نهضت مشارکت خیرین و نهادها و دستگاه ها است که در این راستا امسال بیش از ۸۶ میلیارد تومان توسط خیرین برای احداث مدرسه و توسعه و هوشمندسازی مدارس تعهد شده است که بیش از ۸۰ درصد این تعهدات برای مدرسه سازی و مدرسه یاری تحقق یافته است.
مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی ، نهضت ایجاد فضاهای ورزشی و تربیتی در مدارس و نهضت توسعه نمازخانه های مدارس را از دیگر رویکرد ها عنوان کرد و گفت: در شاخص نمازخانه و سرانه کتاب، استان آذربایجان شرقی از میانگین کشوری پایین بود که با برنامه ریزی های انجام گرفته در حال حاضر ۱۶۴ نمازخانه مدرسه ای توسط خیرین در مدارس احداث شد و میانگین سرانه کتاب نیز به ۱۱ جلد رسیده است.
پاشایی افزود: نهضت آموزش و توانمند سازی نیروی انسانی یکی از مهم ترین رویکرد های آموز ش و پرورش استان است که برای آشنایی معلمان با آخرین روش های تدریس و تغییر محتوای کتب درسی اجرایی می شود.
وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب توسط مقام معظم رهبری ادامه داد: انتشار بیانیه راهبردی گام دوم انقلاب توسط مقام معظم رهبری با تکیه بر ترویج اخلاق گرایی و استفاده از ظرفیت نسل جوان نشان دهنده این است که آموزش و پرورش پیشران این بیانیه است.
مدرسه کانون توسعه محله است
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان نیز در این جلسه، هدف کلی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را تربیت انسان در تراز نظام مقدس جمهوری اسلامی عنوان کرد و گفت: کیفیت گرایی، توسعه مهارت آموزی، توسعه آموزش مهارت های زندگی، تامین و بسط عدالت در برخورداری از فرصتهای تعلیم و تربیت با توجه به تفاوت ها و ویژگی های دختران و پسران مناطق مختلف و تربیت شایستگی محور بر اساس ساحت های تربیتی شش گانه سند، رویکرد سند تحول بنیادین هستند.
عاشور اکرمی ادامه داد: مدرسه در سند تحول بنیادین، کانون توسعه محله است و باید خدمات فرهنگی، علمی، تربیتی و اجتماعی به جامعه محلی ارایه کند و نکته اتکا دولت و ملت در رشد و پیشرفت کشور باشد.
برنامه های تدبیر و تعالی الگوی سند تحول در مدارس
وی گفت: الگوی اجرایی سند تحول بنیادین در مدارس، برنامه تدبیر برای مقطع ابتدایی و برنامه تعالی برای مقطه متوسطه است.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان، انتخاب و انتصاب مدیران مدارس بر اساس شایسته محوری و سنجش شایستگی حرفه ای مدیران موجود و ارائه کارنامه و تضمین کیفیت عملکرد مدارس را از اقدامات اجرایی برای تحقق سند تحول برشمرد و گفت: دو سال است که طرح انتخاب و انتصاب مدیران مدارس بر اساس شایسته محوری صورت می گیرد که پس از فراخوان و آزمون کتبی و مصاحبه، مدیران مدارس انتخاب می شوند.
اکرمی از برگزاری ۲۰ جشنواره مجمع خیرین در سال جاری در استان خبر داد و گفت: در این جشنواره ها خیرین بزرگوار بیش از ۷۵ میلیارد تومان برای احداث ۷۰ مدرسه متعهد شده اند.
وی در ادامه در خصوص اهم اقدامات و دستاورد ها در حوزه پژوهش سراهای دانش آموزی گفت: هزار و ۷۴۲ انجمن های علمی - پژوهشی در پژوهش سراهای دانش آموزی استان در ۲۵ شاخه با حضور ۱۲ هزار و ۸۷۰ دانش آموز تشکیل یافته است و ۱۰۹ اختراع توسط پژوهش سراهای استان ثبت شده است.
راه اندازی چهار آزمایشگاه نانو در نواحی و مناطق استان
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان ادامه داد: در زمینه توسعه و ترویج نانو تکنولوژی نیز، چهار آزمایشگاه نانو در چهار ناحیه و منطقه راه اندازی شده و برای ۱۱ هزار دانش آموز و معلم استان در این زمینه آموزش ارایه شده است.
ارسال دیدگاه